• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Hot cross buns - engelske påskeboller

Hot cross buns - engelske påskeboller

Hot Cross Buns
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. april 2023 - Udgivet:  12. april 2022

Hot cross buns er engelske påskeboller, som altid spises Langfredag. De er bløde, lækre og krydret med krydderier og rosiner.

Hot cross buns indeholder både kardemomme, kanel, nelliker og rosiner. Det gør dem virkelig lækre samtidig med, at de er perfekt bløde ligesom teboller.

Derudover er bollerne smukke med deres kors på toppen. Korset symboliserer selvfølgelig Jesus på korset, og derfor gør det dem til det perfekte bagværk i løbet af påsken.

Faktisk har hver af ingredienserne et symbol for påsketiden.

Når bollerne kommer ud af ovnen, pensles de med sukkersirup, der giver dem en flot glans og der gør også, at de forbliver bløde i længere tid.

Opskrift på hot cross buns

Hot Cross Buns
Rakel Seneca

Hot cross buns

5 fra 1 stemme
Hot cross buns er engelske påskeboller, som altid spises Langfredag. De er bløde, lækre og krydret med krydderier og rosiner.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
hævning 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 8 boller
Ret: Brød
Køkken: Engelsk
Kalorier: 253
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g smør
  • 1,5 dl mælk
  • 2 tsk tørgær
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 knivspids nelliker - stødt
  • 1 knivspids salt
  • 300 g hvedemel
  • 1 stk æg
  • 50 g rosiner
Derudover
  • 30 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 30 ml vand

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at smelte smørret, tag det fra varmen og tilføj derefter mælk. Tilføj sukker og tørgær, rør det godt sammen. Tilføj nu krydderierne
  2. Tilføj æg, salt og cirka halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen og tilføj resten af hvedemelet.
  3. Ælt dejen sammen og dæk den til med et viskestykke. Lad den nu hæve i en time.
  4. Hæld dejen ud på et rent køkkenbord, tilføj rosinerne og ælt dejen godt sammen. Del dejen i otte lige store dele, og form den til runde boller.
  5. Tag nu et ovnfast fad og tilføj bollerne med en smule mellemrum til hinanden.
  6. Tag nu en lille skål og tilføj 30 gram hvedemel og en smule vand, rør det sammen og tilføj mere vand, indtil det bliver samme konsistens som en tyk glasur. Put det nu i en pose med tyl og sprøjt kors på alle bollerne.
  7. Dæk nu bollerne til med et viskestykker, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 200 grader.
  9. Bag nu bollerne i 15 minutter, eller indtil de er flot gyldne.
  10. I mens bollerne bager, så tager du en lille gryde, tilføjer sukker og 30 ml vand, lad det koge til en sukkersirup.
  11. Lige så snart bollerne kommer ud af ovnen, pensles siruppen udover bollerne.
  12. Server hot cross buns, mens de stadig er lune.

Næringsindhold

Kalorier: 253kcalKulhydrater: 44gProtein: 5gFedt: 6gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 16mgNatrium: 99mgKalium: 131mgKostfibre: 2gSukker: 11gVitamin A: 188IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 37mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Prøv også at tilføje en smule appelsinskal til hot cross buns dejen. Du kan også hælde en smule appelsinjuice i den sukkersirup, du skal hælde over bollerne.

Dette er en meget traditionel måde at lave de engelske påskeboller på, og det smager rigtig godt.

Se også vores andre påskeopskrifter:

Hjemmelavet påskeæg med marcipan

Italienske påskebrød

Chokoladereder med påskeæg

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required