Hjemmelavede skildpadder af chokolade med karamel og romcreme minder om dem, du køber. De er nemme at lave, og så smager de helt fantastisk.
Hjemmelavede skildpadder indeholder den lækreste hjemmelavede karamelcreme og selvfølgelig den karakteristiske romcreme, der laves af kondenseret mælk og rom.
Jeg bruger en almindelig silikonechokoladeform, når jeg laver dem, da jeg ikke ejer en skildpaddeformet form, men smagen er den samme ligegyldigt, hvilke forme du bruger.
Hvis lækkerierne skal serveres for børn eller andre, der ikke ønsker alkohol, kan du sagtens udskifte den almindelige rom med romessens, så de ikke får nogle promiller.
Opskrift på hjemmelavede skildpadder
Hjemmelavede skildpadder
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade
Karamel
- 25 g sukker
- 1 spsk smør
- 0.25 dl piskefløde
Romcreme
- 1 dl kondenseret mælk - dulce de latte
- 2 spsk rom - eller romessens
Fremgangsmåde
- Start med at lave karamellen. Først smeltes sukkeret i en gryde over svag varme, tilføj derefter smør og rør det godt sammen. Tilføj nu piskefløde og lad det smelte sammen ved at koge svagt i et par minutter.
- Stil nu karamellen til siden og lad den køle ned. Lav derefter romcremen. Det gøres ved at tage den kondenserede mælk og tilføj rom, rør det sammen.
- Gør nu chokoladen klar: hak den fint og tag halvdelen af den og smelt over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tager du den af varmen og tilføjer resten af den hakkede chokolade. Lad det smelte sammen ved at røre det godt sammen.
- Hæld nu halvdelen af chokoladen i en silikoneform og fordel det jævnt. Stil den på køl og lad chokoladen størkne.
- Fordel nu karamellen i formene og hæld derefter romcreme i. Sæt dem på køl, indtil de er yderligere stivnet.
- Tag formen ud og hæld resten af chokoladen ud over dem, så cremen dækkes fuldstændigt. Sæt chokoladen på køl og lad dem stivne.
- Derefter er de hjemmelavede skildpadder klar til at blive spist. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Lav gerne denne opskrift i forvejen, så har du altid lækre hjemmelavede skildpadder klar til servering.
Det er muligt at købe forme, der minder om de skildpadder, vi kan købe, men smagen er trods alt det vigtigste her. Og den er super.
Opskrifter på søde sager
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Tanya kleis
kondenseret mælk skal den koges samme i 3 timer så den bliver til dulce de latte inden man blander Rom i? For i opskriften står der ( kondenseret mælk - dulce de latte) kondenseret mælk er en ting og Dulce de latte er en anden ting.
I tilberedning metode skriver du kondenseret mælk blander med Rom. Og i opskriften bruger du kondenseret mælk - dulce de latte.
Så mit spørgsmål er skal den kondenseret mælk koges først til dulce de latte inden romen tilsættes eller blandes kondenseret mælk (uden den er kogt til dulce de latte) med Rom?….