Aspargesbroccoli

Aspargesbroccoli, der også er kendt som bimi og broccolini, er en finurlig krydsning, og her får du lækre fakta og lækre opskrifter med den.
Måske er du stødt på den specielle aspargesbroccoli i supermarkedet, og tænkt hvad katten det er for en grøntsag?
Den kaldes også for bimi eller broccolini, som du ofte vil finde den som i grøntsafdelingen.
Trods navnet så er den ikke en krydsning mellem asparges og broccoli, men aspargesbroccoli leder i stedet hen på smagen.
For den smager nemlig meget som en mellemting mellem netop asparges og broccoli.
Men faktisk er bimi udviklet som en krydsning mellem pak choy og broccoli.
Tilberedning af aspargesbroccoli
Det gode ved bimi er, at den kan spises på alle måder.
Den kan steges på panden eller i ovnen, koges eller spises rå i salater. Eller i madpakken.
I salatskålen skæres den ud i mundrette stykker, og vendes med eksempelvis pære, tørrede tranebær og ristede pinjekerner. Eller hvad du synes. Dressing er blot lidt olivenolie og citronsaft.
Du kan også dampe aspargesbroccolien i 3 minutter, eller koge den i letsaltet vand. Her skal den også have 3 minutter. Pas på med ikke at koge eller dampe den for længe.
Bimi i ovn
Hvis du vil lave bimi eller broccolini i ovn, vendes den først med olivenolie og en smule salt, hvorefter den steges i cirka 8 minutter ved 200 grader almindelig luft.
Tag dem ud af ovnen, og vend straks de bagte aspargesbroccoli med friskpresset citronsaft. Det er altså lækkert.
Du kan snitte dem ud i mindre stykker og stege dem et minut i en varm wok, så alle muligheder for sprøde og lækre aspargesbroccolier er der.
Husk blot ikke at overtilberede bimi eller aspargesbroccoli, for så bliver de triste og kedelige. Både i smag, farve og konsistens.
Bimi indeholder i øvrigt 35 kalorier pr. 100 gram.
Opskrifter med aspargesbroccoli
Wokret med kalvekød, broccolini og ris