Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller

Hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller

Herremad. Hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller, der laves med langtidsstegt nakkefilet i ovn, og de lækre og hjemmebagte burgerboller. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS
Opdateret: 31. juli 2024 - Udgivet: 3. juli 2017

Se den bedste opskrift på en hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller. Kødet steges i 12 timer, og burgeren samles med BBQ-sauce.

Hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller, hvor hele molevitten laves fra bunden. Se også opskriften længere ned på en rigtig american barbecue sauce.

Pulled pork burger er alt andet end fastfood, fordi nakkefileten skal steges i 12 timer. Men den passer mest sig selv, så faktisk er det en ret nem omgang at kaste sig over.

Opskriften er til fire personer.

Til hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller anvendes:

1,5 kilo nakkefilet
3 teskefulde salt
2 teskefulde paprika
2 teskefulde brun farin
En halv teskefuld spidskommen
Friskkværnet peber

Sprøde burgerboller laves af

0,5 deciliter lunkent vand
20 gram gær
300 gram hvedemel
1 teskefuld salt
3 æg
150 gram meget blødt smør
+ 1 æg til pensling

1 agurk
4 tomater
1 iceberg salat

Sådan laver du hjemmelavet pulled pork burger med sprøde boller:

  1. Bland salt med paprika, brun farin, spidskommen og lidt friskkværnet peber, og mas det godt sammen.
  2. Dup nakkefileten tør med et stykke køkkenrulle, og gnid den tørre rub godt ind i stegen, som derefter lægges i et ildfast fad.
  3. Hæld en halv liter vand ved i fadet, og nu skal nakkefileten have 12 timer ved 100 grader i ovnen. Den passer egentlig sig selv i alle 12 timer, men det kan være du et par gange skal hælde lidt ekstra vand i bunden af fadet. Du kan også med fordel løbende øse lidt af skyen op på stegen, det bliver den bestemt ikke dårligere af.
  4. De sprøde burgerboller laves ved at røre gæren ud i lunkent vand. Derefter røres cirka halvdelen af hvedemelet gradvist i sammen med saltet. Brug en grydeske, og fortsæt nu med at røre æggene i et ad gangen, inden du til sidst rører det meget bløde smør i sammen med resten af melet.
  5. Vælt dejen ud på bordet, og ælt den hurtigt og let igennem. Tilbage i skålen med dejen, hvor den nu skal hæve en time.
  6. Ud på bordet med dejen igen, hvor du igen ælter dejen ganske let igennem, inden du deler den i 10 lige store stykker. Tril til boller, der sættes på en bageplade med bagepapir, og trykket let flade som til burgerbuller.
  7. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 30 minutter.
  8. Så pensles burgerbollerne med sammenpisket æg, og du skal ikke spare på det. Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have omkring 15 minutter.
  9. Lad de bløde burgerboller køle af på en rist, inden de flækkes og fyldes med salat, pulled pork (du trækker den langtidsstegte nakkefilet fra hinanden med to gafler), tomat, agurk og en hjemmelavet amerikansk barbecue sauce.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Nielsen skriver

    august 19, 2022 at 9:42 am

    Er det ikke alt for lidt vand?

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.