• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Jambalaya - kreolsk, krydret gryderet

Jambalaya - kreolsk, krydret gryderet

Jambalya
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. august 2022 - Udgivet:  16. februar 2022

Jambalaya er en kreolsk ret med kylling, rejer og chorizo. En simreret med en fyldig, krydret smag, som kan serveres til hverdag og gæster.

Jambalaya er en kreolsk ret, hvor hovedingredienserne er ris, skaldyr og kød. En slags biksemad eller one pot-ret, hvor man må komme lige det i, man lyster.

Ofte bruges den røgede pølse andouille til retten, men her bruger vi chorizo, da de er nemmere at få fat på i Danmark.

Derudover vil der typisk være skinke eller rejer og kylling i retten som her. Risene koges i selve den sauce, som kød og grøntsager simrer i, så det kan ikke være nemmere.

Opskrift på jambalaya med kylling

Jambalya
Karen SenecaKaren Seneca

Jambalaya med chorizo og kylling

4.80 fra 5 stemmer
Jambalaya er en kreolsk ret med kylling, rejer og chorizo. En simreret med en fyldig, krydret smag, som kan serveres til hverdag og gæster.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 471
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • rapsolie - el. anden olie
  • 1 tsk chiliflager
  • 400 g kylling - i tern
  • 100 g chorizo - i skiver
  • 1 løg - grofthakket
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 1 tsk oregano
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 2 selleristave - i skiver
  • 2 paprikapebre - i små tern
  • 0,5 l hønsebouillon
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2,5 dl ris - ukogte
  • 1 håndfuld rejer - med el. uden skal
  • 1 håndfuld ærter - eller bønner

Fremgangsmåde
 

  1. Skær kyllingebryst i tern og skær chorizo i skiver.
  2. Hak løg groft, hak hvidløgsfed fint og skær selleristave i skiver. Skær peberfrugterne i tern.
  3. Varm olie op på panden og tilsæt chiliflager samt kyllingetern. Når de har fået farve, kommer du chorizo, hvidløg og alle krydderierne inklusiv laurbærbladet på panden og steger det hele i fem minutter.
  4. Nu tilsætter du selleriskiver og peberfrugt-tern, steg i et par minutter.
  5. Tilsæt de rå ris og lad dem stege med et par minutter under omrøring.
  6. Hæld flåede tomater samt 3 dl. hønsebouillon i panden, rør godt rundt og læg låg på. Lad det simre i et kvarter. Hvis du synes, at det ser ud til, at der skal mere væske i retten, hælder du mere hønsebouillon ved.
  7. Efter et kvarter tilsætter du salt og peber, rører rundt og smager til. Sluk komfuret. Lad nu retten trække under låg det næste kvarter, så risene bliver helt færdige.
  8. Tænd for blusset igen, varm op og tilsæt ærter eller bønner samt rejer - enten med eller uden skal - varm op et kort øjeblik. Nu kan du servere jambalaya med friske krydderurter og et godt brød.

Næringsindhold

Kalorier: 471kcalKulhydrater: 58gProtein: 19gFedt: 18gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.05gKolesterol: 52mgNatrium: 993mgKalium: 419mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 613IUVitamin C: 13mgCalcium: 76mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Det kreolske køkken, hvor jambalaya hører til, er et køkken, der opstod i Louisiana, som en blanding af afrikansk, vestindisk og indiansk madtradition.

Selleristave og løg er essentielle grøntsager i retten, men du kan sagtens hakke for eksempel gulerødder og tilsætte dem sammen med selleristavene.

Server med friskhakkede krydderurter som drys og et godt, groft brød til. Velbekomme.

Se andre lækre one pot-retter:

One pot mørbrad med ris

Spansk pølseret

One pot pasta med kylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required