Min opskrift på kærnemælkshorn med hindbær. Nemme og lækre horn, der er de traditionelle med fyld af en skøn hindbærremonce.
Kærnemælkshorn med hindbærremonce er lækre kager, der er meget nemme at bage.
Dejen består af få ingredienser, hvoraf kærnemælk selvfølgelig er en vigtig del.
De færdigbagte horn kan fryses ned når de er kølet lidt af, men du skal ikke pynte dem med glasur før nedfrysning.
Kagerne kan også bages med en almindelig hindbærmarmelade, der blot erstatter remoncen. Det er også godt.
Opskriften giver 12 stk.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på gammeldags kærnemælkshorn
Kærnemælkshorn - nem opskrift
Ingredienser
- 1 dl kærnemælk
- 25 g gær
- 250 g hvedemel
- 200 g smør - blødt
Hindbærremonce
- 100 g hindbærmarmelade
- 100 g smør - blødt
- 2 spsk majsstivelse - Maizena
Fremgangsmåde
- Kærnemælken må gerne have stået en halv time ved stuetemperatur inden brug. Kom 1 deciliter kærnemælk i røreskålen til din røremaskine, og smuldr 25 gram gær i. Rør gæren ud. Du skal bruge din spartel, og ikke dejkrogen.
- Derefter røres 250 gram hvedemel i sammen med 200 gram smør, der er skåret i mindre stykker.
- Ælt ved middel hastighed i 7-8 minutter, så dejen er helt samlet.
- Saml dejen og stil den på køl i 20 minutter.
- Imens laver du hindbærremonce ved at røre 100 gram hindbærmarmelade sammen med 100 gram smør (blødt) og 2 spiseskefulde majsstivelse. Brug en spiseske, og rør remoncen sammen i en skål.
- Rul dejen ud til cirka en meters længde og omkring 15 centimeter i dybden.
- Skær dejen i trekanter, og læg en god teskefuld hindbærremonce på hver trekanten nede i den brede ende.
- Fold det brede stykke ind over remoncen og sørg for, at dejen lukker tæt om remoncen. Tril derefter sammen, og fold den spidse ende ind under hornet.
- Alle 12 kærnemælkshorn stilles på en bageplade med bagepapir, og hæver derefter i 45 minutter.
- De lækre kærnemælkshorn med hindbærremonce bages i en 200 grader varm ovn (varmluft), hvor de skal have 8-10 minutter - afhængig af varmen i ovnen. De skal være gyldne, men ikke for mørke.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag de færdigbagte kærnemælkshorn ud og lad dem køle lidt af.
Derefter pyntes de med glasur. Hornene kan sagtens fryses ned, men så kan du med fordel vente med glasuren.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bernd Hougaard
Hej Holger.
Lige et spørgsmål!
Hvordan kan jeg får dine opskrifter, uden al den reklame. Jeg har kigget efter det på denne side. Vil da gerne betale for, da opskrifterne er rigtig gode.
Med venlig hilsen
Bernd Hougaard.
Holger Rørby Madsen
Hej Bernd
Mange tak for de venlige ord. Du kan tegne et medlemskab, og når du logger på forsvinder annoncerne. Så er du fri for dem - og du støtter den fortsatte udvikling af Madens Verden 🙂
Atter en gang tak.
De bedste hilsner
Holger
Sonja Lund
God opskrift, men de slår ikke min opskrift på Kærnemælkshorn, som jeg har fra min mor! Den skulle I også prøve:
200 g mel
200 g smør (smuldres i melet, evt. i en foodprocessor)
Ælt 1 dl. Kærnemælk i med let hånd.
Form til 2 kugler og stil på køl ca. en halv time.
Rul ud og del i 8 snitter. En klat marcipan og remonce på hver og rul sammen til horn.
Pensl med æggestrygelse og drys med tesukker og hakkede mandler.
Bag ved 200 grader i 20 min., til de er lysebrune.
De ubagte horn kan fryses, og er så lige til at tage op og bage uden optøning.
Holger Rørby Madsen
Hej Sonja
Tak for det, og det lyder da bestemt også som en opskrift, der bør prøves.
Og jeg holder i øvrigt utroligt meget af kærnemælkshorn 🙂
Alt det bedste
Holger
Anne-Grethe laursen
Hej Holger
Det undrer mig at du kommer gær i kærnemælkshorn ! Jeg har bagt kærnemælkshorn i snart en menneskealder og har aldrig kommet gær i, de bliver sprøde og lækre lidt butterdej saftige, jeg kommer næsten Ltid blød nougat i men din hindbærremonce vil jeg prøve næste gang
Venlig hilsen
Anne-Grethe