• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Grapefrugtkage med yoghurt og glasur

Grapefrugtkage med yoghurt og glasur

Grapefrugtkage
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. november 2022 - Udgivet:  21. oktober 2021

Grapefrugtkage med yoghurt og glasur er en lækker kage med den perfekte sødme og syrlighed samt en konsistens, der kan få alle til at juble.

Grapefrugtkage med yoghurt og glasur er en lækker, svampet kage med en smag, som simpelthen ikke kan sammenlignes med andre kager. Grapefrugtsmagen er virkelig unik og lækker.

Jeg må indrømme, at jeg var en smule skeptisk over, hvordan en kage ville smage med denne bitre frugt. Men min skeptisk blev gjort til skamme, for kagen har faktisk slet ikke en bitter smag.

Den har bare en lækker smag af citrus ligesom en citronkage eller appelsinkage. Så selvom man ikke er så vild med selve grapefrugtens bitterhed, kan jeg garantere, at denne kage smager skønt.

Opskrift på grapefrugtkage med yoghurt og glasur

Grapefrugtkage
Rakel Seneca

Grapefrugtkage med yoghurt og glasur

5 fra 5 stemmer
Grapefrugtkage med yoghurt og glasur er en lækker kage med den perfekte sødme og syrlighed samt en konsistens, der kan få alle til at juble.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Engelsk
Kalorier: 258
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk æg
  • 90 g græsk yoghurt
  • 100 g rørsukker
  • 60 ml olie
  • 30 ml grapefrugtsaft
  • 1 spsk grapefrugt-skal
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 95 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
Glasur
  • 60 g flormelis
  • 1 spsk grapefrugtsaft
  • 1 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde ovnen og lad den forvarme til 180 grader almindelig ovn. Tag en rund kageform på cirka 20 centimeter og smør den.
  2. Tag en skål og kom æggene i, pisk dem sammen og tilføj græsk yoghurt, rørsukker og olie. Rør det godt sammen.
  3. Tilføj nu vaniljepulver, grapefrugtsaft og revet grapefrugt-skal, rør det godt sammen. Tag nu en anden skål og bland hvedemel, salt og bagepulver sammen.
  4. Rør nu de to skåles ingredienser sammen og hæld dejen i kageformen.
  5. Bag nu kagen i cirka 40 minutter, eller indtil en tandstik kan komme rent ud.
  6. Lad kagen køle helt ned, før du pynter med glasur.
  7. Lav glasuren ved at blande flormelis, grapefrugtsaft og vaniljepulver sammen. Smør det henover kagen og så er din lækre grapefrugtkage klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 258kcalKulhydrater: 40gProtein: 3gFedt: 10gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.04gKolesterol: 2mgNatrium: 254mgKalium: 53mgKostfibre: 1gSukker: 28gVitamin A: 3IUVitamin C: 3mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du vil gøre din grapefrugtkage ekstra festlig, kan du tilføje lidt lyserød frugtfarve til kagedejen, så den matcher grapefrugtens smukke farve.

Jeg bruger røde grapefrugter, da de har en flottere farve end de gule. Det betyder ikke noget for smagen, men det giver noget ekstra til udseendet.

Se flere kageopskrifter her:

  • Mandelkage med citron og rosmarin
  • Citronkage
  • Den bedste appelsin- og kokoskage
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required