Hot cross buns er engelske påskeboller, som altid spises Langfredag. De er bløde, lækre og krydret med krydderier og rosiner.
Hot cross buns indeholder både kardemomme, kanel, nelliker og rosiner. Det gør dem virkelig lækre samtidig med, at de er perfekt bløde ligesom teboller.
Derudover er bollerne smukke med deres kors på toppen. Korset symboliserer selvfølgelig Jesus på korset, og derfor gør det dem til det perfekte bagværk i løbet af påsken.
Faktisk har hver af ingredienserne et symbol for påsketiden.
Når bollerne kommer ud af ovnen, pensles de med sukkersirup, der giver dem en flot glans og der gør også, at de forbliver bløde i længere tid.
Opskrift på hot cross buns
Hot cross buns
Ingredienser
- 50 g smør
- 1,5 dl mælk
- 2 tsk tørgær
- 25 g sukker
- 0,5 tsk kardemomme
- 0,5 tsk kanel
- 1 knivspids nelliker - stødt
- 1 knivspids salt
- 300 g hvedemel
- 1 stk æg
- 50 g rosiner
Derudover
- 30 g hvedemel
- 25 g sukker
- 30 ml vand
Fremgangsmåde
- Start med at smelte smørret, tag det fra varmen og tilføj derefter mælk. Tilføj sukker og tørgær, rør det godt sammen. Tilføj nu krydderierne
- Tilføj æg, salt og cirka halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen og tilføj resten af hvedemelet.
- Ælt dejen sammen og dæk den til med et viskestykke. Lad den nu hæve i en time.
- Hæld dejen ud på et rent køkkenbord, tilføj rosinerne og ælt dejen godt sammen. Del dejen i otte lige store dele, og form den til runde boller.
- Tag nu et ovnfast fad og tilføj bollerne med en smule mellemrum til hinanden.
- Tag nu en lille skål og tilføj 30 gram hvedemel og en smule vand, rør det sammen og tilføj mere vand, indtil det bliver samme konsistens som en tyk glasur. Put det nu i en pose med tyl og sprøjt kors på alle bollerne.
- Dæk nu bollerne til med et viskestykker, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Bag nu bollerne i 15 minutter, eller indtil de er flot gyldne.
- I mens bollerne bager, så tager du en lille gryde, tilføjer sukker og 30 ml vand, lad det koge til en sukkersirup.
- Lige så snart bollerne kommer ud af ovnen, pensles siruppen udover bollerne.
- Server hot cross buns, mens de stadig er lune.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Prøv også at tilføje en smule appelsinskal til hot cross buns dejen. Du kan også hælde en smule appelsinjuice i den sukkersirup, du skal hælde over bollerne.
Dette er en meget traditionel måde at lave de engelske påskeboller på, og det smager rigtig godt.
Se også vores andre påskeopskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: