Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Hjemmebagte grove flutes med hvidløg

Hjemmebagte grove flutes med hvidløg

Hjemmebagte grove flutes med hvidløg, der bliver meget sprøde og lækre. Brødene bages med lidt grahamsmel, hvilket giver dem en super god smag. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
213
SHARES
FacebookMessenger213PinterestEmailSMS

Hvidløgsflutes med grahamsmel. Her er opskriften på sprøde og hjemmebagte grove flutes med hvidløg, som er nemme at lave.

Du skal prøve denne dejlige opskrift på hjemmebagte grove flutes med hvidløg, der er virkelig gode og sprøde.

De sprøde hvidløgsflutes bages med lidt grahamsmel, som gør dem lidt sundere end de traditionelle hvidløgsflutes, der bages alene med hvedemel.

Grahamsmel er et fuldkornsprodukt, og vi anbefales at spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Derfor er det en god ide at tilsætte groft mel til for eksempel brød.

Jeg har også tilsat et par spiseskefulde yoghurt, som er med til at skabe de perfekte grovflutes.

Opskrift på hjemmebagte grove flutes med hvidløg

Hjemmebagte grove flutes med hvidløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Hævetid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Hvidløgsflutes med grahamsmel. Her er opskriften på sprøde og hjemmebagte grove flutes med hvidløg, som er nemme at lave.
Antal: 2 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2,5 dl vand lunkent
  • 30 g gær
  • 2 spsk yoghurt naturel
  • 250 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 100 g smør
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk persille finthakket

Fremgangsmåde

Hvidløgssmør
  1. Ælt smør sammen med pressede hvidløgsfed og finthakket persille, og læg hvidløgssmørret på et stykke bagepapir. Rul papiret stramt omkring smørret og drej enderne ind, som du kender det med en nytårsknallert. Læg hvidløgssmørret i køleskabet.
Flutes
  1. Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine og rør gæren ud i vandet. Tilsæt så yoghurt naturel.
  2. Bland hvedemel med grahamsmel og salt, og ælt det gradvist ind i dejen ved høj hastighed. Her skal det æltes i cirka syv minutter, og hav lidt tålmodighed.
  3. Derefter æltes dejen igennem ved laveste hastighed, og her er æltetiden ligeledes cirka syv minutter. Mængden af mel plejer at passe, men du kan om nødvendigt tilsætte mere.
  4. Slå dejen op på et bord med lidt hvedemel (indgår ikke i målene), og del den i to. Tril dem til to flutes, som du sætter på en bageplade med bagepapir. Rids dem på langs med en skarp kniv, læg et viskestykke over og lad brødene hæve i cirka 30 minutter.
  5. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20 minutter. Efter 10 minutter pensles de halvt bagte hvidløgsflutes med vand, og igen når de kommer ud af ovnen. Skru derefter ovnen ned på 175 grader varmluft.
  6. Skær det kolde hvidløgssmør i 16 skiver, og skær otte snit trefjerdedele ned gennem hvert flutes, men pas på du ikke skærer helt igennem!
  7. Klem en skive hvidløgssmør ned i hvert snit, og bag så brødende færdige i ovnen ved de 175 grader varmluft, hvor de skal bages i 8-10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier1052kcalKulhydrater138gProtein22gFedt44gMættet fedt26gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gTransfedt2gKolesterol110mgNatrium1512mgKalium313mgKostfibre12gSukker1gVitamin A1607IUVitamin C7mgCalcium79mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Server de grove flutes med hvidløg til en god simreret, en oksesteg eller en pastaret. De er også gode som supplement til suppe.

Se flere lækre brødopskrifter

  • billederesultat for hvidløgsboller
    Hvidløgsboller - opskrift på boller med hvidløgssmør
  • billede med hvidløgsbrød
    Hvidløgsbrød - sprøde brødskiver med hvidløg i ovn
  • hvidløgsflutes
    Hvidløgsflutes (hjemmebagte og sprøde flutes med hvidløg)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Hovgaard Bæk Andersen skriver

    maj 17, 2024 at 5:06 pm

    Hej Holger. Kan jeg lave flutes til dagen efter og skære dem op kolde og komme smør i? Eller skal jeg bage dem halvt som der står, men først komme smør i i morgen og bage dem færdig der? Vh.Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 17, 2024 at 5:13 pm

      Hej Mette
      Du kan begge dele, men jeg synes de er bedst hvis man bager dem halvt og derefter færdige på dagen 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required