Vil du spise sund aftensmad, så skal du prøve min opskrift på kalkunret med grøntsager og ris. En nem, hurtig, velsmagende og sund ret.
Kalkunret med grøntsager er en både hurtig og sund aftensmad, som blandt andet laves med porrer, gulerødder og rosenkål.
Her anvendes hverken fløde eller smør, og derfor er det en kolesterolvenlig opskrift på aftensmad.
Mængden af grøntsager kan sagtens varieres efter smag og behag, og vil du gøre retten ekstra sund, serveres den med fuldkornsris.
Opskrift på kalkunret med grøntsager
Kalkunret med grøntsager og ris
Ingredienser
- 400 g kalkunbryst - i tern
- 3 spsk olivenolie
- 150 g porrer - i tynde skiver
- 3 fed hvidløg - hakkes groft
- 1 spsk hvedemel - med top
- 5 dl grøntsagsbouillon - gerne varm, laves af 2 dl. vand og 2 terninger
- 200 g gulerødder - i tynde skiver
- 150 g rosenkål - skåret i kvarte
- 2 spsk soja
- 1 tsk rosmarin - tørret
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 300 g ris - koges som anvist
Fremgangsmåde
- Varm en dyb pande op ved en god varme og lidt olivenolie på panden.
- Steg først kalkunbryst, så det netop får lidt stegeskorpe.
- Svits derefter porrer og hvidløg med i et halvt minuts tid.
- Drys en stor spiseskefuld hvedemel i panden, og vend det rundt. Rør derefter den varme grøntsagsbouillon i.
- Tilsæt gulerødder og rosenkål sammen med soja, lidt tørret rosmarin og paprika.
- Lad din kalkunret simre i ca. 10-15 minutter mens du koger ris.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Kalkunret med grøntsager og ris serveres straks, og det er ikke nødvendigt med yderligere tilbehør.
Et godt stykke brød smager dog dejligt til.
Se flere opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: