• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Hjemmelavede skildpadder med rom og karamel

Hjemmelavede skildpadder med rom og karamel

Hjemmelavede skildpadder
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. marts 2023 - Udgivet: 4. marts 2023

Hjemmelavede skildpadder af chokolade med karamel og romcreme minder om dem, du køber. De er nemme at lave, og så smager de helt fantastisk.

Hjemmelavede skildpadder indeholder den lækreste hjemmelavede karamelcreme og selvfølgelig den karakteristiske romcreme, der laves af kondenseret mælk og rom.

Jeg bruger en almindelig silikonechokoladeform, når jeg laver dem, da jeg ikke ejer en skildpaddeformet form, men smagen er den samme ligegyldigt, hvilke forme du bruger.

Hvis lækkerierne skal serveres for børn eller andre, der ikke ønsker alkohol, kan du sagtens udskifte den almindelige rom med romessens, så de ikke får nogle promiller.

Opskrift på hjemmelavede skildpadder

Hjemmelavede skildpadder
Rakel Seneca

Hjemmelavede skildpadder

5 fra 5 stemmer
Hjemmelavede skildpadder af chokolade med karamel og romcreme minder om dem, du køber. De er nemme at lave, og så smager de helt fantastisk.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1868
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g mørk chokolade
Karamel
  • 25 g sukker
  • 1 spsk smør
  • 0.25 dl piskefløde
Romcreme
  • 1 dl kondenseret mælk - dulce de latte
  • 2 spsk rom - eller romessens

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave karamellen. Først smeltes sukkeret i en gryde over svag varme, tilføj derefter smør og rør det godt sammen. Tilføj nu piskefløde og lad det smelte sammen ved at koge svagt i et par minutter.
  2. Stil nu karamellen til siden og lad den køle ned. Lav derefter romcremen. Det gøres ved at tage den kondenserede mælk og tilføj rom, rør det sammen.
  3. Gør nu chokoladen klar: hak den fint og tag halvdelen af den og smelt over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tager du den af varmen og tilføjer resten af den hakkede chokolade. Lad det smelte sammen ved at røre det godt sammen.
  4. Hæld nu halvdelen af chokoladen i en silikoneform og fordel det jævnt. Stil den på køl og lad chokoladen størkne.
  5. Fordel nu karamellen i formene og hæld derefter romcreme i. Sæt dem på køl, indtil de er yderligere stivnet.
  6. Tag formen ud og hæld resten af chokoladen ud over dem, så cremen dækkes fuldstændigt. Sæt chokoladen på køl og lad dem stivne.
  7. Derefter er de hjemmelavede skildpadder klar til at blive spist. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 1868kcalKulhydrater: 172gProtein: 24gFedt: 114gMættet fedt: 67gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 33gTransfedt: 1gKolesterol: 98mgNatrium: 264mgKalium: 1829mgKostfibre: 22gSukker: 128gVitamin A: 1062IUVitamin C: 3mgCalcium: 450mgJern: 24mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Lav gerne denne opskrift i forvejen, så har du altid lækre hjemmelavede skildpadder klar til servering.

Det er muligt at købe forme, der minder om de skildpadder, vi kan købe, men smagen er trods alt det vigtigste her. Og den er super.

Opskrifter på søde sager

  • Havretern med nougat
    Havretern med nougat - skønne havresnitter
  • Hjemmelavet marcipanbrød
    Hjemmelavet marcipanbrød - tre forskellige slags
  • Snickerskugler
    Snickerskugler med chokolade og peanut
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tanya kleis

    april 18, 2025 at 12:32 pm

    kondenseret mælk skal den koges samme i 3 timer så den bliver til dulce de latte inden man blander Rom i? For i opskriften står der ( kondenseret mælk - dulce de latte) kondenseret mælk er en ting og Dulce de latte er en anden ting.
    I tilberedning metode skriver du kondenseret mælk blander med Rom. Og i opskriften bruger du kondenseret mælk - dulce de latte.
    Så mit spørgsmål er skal den kondenseret mælk koges først til dulce de latte inden romen tilsættes eller blandes kondenseret mælk (uden den er kogt til dulce de latte) med Rom?….

    Svar
    • Lotte

      maj 20, 2025 at 3:27 am

      Det er kondenseret mælk der skal bruges, direkte fra dåsen, ikke dulce de leche.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required