• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad

billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao er en kinesisk inspireret ret med blandt andet kylling, ingefær og broccoli, og den serveres med ris. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. oktober 2022 - Udgivet:  6. oktober 2022

Del gerne:
51
SHARES
FacebookMessenger51PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du en lækker kylling Gong Bao. En rimelig nem opskrift på den kinesiske klassiker, men her en dansk version, der serveres med ris.
  2. Opskrift på kylling Gong Bao
  3. Kylling Gong Bao
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.4 fra 7 stemmer
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker kylling Gong Bao. En rimelig nem opskrift på den kinesiske klassiker, men her en dansk version, der serveres med ris.

Kylling Gong Bao er en klassisk kinesisk ret, der dog laves på forskellige måder.

Den stammer fra Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina, og det særlige ved retten er, at den indeholder de specielle Sichuan-peberkorn, som du kan læse mere om i linket.

Men både disse og andre ingredienser i den kinesiske ret kan være svære at skaffe hos den lokale købmand, og derfor har jeg her lavet en mere dansk version, som er nem at gå til. Og den smager altså fremragende. Serveres med kogte ris.

Opskrift på kylling Gong Bao

billede til kylling Gong Bao

Kylling Gong Bao

Sådan laver du en lækker kylling Gong Bao. En rimelig nem opskrift på den kinesiske klassiker, men her en dansk version, der serveres med ris.
Bedømmelse
4.4 fra 7 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 650 g kyllingebryst - i mindre tern
  • 4 spsk pasteuriserede æggehvider
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 spsk hvidvinseddike - eller anden lys eddike
  • 1 spsk soja
  • salt og friskkværnet peber

Sød sojasauce

  • 3 spsk soja
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk balsamico
  • 2 spsk hoisin sauce
  • 2 spsk sød chilisauce
  • friskkværnet peber

Grøntsager

  • 1 rød chili - hakkes fint
  • 4 fed hvidløg - hakkes fint
  • 1 knold ingefær - lille knold, skrællet og revet fint
  • 1 lille broccoli - i små buketter/stykker
  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver

Desuden

  • 250 g ris - koges som anvist på pakken
  • 2 håndfulde cashewnødder - grofthakket

Fremgangsmåde

  • Til kylling Gong Bao starter du med, at skære kyllingekødet i mindre tern, som derefter kommes i en skål.
  • Pasteuriseret æggehvide kommes i en anden skål sammen med majsstivelse, eddike, soja, salt og friskkværnet peber. Røres grundigt sammen.
  • Kom det ned til kyllingen, og vend det godt sammen. Lad det stå på køkkenbordet mens du skærer grøntsagerne ud som beskrevet.
  • Kog ris som anvist på pakken.
  • Rør alle ingredienserne til sød sojasauce sammen.
  • Varm en stor pande op og kom et par spiseskefulde olie på. Steg nu kyllingekødet i ca. 5 minutter, så det bliver gennemstegt. Tages til side.
  • Kom lidt mere olie på pande, og steg nu grøntsagerne i to minutter. Vendes jævnligt rundt.
  • Kom kyllingen tilbage på panden sammen den søde sojasauce, og vend det godt rundt. Lad din kylling Gong Bao stege et halvt minut mere.
  • Til sidst vendes forårsløg i sammen med hakkede cashewnødder.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
586
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
104
mg
35
%
Natrium
 
1135
mg
49
%
Kalium
 
1348
mg
39
%
Kulhydrater
 
74
g
25
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
47
g
94
%
Vitamin A
 
1283
IU
26
%
Vitamin C
 
158
mg
192
%
Calcium
 
109
mg
11
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Kylling Gong Bao serveres straks sammen med de kogte ris.

Retten kan også serveres med nudler.

Se lignende opskrifter

  • lynstegt oksekød med grøntsager
    Lynstegt oksekød med grøntsager
  • nudelsalat
    Nudelsalat med masser af grøntsager
  • stegte ris fried rice
    Stegte ris - opskrift på fried rice med æg
  • wokret med nudler og kylling
    Wokret med nudler og kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Få det bedste ud af Madens Verden - bliv medlem nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required