• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Kartoffelbrød som både er sprødt og lækkert

Kartoffelbrød som både er sprødt og lækkert

Kartoffelbrød
4.4 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  11. august 2022 - Udgivet:  13. august 2022

Kartoffelbrød er både sprødt og lækkert . Og det er er en god måde at få brugt rester af kogte kartofler på. Brødet mætter godt.

Kartoffelbrød har en rigtig god krumme, som minder lidt om franskbrød, men samtidig er det sundere og mætter mere på grund af kartoflerne.

Faktisk vil jeg mene, at man slet ikke kan smage kartoflerne, men derimod tilføjer de bare mere næring og en bedre mæthedsfølelse.

Så du kan sagtens spise dette brød med syltetøj, Nutella eller andet sødt pålæg.

Du kan både bruge kogte kartofler fra gårdagens aftensmad eller koge en ny portion til opskriften. Begge dele fungerer.

Opskrift på sprødt kartoffelbrød

Kartoffelbrød
Rakel Seneca

Kartoffelbrød

4.41 fra 5 stemmer
Kartoffelbrød er både sprødt og lækkert . Og det er er en god måde at få brugt rester af kogte kartofler på. Brødet mætter godt.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævning 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g kartofler - kogte
  • 2 dl vand
  • 2 tsk tørgær
  • 125 g fuldkornsmel
  • 1 tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hælde kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Lad dem nu koge, indtil de er helt møre. Dette tager cirka 20 minutter afhængig af størrelsen på kartoflerne. Nye kartofler skal have kortere kogetid.
  2. Pil skrællen af de kogte kartofler, put dem i en skål og mos dem sammen . Tilføj halvdelen af vandet. Har du allerede kogte kartofler i køleskabet, moser du dem med en dl. kogende vand.
  3. Denne anden halvdel af vandet, en dl, blandes med tørgær.
  4. Rør derefter kartoffelmosen og gærvandet sammen, og tilføj fuldkornsmel og salt. Rør det godt sammen.
  5. I mens du rører i dejen, tilføjer du hvedemelet, indtil dejen er smidig og stærk. Ælt den godt sammen.
  6. Tag nu en bageplade og placer dejen derpå, form dejen rund og pæn og tryk den en smule flad, cirka fem centimeter i tykkelse. Hæld halvdelen af olivenolien henover dejen og pensl den jævnt ud.
  7. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time og 30 minutter.
  8. Hæld derefter den anden halvdel af olie ud over dejen. Bag nu brødet i cirka 30 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader.
  9. Lad brødet køle lidt ned, og så er dit kartoffelbrød klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan spise kartoffelbrød til morgenmad med ost og marmelade, men du kan også forvandle det til et madbrød.

Bare drys rosmarin og flagesalt på toppen, så fungerer det rigtig godt til tapas eller som tilbehør til maden.

Se også andre opskrifter på brød:

Ølbrød - saftigt brød med god smag

Simit - tyrkiske brød med sesamfrø

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required