Her får du min opskrift på laks i baconsvøb. En nem og simpel middagsret med laks og bacon, der serveres med stuvet spinat og ris.
Laks i baconsvøb er en populær ret til aftensmad, som også er god til personer, der normalt ikke er ellevilde med fisk.
Baconskiverne giver den fine laks en let røgsmag, og det gør bestemt kun retten bedre.
Her er retten anrettet med stuvet spinat og kogte ris, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på laks i baconsvøb
Laks i baconsvøb
Ingredienser
Laks i baconsvøb
- 4 stykker laks - uden skind og ben
- Lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 8 skiver bacon
Stuvet spinat
- 800 gram spinat - fra frost, optøet
- 2,5 deciliter madlavningsfløde
- Lidt muskatnød - revet
- Lidt citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Ris
- 4 deciliter ris - koges som anvist på pakken
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og find et ildfast fad frem.
- Fjern skind og eventuelle ben i laksestykkerne, krydr med lidt salt, peber og citronsaft. Vikl to skiver bacon rundt om hvert stykke laks.
- Læg din laks i baconsvøb i det ildfaste fad, og bag dem ca. 18 minutter på næstnederste rille i ovnen.
- Ris koges som anvist på pakken i saltet vand. Pas på med ikke at koge ris for længe.
- Imens laver du stuvet spinat ved at komme en spiseskefuld smør på en varm pande, og når smørret er brust af, kommes spinat ved. Du kan med fordel inden da klemme mest muligt væde fra spinaten.
- Steg nu et par minutter, og tilsæt så madlavningsfløde. Lad det creme lidt ind, og smag til med salt, peber, citronsaft og revet muskatnød. Madlavningsfløde kan naturligvis udskiftes med en alm. fløde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Laks i baconsvøb nydes straks, og retten er også god med et stykke lækkert brød til.
Jeg plejer at købe en halv side laks, som så skæres ud i passende laksebøffer, men du kan også blot købe de laksestykker, der allerede er skåret ud.
Jeg synes dog ofte, at de er lige til den lille side i størrelse.
Vild med laks? Se benyt også disse opskrifter:
Laksesalat med ovnbagt laks, salat, tomat, og bacon
Del dine ideer og tanker med os andre her: