Grana Padano chips er det perfekte tilbehør til en god suppe eller salat. Men de er også egnede som snacks til et glas vin og til ostebordet.
Grana Padano chips tager et splitsekund at lave og et kvarters tid i ovnen. Så har du sprøde, velsmagende chips, der kan bruges til alverdens ting.
Brug dem som tilbehør til en grøntsagssuppe som kartoffelsuppe. Eller til den klassiske italienske bryllupssuppe, som du kan se opskriften på længere nede.
Ostechipsene er også velegnet som pynt på en salat, som supplement til ostebordet og som sprøde snacks til et glas køligt hvidvin.
I og med at de er verdens nemmeste at lave, er der egentlig kun en faktor, der betyder noget: ostens kvalitet.
Brug en god Grana Padano, som du river fint, tilsæt nogle hakkede krydderurter - eller bag det revne ost præcis som den er.
Uanset hvilken løsning du vælger, så har du nogle gode chips, som tilmed er ganske kønne at se på.
Opskrift på Grana Padano ostechips
Grana Padano chips - sprøde italienske ostechips
Ingredienser
- 80 g Grana Padano - fintrevet
- 1 tsk purløg - finthakket
- 1 tsk oregano - frisk, finthakket
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op på 150 grader over- og undervarme.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Riv din Grana Padano fint og hak purløg samt oregano.
- Del det revet ost i to bunker på skærebrættet og tilsæt krydderurter til den ene halvdel. Den anden halvdel bages uden. På den måde får du to forskellige slags chips.
- Placer osten i små klatter på bagepladen. Størrelsen skal ca. være som en spiseske. Du behøver ikke trykke dem flade, de flyder selv ud i ovnen.
- Bag 12-15 minutter til de er gyldenbrune. Tag dem ud af ovnen og overfør dem på et stykke køkkenrulle med en spatel, når de er kølet af et halvt minut. De bliver først sprøde, når du har taget dem ud af ovnen, så du skal ikke blive nervøs over, at de er bløde, når du tager dem ud.
- Server dine Grana Padano chips samme dag eller aften.
Få tilsendt opskriften på mail
Om Grana Padano
Osten har lange rødder tilbage i historien. Vi skal tusind år tilbage for at finde dens oprindelse. Her opfandt munke en metode til at konservere en såkaldt hård ost.
Osten kaldtes Grana på grund af teksturen, først i 1953 blev det officielle navn Grana Padano efter Pianura Padana i Norditalien.
Da osten er PDO-certificeret (Protected Designation of Origin), betyder det, at den kun må sælges som Grana Padano, hvis den er lavet i Pianura Padana-området.
Så altså en fin og fornem ost, der ikke bør forveksles med det smagsløse drys, vi kan købe billigt i poser.
Her er andre opskrifter på chips, som kan laves i en håndevending:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: