Issandwich med cookies er nok den lækreste dessert længe. Den består af to chokolade chips cookies med en god vaniljeis i midten.
Issandwich er en klassisk sommerdessert, som Ben & Jerry har gjort endnu mere populær, fordi hvad er bedre end is og cookies? Det må være is og cookies sammen.
Opskriften på cookies er faktisk bare en hel klassisk opskrift på de amerikanske småkager. Når du sætter dem sammen med is og lader dem hvile i fryseren, så får de den konsistens, man kender.
Du kan selvfølgelig helt selv bestemme, hvilken slags is du bedst kan lide. Jeg foretrækker vaniljeis, men både chokolade og kaffesmag fungerer super godt.
Opskrift på issandwich med cookies
Issandwich med cookies
Ingredienser
- 60 gram smør - stuetemperatur
- 50 gram rørsukker
- 25 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 stk æggeblomme
- 70 gram hvedemel
- ¼ tsk natron
- 1 knivspids salt
- 80 gram mørk chokolade
- 0,5 liter vaniljeis
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 180 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
- I en skål kommes det bløde smør sammen med rørsukker, sukker og vaniljesukker. Pisk det sammen, så det bliver helt cremet, tilføj æggeblomme og pisk i to minutter mere.
- Tilføj hvedemel, natron og salt. Rør dejen sammen. Hak nu chokoladen og tilføj den til dejen, og rør det godt sammen.
- Stil dejen i fryseren i 15 minutter.
- Fordel nu dejen i 10 kugler med godt mellemrum på bagepladen, og tryk dem en smule flade.
- Bag dem nu i 12 minutter eller indtil gyldne. Når de kommer ud af ovnen og stadig er varme og bløde, tager du et glas og bruger som form til hver cookie, så du skærer overskydende dej fra, og gør dem alle lige store.
- Køl nu dine cookies fuldstændig ned.
- Skær vaniljeisen i fem lige store dele og put det i mellem cookierne, så det danner fem sandwichs.
- Put dem i fryseren, indtil du har lyst til en issandwich.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Tag en af cookierne og knus den, hvorefter du blander den i selve vaniljeisen. Så kommer der endnu mere smag i din issandwich.
Se også vores andre opskrifter på isdesserter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: