Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Hjemmelavede skildpadder med rom og karamel

Hjemmelavede skildpadder med rom og karamel

Hjemmelavede skildpadder
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS

Hjemmelavede skildpadder af chokolade med karamel og romcreme minder om dem, du køber. De er nemme at lave, og så smager de helt fantastisk.

Hjemmelavede skildpadder indeholder den lækreste hjemmelavede karamelcreme og selvfølgelig den karakteristiske romcreme, der laves af kondenseret mælk og rom.

Jeg bruger en almindelig silikonechokoladeform, når jeg laver dem, da jeg ikke ejer en skildpaddeformet form, men smagen er den samme ligegyldigt, hvilke forme du bruger.

Hvis lækkerierne skal serveres for børn eller andre, der ikke ønsker alkohol, kan du sagtens udskifte den almindelige rom med romessens, så de ikke får nogle promiller.

Opskrift på hjemmelavede skildpadder

Hjemmelavede skildpadder

Rakel Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Hjemmelavede skildpadder af chokolade med karamel og romcreme minder om dem, du køber. De er nemme at lave, og så smager de helt fantastisk.
Antal: 1 portion
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
Karamel
  • 25 g sukker
  • 1 spsk smør
  • 0.25 dl piskefløde
Romcreme
  • 1 dl kondenseret mælk (dulce de latte)
  • 2 spsk rom (eller romessens)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave karamellen. Først smeltes sukkeret i en gryde over svag varme, tilføj derefter smør og rør det godt sammen. Tilføj nu piskefløde og lad det smelte sammen ved at koge svagt i et par minutter.
  2. Stil nu karamellen til siden og lad den køle ned. Lav derefter romcremen. Det gøres ved at tage den kondenserede mælk og tilføj rom, rør det sammen.
  3. Gør nu chokoladen klar: hak den fint og tag halvdelen af den og smelt over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tager du den af varmen og tilføjer resten af den hakkede chokolade. Lad det smelte sammen ved at røre det godt sammen.
  4. Hæld nu halvdelen af chokoladen i en silikoneform og fordel det jævnt. Stil den på køl og lad chokoladen størkne.
  5. Fordel nu karamellen i formene og hæld derefter romcreme i. Sæt dem på køl, indtil de er yderligere stivnet.
  6. Tag formen ud og hæld resten af chokoladen ud over dem, så cremen dækkes fuldstændigt. Sæt chokoladen på køl og lad dem stivne.
  7. Derefter er de hjemmelavede skildpadder klar til at blive spist. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier1868kcalKulhydrater172gProtein24gFedt114gMættet fedt67gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt33gTransfedt1gKolesterol98mgNatrium264mgKalium1829mgKostfibre22gSukker128gVitamin A1062IUVitamin C3mgCalcium450mgJern24mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Lav gerne denne opskrift i forvejen, så har du altid lækre hjemmelavede skildpadder klar til servering.

Det er muligt at købe forme, der minder om de skildpadder, vi kan købe, men smagen er trods alt det vigtigste her. Og den er super.

Opskrifter på søde sager

  • Havretern med nougat
    Havretern med nougat - skønne havresnitter
  • Hjemmelavet marcipanbrød
    Hjemmelavet marcipanbrød - tre forskellige slags
  • Snickerskugler
    Snickerskugler med chokolade og peanut
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tanya kleis skriver

    april 18, 2025 at 12:32 pm

    kondenseret mælk skal den koges samme i 3 timer så den bliver til dulce de latte inden man blander Rom i? For i opskriften står der ( kondenseret mælk - dulce de latte) kondenseret mælk er en ting og Dulce de latte er en anden ting.
    I tilberedning metode skriver du kondenseret mælk blander med Rom. Og i opskriften bruger du kondenseret mælk - dulce de latte.
    Så mit spørgsmål er skal den kondenseret mælk koges først til dulce de latte inden romen tilsættes eller blandes kondenseret mælk (uden den er kogt til dulce de latte) med Rom?….

    Svar
    • Lotte skriver

      maj 20, 2025 at 3:27 am

      Det er kondenseret mælk der skal bruges, direkte fra dåsen, ikke dulce de leche.

      Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required