Hjemmelavede skildpadder af chokolade med karamel og romcreme minder om dem, du køber. De er nemme at lave, og så smager de helt fantastisk.
Hjemmelavede skildpadder indeholder den lækreste hjemmelavede karamelcreme og selvfølgelig den karakteristiske romcreme, der laves af kondenseret mælk og rom.
Jeg bruger en almindelig silikonechokoladeform, når jeg laver dem, da jeg ikke ejer en skildpaddeformet form, men smagen er den samme ligegyldigt, hvilke forme du bruger.
Hvis lækkerierne skal serveres for børn eller andre, der ikke ønsker alkohol, kan du sagtens udskifte den almindelige rom med romessens, så de ikke får nogle promiller.
Opskrift på hjemmelavede skildpadder
Hjemmelavede skildpadder
Ingredienser
- 200 gram mørk chokolade
Karamel
- 25 gram sukker
- 1 spiseskefuld smør
- 0.25 deciliter piskefløde
Romcreme
- 1 deciliter kondenseret mælk - dulce de latte
- 2 spiseskefuld rom - eller romessens
Sådan gør du
- Start med at lave karamellen. Først smeltes sukkeret i en gryde over svag varme, tilføj derefter smør og rør det godt sammen. Tilføj nu piskefløde og lad det smelte sammen ved at koge svagt i et par minutter.
- Stil nu karamellen til siden og lad den køle ned. Lav derefter romcremen. Det gøres ved at tage den kondenserede mælk og tilføj rom, rør det sammen.
- Gør nu chokoladen klar: hak den fint og tag halvdelen af den og smelt over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tager du den af varmen og tilføjer resten af den hakkede chokolade. Lad det smelte sammen ved at røre det godt sammen.
- Hæld nu halvdelen af chokoladen i en silikoneform og fordel det jævnt. Stil den på køl og lad chokoladen størkne.
- Fordel nu karamellen i formene og hæld derefter romcreme i. Sæt dem på køl, indtil de er yderligere stivnet.
- Tag formen ud og hæld resten af chokoladen ud over dem, så cremen dækkes fuldstændigt. Sæt chokoladen på køl og lad dem stivne.
- Derefter er de hjemmelavede skildpadder klar til at blive spist. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Lav gerne denne opskrift i forvejen, så har du altid lækre hjemmelavede skildpadder klar til servering.
Det er muligt at købe forme, der minder om de skildpadder, vi kan købe, men smagen er trods alt det vigtigste her. Og den er super.
Del dine ideer og tanker med os andre her: