Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Hot cross buns - engelske påskeboller

Hot cross buns - engelske påskeboller

Hot Cross Buns
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Hot cross buns er engelske påskeboller, som altid spises Langfredag. De er bløde, lækre og krydret med krydderier og rosiner.

Hot cross buns indeholder både kardemomme, kanel, nelliker og rosiner. Det gør dem virkelig lækre samtidig med, at de er perfekt bløde ligesom teboller.

Derudover er bollerne smukke med deres kors på toppen. Korset symboliserer selvfølgelig Jesus på korset, og derfor gør det dem til det perfekte bagværk i løbet af påsken.

Faktisk har hver af ingredienserne et symbol for påsketiden.

Når bollerne kommer ud af ovnen, pensles de med sukkersirup, der giver dem en flot glans og der gør også, at de forbliver bløde i længere tid.

Opskrift på hot cross buns

Hot cross buns

Rakel Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
hævning: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Hot cross buns er engelske påskeboller, som altid spises Langfredag. De er bløde, lækre og krydret med krydderier og rosiner.
Antal: 8 boller
Ret: Brød
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 1,5 dl mælk
  • 2 tsk tørgær
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 knivspids nelliker stødt
  • 1 knivspids salt
  • 300 g hvedemel
  • 1 stk æg
  • 50 g rosiner
Derudover
  • 30 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 30 ml vand

Fremgangsmåde

  1. Start med at smelte smørret, tag det fra varmen og tilføj derefter mælk. Tilføj sukker og tørgær, rør det godt sammen. Tilføj nu krydderierne
  2. Tilføj æg, salt og cirka halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen og tilføj resten af hvedemelet.
  3. Ælt dejen sammen og dæk den til med et viskestykke. Lad den nu hæve i en time.
  4. Hæld dejen ud på et rent køkkenbord, tilføj rosinerne og ælt dejen godt sammen. Del dejen i otte lige store dele, og form den til runde boller.
  5. Tag nu et ovnfast fad og tilføj bollerne med en smule mellemrum til hinanden.
  6. Tag nu en lille skål og tilføj 30 gram hvedemel og en smule vand, rør det sammen og tilføj mere vand, indtil det bliver samme konsistens som en tyk glasur. Put det nu i en pose med tyl og sprøjt kors på alle bollerne.
  7. Dæk nu bollerne til med et viskestykker, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 200 grader.
  9. Bag nu bollerne i 15 minutter, eller indtil de er flot gyldne.
  10. I mens bollerne bager, så tager du en lille gryde, tilføjer sukker og 30 ml vand, lad det koge til en sukkersirup.
  11. Lige så snart bollerne kommer ud af ovnen, pensles siruppen udover bollerne.
  12. Server hot cross buns, mens de stadig er lune.

Næringsindhold

Kalorier253kcalKulhydrater44gProtein5gFedt6gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol16mgNatrium99mgKalium131mgKostfibre2gSukker11gVitamin A188IUVitamin C0.2mgCalcium37mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Prøv også at tilføje en smule appelsinskal til hot cross buns dejen. Du kan også hælde en smule appelsinjuice i den sukkersirup, du skal hælde over bollerne.

Dette er en meget traditionel måde at lave de engelske påskeboller på, og det smager rigtig godt.

Se også vores andre påskeopskrifter:

Hjemmelavet påskeæg med marcipan

Italienske påskebrød

Chokoladereder med påskeæg

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required