Her er min opskrift på italiensk pastafad, der laves med frisk pasta, basilikumspesto, artiskokker og skiver af parmaskine. Nem aftensmad fra Italien.
Et italiensk pastafad er altid et hit som aftensmad, og retten er nem at lave.
Samtidig er det hyggeligt at spise maden på denne måde, og jeg vil anbefale et lækkert stykke brød til. Eventuelt mit foldebrød.
Her jeg lavet den med frisk pasta, men du kan selvfølgelig bruge en almindelig, tørret spaghetti.
Omkring artiskokhjerter, så foretrækker jeg artiskokkerne fra Okker Gokker, som du blandt andet kan købe i SuperBrugsen. De er altså både ret lækre - og italienske.
Og så kræver de ikke yderligere tilberedning.
Opskrift på italiensk pastafad
Italiensk pastafad med artiskokker og skinke
Ingredienser
- 500 gram frisk pasta
- 35 gram pinjekerner
- 1 deciliter olivenolie
- 1 potte basilikum
- 1 citron
- 1 dåse artiskokhjerter
- 10 skiver parmaskinke
- salt
- peber
Sådan gør du
- Start med at lave din pesto til det lækre italienske pastafad. Rist pinjekerne på en varm pande og tag dem til side.
- Hæld olivenolie i din blender, og blend pestoen sammen af de ristede pinjekerner, basilikumsblade, lidt citronsaft, salt og peber. Du kan også tilsætte parmesan hvis dette ønskes.
- Den friske pasta koges i ca. 2 minutter i letsaltet, bulderkogende vand. Dryppes af.
- I en stor skål vendes den kogte pasta sammen med pesto.
- Hæld vandet fra artiskokkerne og del dem i kvarte. Vendes i den lune pasta, og du behøver ikke tilberede artiskokhjerterne yderligere.
- Anret pastaen i et fad i den ene ende - og fold skiver af parmaskinke sammen, som sættes i den anden ende af fadet. Som du ser på billedet. Pynt med friske blade basilikum.
Del dine ideer og tanker med os andre her: