Hjemmelavede digestive-kiks med kun fem ingredienser. Så kan det altså ikke blive nemmere. De smager super godt, og helt ligesom dem man køber.
Hjemmelavede digestive-kiks er de perfekte kiks. De kan bruges til adskillige desserter, såsom bunden til en cheesecake, men også spises, som de er. Ligegyldig hvad, er det en super god kiks.
Det gode ved at lave mad helt fra bunden i stedet for bare at gå ned og købe en pakke af dem, er, at man ved, hvad alle ingredienserne er.
Der er ikke noget skjult. Blandt andet indeholder den købte version palmeolie, hvilket er meget skadeligt for naturen.
Denne opskrift indeholder smør i stedet for, som både smager bedre, men som også er det mere ansvarlige valg. Se her, hvor let denne opskrift kan bikses sammen.
Opskrift på hjemmelavede digestive-kiks
Hjemmelavede digestive-kiks med kun 5 ingredienser
Ingredienser
- 240 g fuldkornsmel
- 115 g smør - blødt
- 85 g flormelis
- 1 tsk bagepulver
- 60 ml mælk
Fremgangsmåde
- Tag en skål og bland fuldkornsmel, flormelis og bagepulver sammen.
- Tilføj nu smørret og brug hænderne til at gnide smørret ind i melet.
- Tilføj mælken lidt ad gangen, i mens du blander dejen sammen. Dejen vil forekomme en anelse blød, men det er helt fint.
- Stil nu dejen på køl i ti minutters tid, så den bliver lettere at arbejde med. I mellemtiden kan du varme ovnen op på 170 grader.
- Tag nu dejen ud af køleskabet. Drys let med mel på bordpladen og tag en fjerdedel af dejen og rul den nu ud til en tykkelse på cirka 0,5 centimeter. Med et glas eller småkage form presser du de runde kiks ud. Lig dem nu hen på et stykke bagepapir. Forsæt, til at al dejen er blevet rullet og trykket ud i runde former.
- Med en tandstik trykker du et mønster af huller i hver kiks, og så er de klar til at blive bagt.
- Bag dem i cirka 15 minutter, de skal blive en smule gyldne i kanterne, men stadig forholdsvis lyse.
- Lad dem køle ned på en rist, og så er de hjemmelavede digestive-kiks klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også vores andre opskrifter på kiks og småkager:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Iben
Hej,
Kan man erstatte hvedemel med noget glutenfri (÷mandelmel)
Mvh
Iben
Rakel Seneca
Hej Iben
Jeg må indrømme, at jeg ikke selv har prøvet at lave denne opskrift glutenfri. Dog kan jeg godt forestille mig. at det ville fungere med glutenfri havremel, da det rent smagsmæssigt ville passe bedre end mandelmel.
Mvh Rakel