• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Hvad betyder jævn varme og alle de andre udtryk?

Hvad betyder jævn varme og alle de andre udtryk?

hvad betyder jævn varme kogeplade
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe

Hvad betyder jævn varme i en opskrift? Og hvilket tal skal vi vælge på komfuret, når opskriften siger lav varme? Vi oversætter begreberne.

Hvad betyder jævn varme, når vi støder på udtrykket i en opskrift? Er det midterste knap på komfuret? Lidt over eller lidt under?

I langt de fleste opskrifter støder vi på begreber som høj varme, jævn varme eller lav varme.

Men det kan virke som vide begreber, da nogen komfurer-indstillinger har hele 12 forskellige tal, andre ni og igen andre seks.

Derfor denne lille kvik-guide, så du har en nogenlunde chance for at ramme rigtigt.

Lav varme

Hvor lavt er lav varme egentlig? Her skal du helt ned på de første tal, som regel vil det være fra 1 til 3, oftest 2.

Når du skruer ned på lav varme, vil din gryderet eller sovs kun boble ganske lidt - og det langs grydens sider ikke midt i retten.

Står der meget lav varme, så vælger du blot det laveste tal på komfurets indstillinger, på fagsprog: effekttrin.

Jævn varme

Hvad betyder jævn varme? Jævn står for medium eller middel varme. Når retten skal simre for jævn varme, skal den boble lidt - også inde på midten - uden der kommer store bobler i overfladen.

Brug det midterste tal, eller tallet lige over det midterste, så skulle du være godt kørende.

Høj varme

Når pastavandet koger i vilden sky med store bobler eller kartoffelvandet koger over, når der er låg på, ja, så har vi skruet op for høj varme. Altså givet den max. i indstillinger.

Det er ikke så svært, men hvad er så en middelhøj varme? Det vil typisk være et tal mellem dit midterste tal og dit højeste tal.

Middelhøj varme på et komfur med tal fra 1 til 9, skal i så fald sættes på 6 eller 7.

Se også disse artikler:

  • Hvornår skal du bruge varmluft?
  • Sådan gør du stegepanden ren
  • 5 tips til din opvaskemaskine
  • Hvad betyder ovnens symboler? Se her

Kilder: Scanpan, skoleskabet.dk, arla.dk.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Jacobsen

    februar 26, 2023 at 7:50 am

    Tusind tak for din oversigt. Har du prøvet at lave mad med Ztove? Her kan man indstille temperaturen præcist i Ztove-appen som automatisk regulerer effekten i kogepladen så den præcise temeperatur opnås i gryden/panden.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Forsiden lige nu

jordbærkage med kransekage
Jordbærkage med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften
Italiensk gris i airfryer
Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidløg→ Se opskriften
Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her