Jambalaya er en kreolsk ret med kylling, rejer og chorizo. En simreret med en fyldig, krydret smag, som kan serveres til hverdag og gæster.
Jambalaya er en kreolsk ret, hvor hovedingredienserne er ris, skaldyr og kød. En slags biksemad eller one pot-ret, hvor man må komme lige det i, man lyster.
Ofte bruges den røgede pølse andouille til retten, men her bruger vi chorizo, da de er nemmere at få fat på i Danmark.
Derudover vil der typisk være skinke eller rejer og kylling i retten som her. Risene koges i selve den sauce, som kød og grøntsager simrer i, så det kan ikke være nemmere.
Opskrift på jambalaya med kylling
Jambalaya med chorizo og kylling
Ingredienser
- rapsolie - el. anden olie
- 1 tsk chiliflager
- 400 g kylling - i tern
- 100 g chorizo - i skiver
- 1 løg - grofthakket
- 1 tsk paprika
- 0,5 tsk røget paprika
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 1 tsk spidskommen - stødt
- 1 tsk oregano
- 2 kviste rosmarin
- 1 laurbærblad
- 2 selleristave - i skiver
- 2 paprikapebre - i små tern
- 0,5 l hønsebouillon
- 1 dåse flåede tomater
- 2,5 dl ris - ukogte
- 1 håndfuld rejer - med el. uden skal
- 1 håndfuld ærter - eller bønner
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebryst i tern og skær chorizo i skiver.
- Hak løg groft, hak hvidløgsfed fint og skær selleristave i skiver. Skær peberfrugterne i tern.
- Varm olie op på panden og tilsæt chiliflager samt kyllingetern. Når de har fået farve, kommer du chorizo, hvidløg og alle krydderierne inklusiv laurbærbladet på panden og steger det hele i fem minutter.
- Nu tilsætter du selleriskiver og peberfrugt-tern, steg i et par minutter.
- Tilsæt de rå ris og lad dem stege med et par minutter under omrøring.
- Hæld flåede tomater samt 3 dl. hønsebouillon i panden, rør godt rundt og læg låg på. Lad det simre i et kvarter. Hvis du synes, at det ser ud til, at der skal mere væske i retten, hælder du mere hønsebouillon ved.
- Efter et kvarter tilsætter du salt og peber, rører rundt og smager til. Sluk komfuret. Lad nu retten trække under låg det næste kvarter, så risene bliver helt færdige.
- Tænd for blusset igen, varm op og tilsæt ærter eller bønner samt rejer - enten med eller uden skal - varm op et kort øjeblik. Nu kan du servere jambalaya med friske krydderurter og et godt brød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Det kreolske køkken, hvor jambalaya hører til, er et køkken, der opstod i Louisiana, som en blanding af afrikansk, vestindisk og indiansk madtradition.
Selleristave og løg er essentielle grøntsager i retten, men du kan sagtens hakke for eksempel gulerødder og tilsætte dem sammen med selleristavene.
Server med friskhakkede krydderurter som drys og et godt, groft brød til. Velbekomme.
Se andre lækre one pot-retter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: