Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling med sød chilisauce, spidskål og ris

Kylling med sød chilisauce, spidskål og ris

billede til kylling med sød chilisauce
4.6 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMS

Kylling med sød chilisauce er en lækker og krydret ret, som serveres sammen med ris. I retten indgår også spidskål, gulerødder og karry.

Lav en lækker omgang kylling med sød chilisauce, der smager himmelsk godt.

Retten er rimelig nem at lave, og her anvendes kyllingebryst filet, som bla. brunes af med sød chilisauce, og derefter bages færdig i ovnen sammen med spidskål og gulerødder.

Det er en dejlig risret, som alle kan lide, da retten heller ikke er alt for stærk. Du kan dog variere styrken selv, og herunder eks. tilføje lidt mere chilisauce til retten.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling med sød chilisauce

Kylling med sød chilisauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 24 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Kylling med sød chilisauce er en lækker og krydret ret, som serveres sammen med ris. I retten indgår også spidskål, gulerødder og karry.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kylling
  • 500 g kyllingebryst (i mindre tern)
  • 2 spsk smør (til stegning)
  • 2 tsk karry
  • 3 spsk sød chilisauce
  • salt og friskkværnet peber
Øvrig
  • 1 lille spidskål (snittet groft)
  • 4 mellemstore gulerødder (i små tern)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort løg (hakkes fint)
  • 3 fed hvidløg (finthakkede)
  • 2 tsk krarry
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 5 dl madlavningsfløde (eller kokosmælk)
  • 2 dl vand (kogende)
  • 1 hønseboullionterning (hønsebouillon)
  • 2 tsk majsstivelse (udrørt i en smule vand)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g ris (koges som anvist på pakken)

Fremgangsmåde

  1. Smit spidskål og gulerødder og fordel grøntsager i et passende ildfast fad.
  2. Kyllingebrystfileterne skæres ud i mindre tern, og brunes af på en pande med smør.
  3. Tilsæt karry og sød chilisauce, og vend det godt rundt mens kyllingekødet steges i et minuts tid. Krydres med salt og friskkværnet peber. Hæld det over grøntsagerne i fadet.
  4. Stil panden tilbage på kogepladen og kom lidt olie på. Steg nu løg og hvidløg i ca. 30 sekunder, hvorefter karry hurtigt svitses med.
  5. Tilsæt sød chilisauce, madlavningsfløde (eller kokosmælk), kogende vand og en bouillonterning. Lad det koge op.
  6. Jævn sovsen med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der kan også tilsættes mere sød chilisauce, hvis dette ønskes.
  7. Hæld det over kylling og grøntsager i fadet, og vend det en smule rundt. Ikke for meget, blot så det netop er dækket.
  8. Stil dit fad med kylling med sød chilisauce med grøntsager ind i ovnen ved 200 °C varmluft, hvor det skal have 20 minutter. Klik her og brug det smarte minutur her på Madens Verden med korrekt tid.
  9. Imens kan du koge ris som anvist på pakken.

Næringsindhold

Kalorier1015kcalKulhydrater89gProtein39gFedt57gMættet fedt31gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt18gTransfedt0.03gKolesterol222mgNatrium1687mgKalium1459mgKostfibre10gSukker9gVitamin A12771IUVitamin C110mgCalcium243mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Kylling med sød chilisauce, karry og spidskål serveres straks sammen med de kogte ris.

Se flere opskrifter

  • Hvad skal vi have at spise?
    Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter
  • kylling stroganoff
    Kylling Stroganoff (en lækker gryderet med kylling)
  • Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry
    Spidskål og kylling
  • spinatgryde
    Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. susanne hingelberg skriver

    maj 03, 2024 at 9:00 pm

    Vi fik denne ret serveret til en spis sammen aften og alle var begejstrede, og jeg bad om opskriften, og er nu meget inspireret til at blive medlem.
    Vh. Susanne Hingelberg

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 04, 2024 at 6:16 am

      Hej Susanne
      Mange tak for de pæne ord - og velkommen i klubben. Det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required