• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kærnemælkshorn - klassisk opskrift med hindbærfyld

Kærnemælkshorn - klassisk opskrift med hindbærfyld

billederesultat for kærnemælkshorn
4.7 fra 68 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
885
SHARES
FacebookMessenger885PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. november 2024 - Udgivet:  5. september 2023

Kærnemælkshorn med hindbærremonce er lækre kager, der er meget nemme at bage.

Dejen består af få ingredienser, hvoraf kærnemælk selvfølgelig er en vigtig del.

De færdigbagte horn kan fryses ned når de er kølet lidt af, men du skal ikke pynte dem med glasur før nedfrysning.

Kagerne kan også bages med en almindelig hindbærmarmelade, der blot erstatter remoncen. Det er også godt. Opskriften giver 12 stk.

Se også disse opskrifter:

  • Brombærhorn
  • Skagenshorn
  • Søndagshorn
  • Æblehorn

Opskrift

billederesultat for kærnemælkshorn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kærnemælkshorn - nem opskrift

4.65 fra 68 stemmer
Min opskrift på kærnemælkshorn med hindbær. Nemme og lækre horn, der er de traditionelle med fyld af en skøn hindbærremonce.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Køl og hvil 1 time t 5 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 291
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 250 g hvedemel
  • 200 g smør - blødt
Hindbærremonce
  • 100 g hindbærmarmelade
  • 100 g smør - blødt
  • 2 spsk majsstivelse - Maizena

Fremgangsmåde
 

  1. Kærnemælken må gerne have stået en halv time ved stuetemperatur inden brug. Kom 1 deciliter kærnemælk i røreskålen til din røremaskine, og smuldr 25 gram gær i. Rør gæren ud. Du skal bruge din spartel, og ikke dejkrogen.
  2. Derefter røres 250 gram hvedemel i sammen med 200 gram smør, der er skåret i mindre stykker.
  3. Ælt ved middel hastighed i 7-8 minutter, så dejen er helt samlet.
  4. Saml dejen og stil den på køl i 20 minutter.
  5. Imens laver du hindbærremonce ved at røre 100 gram hindbærmarmelade sammen med 100 gram smør (blødt) og 2 spiseskefulde majsstivelse. Brug en spiseske, og rør remoncen sammen i en skål.
  6. Rul dejen ud til cirka en meters længde og omkring 15 centimeter i dybden.
  7. Skær dejen i trekanter, og læg en god teskefuld hindbærremonce på hver trekanten nede i den brede ende.
  8. Fold det brede stykke ind over remoncen og sørg for, at dejen lukker tæt om remoncen. Tril derefter sammen, og fold den spidse ende ind under hornet.
  9. Alle 12 kærnemælkshorn stilles på en bageplade med bagepapir, og hæver derefter i 45 minutter.
  10. De lækre kærnemælkshorn med hindbærremonce bages i en 200 grader varm ovn (varmluft), hvor de skal have 8-10 minutter - afhængig af varmen i ovnen. De skal være gyldne, men ikke for mørke.

Næringsindhold

Kalorier: 291kcalKulhydrater: 24gProtein: 3gFedt: 21gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 55mgNatrium: 173mgKalium: 59mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 639IUVitamin C: 1mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag de færdigbagte kærnemælkshorn ud og lad dem køle lidt af.

Derefter pyntes de med glasur. Hornene kan sagtens fryses ned, men så kan du med fordel vente med glasuren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bernd Hougaard

    december 03, 2022 at 11:39 am

    Hej Holger.
    Lige et spørgsmål!
    Hvordan kan jeg får dine opskrifter, uden al den reklame. Jeg har kigget efter det på denne side. Vil da gerne betale for, da opskrifterne er rigtig gode.
    Med venlig hilsen
    Bernd Hougaard.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 05, 2023 at 1:27 pm

      Hej Bernd
      Mange tak for de venlige ord. Du kan tegne et medlemskab, og når du logger på forsvinder annoncerne. Så er du fri for dem - og du støtter den fortsatte udvikling af Madens Verden 🙂
      Atter en gang tak.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  2. Sonja Lund

    maj 09, 2022 at 10:37 am

    God opskrift, men de slår ikke min opskrift på Kærnemælkshorn, som jeg har fra min mor! Den skulle I også prøve:
    200 g mel
    200 g smør (smuldres i melet, evt. i en foodprocessor)
    Ælt 1 dl. Kærnemælk i med let hånd.
    Form til 2 kugler og stil på køl ca. en halv time.
    Rul ud og del i 8 snitter. En klat marcipan og remonce på hver og rul sammen til horn.
    Pensl med æggestrygelse og drys med tesukker og hakkede mandler.
    Bag ved 200 grader i 20 min., til de er lysebrune.
    De ubagte horn kan fryses, og er så lige til at tage op og bage uden optøning.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 12, 2022 at 9:51 am

      Hej Sonja
      Tak for det, og det lyder da bestemt også som en opskrift, der bør prøves.
      Og jeg holder i øvrigt utroligt meget af kærnemælkshorn 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anne-Grethe laursen

    februar 03, 2021 at 6:13 pm

    Hej Holger
    Det undrer mig at du kommer gær i kærnemælkshorn ! Jeg har bagt kærnemælkshorn i snart en menneskealder og har aldrig kommet gær i, de bliver sprøde og lækre lidt butterdej saftige, jeg kommer næsten Ltid blød nougat i men din hindbærremonce vil jeg prøve næste gang
    Venlig hilsen
    Anne-Grethe

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required