• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller

Hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller

Herremad. Hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller, der laves med langtidsstegt nakkefilet i ovn, og de lækre og hjemmebagte burgerboller. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. juli 2024 - Udgivet: 3. juli 2017

Se den bedste opskrift på en hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller. Kødet steges i 12 timer, og burgeren samles med BBQ-sauce.

Hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller, hvor hele molevitten laves fra bunden. Se også opskriften længere ned på en rigtig american barbecue sauce.

Pulled pork burger er alt andet end fastfood, fordi nakkefileten skal steges i 12 timer. Men den passer mest sig selv, så faktisk er det en ret nem omgang at kaste sig over.

Opskriften er til fire personer.

Til hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller anvendes:

1,5 kilo nakkefilet
3 teskefulde salt
2 teskefulde paprika
2 teskefulde brun farin
En halv teskefuld spidskommen
Friskkværnet peber

Sprøde burgerboller laves af

0,5 deciliter lunkent vand
20 gram gær
300 gram hvedemel
1 teskefuld salt
3 æg
150 gram meget blødt smør
+ 1 æg til pensling

1 agurk
4 tomater
1 iceberg salat

Sådan laver du hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller:

  1. Bland salt med paprika, brun farin, spidskommen og lidt friskkværnet peber, og mas det godt sammen.
  2. Dup nakkefileten tør med et stykke køkkenrulle, og gnid den tørre rub godt ind i stegen, som derefter lægges i et ildfast fad.
  3. Hæld en halv liter vand ved i fadet, og nu skal nakkefileten have 12 timer ved 100 grader i ovnen. Den passer egentlig sig selv i alle 12 timer, men det kan være du et par gange skal hælde lidt ekstra vand i bunden af fadet. Du kan også med fordel løbende øse lidt af skyen op på stegen, det bliver den bestemt ikke dårligere af.
  4. De sprøde burgerboller laves ved at røre gæren ud i lunkent vand. Derefter røres cirka halvdelen af hvedemelet gradvist i sammen med saltet. Brug en grydeske, og fortsæt nu med at røre æggene i et ad gangen, inden du til sidst rører det meget bløde smør i sammen med resten af melet.
  5. Vælt dejen ud på bordet, og ælt den hurtigt og let igennem. Tilbage i skålen med dejen, hvor den nu skal hæve en time.
  6. Ud på bordet med dejen igen, hvor du igen ælter dejen ganske let igennem, inden du deler den i 10 lige store stykker. Tril til boller, der sættes på en bageplade med bagepapir, og trykket let flade som til burgerbuller.
  7. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 30 minutter.
  8. Så pensles burgerbollerne med sammenpisket æg, og du skal ikke spare på det. Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have omkring 15 minutter.
  9. Lad de bløde burgerboller køle af på en rist, inden de flækkes og fyldes med salat, pulled pork (du trækker den langtidsstegte nakkefilet fra hinanden med to gafler), tomat, agurk og en hjemmelavet amerikansk barbecue sauce.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Nielsen

    august 19, 2022 at 9:42 am

    Er det ikke alt for lidt vand?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her