Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Kartoffelbrød som både er sprødt og lækkert

Kartoffelbrød som både er sprødt og lækkert

Kartoffelbrød
4.4 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMS

Kartoffelbrød er både sprødt og lækkert . Og det er er en god måde at få brugt rester af kogte kartofler på. Brødet mætter godt.

Kartoffelbrød har en rigtig god krumme, som minder lidt om franskbrød, men samtidig er det sundere og mætter mere på grund af kartoflerne.

Faktisk vil jeg mene, at man slet ikke kan smage kartoflerne, men derimod tilføjer de bare mere næring og en bedre mæthedsfølelse.

Så du kan sagtens spise dette brød med syltetøj, Nutella eller andet sødt pålæg.

Du kan både bruge kogte kartofler fra gårdagens aftensmad eller koge en ny portion til opskriften. Begge dele fungerer.

Opskrift på sprødt kartoffelbrød

Kartoffelbrød

Rakel Seneca
4.4 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Hævning: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 20 minutter min
Kartoffelbrød er både sprødt og lækkert . Og det er er en god måde at få brugt rester af kogte kartofler på. Brødet mætter godt.
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g kartofler (kogte)
  • 2 dl vand
  • 2 tsk tørgær
  • 125 g fuldkornsmel
  • 1 tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk olivenolie

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at hælde kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Lad dem nu koge, indtil de er helt møre. Dette tager cirka 20 minutter afhængig af størrelsen på kartoflerne. Nye kartofler skal have kortere kogetid.
  2. Pil skrællen af de kogte kartofler, put dem i en skål og mos dem sammen . Tilføj halvdelen af vandet. Har du allerede kogte kartofler i køleskabet, moser du dem med en dl. kogende vand.
  3. Denne anden halvdel af vandet, en dl, blandes med tørgær.
  4. Rør derefter kartoffelmosen og gærvandet sammen, og tilføj fuldkornsmel og salt. Rør det godt sammen.
  5. I mens du rører i dejen, tilføjer du hvedemelet, indtil dejen er smidig og stærk. Ælt den godt sammen.
  6. Tag nu en bageplade og placer dejen derpå, form dejen rund og pæn og tryk den en smule flad, cirka fem centimeter i tykkelse. Hæld halvdelen af olivenolien henover dejen og pensl den jævnt ud.
  7. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time og 30 minutter.
  8. Hæld derefter den anden halvdel af olie ud over dejen. Bag nu brødet i cirka 30 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader.
  9. Lad brødet køle lidt ned, og så er dit kartoffelbrød klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan spise kartoffelbrød til morgenmad med ost og marmelade, men du kan også forvandle det til et madbrød.

Bare drys rosmarin og flagesalt på toppen, så fungerer det rigtig godt til tapas eller som tilbehør til maden.

Se også andre opskrifter på brød:

Ølbrød - saftigt brød med god smag

Simit - tyrkiske brød med sesamfrø

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required