• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Glutenfri brownie med valnødder og sorte bønner

Glutenfri brownie med valnødder og sorte bønner

Glutenfri brownie
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. december 2021 - Udgivet: 18. august 2021

Glutenfri brownie med sorte bønner og valnødder er fuld af chokolade, og smager helt fantastisk. Man kan slet ikke smage, hvor sund den er.

Glutenfri brownies med sorte bønner og valnødder er blevet min nye yndlingskage. Den er perfekt svampet og så giver valnødderne den lækreste "crunch". Den har også en dyb chokoladesmag.

Det vigtigste af alt er, at man slet ikke kan smage bønnerne. Det lover jeg. De skal blendes, og det gør, at de er med til at tilføje kagen en fantastisk konsistens samt gode næringsstoffer og proteiner.

Der er hellere ikke nogen mel i kagen, hvilke jo er ret usædvanligt. Men det er med til at gøre den glutenfri, og på grund af bønnerne mangler der hellere ikke andre ingredienser til at holde dejen sammen.

Opskrift på glutenfri brownie med valnødder

Glutenfri brownie
Rakel Seneca

Glutenfri brownie med sorte bønner og valnødder

4.67 fra 3 stemmer
Glutenfri brownie med sorte bønner og valnødder er fuld af chokolade, og smager helt fantastisk. Man kan slet ikke smage, hvor sund den er.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 120 g sorte bønner - fra dåse
  • 2 stk æg
  • 45 g smør
  • 80 g sukker
  • 20 g kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 25 g mørk chokolade - 70%
  • 1 dl valnødder

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at dele æggeblommer og æggehvider fra hinanden. Put æggeblommerne i en foodprocessor og hviderne i en skål.
  2. I foodprocessoren med æggeblommer tilføjer du sorte bønner og blender det godt sammen, det skal have en fuldstændig ensartet konsistens.
  3. Æggehviderne pisker du nu helt stive med en elpisker.
  4. I en lille gryde tilføjes smør, sukker og kakaopulver. Smelt det sammen, indtil sukkeret er helt smeltet. Kom nu denne blanding i foodprocessoren og tilføj også vaniljesukker og bagepulver. Blend det sammen.
  5. Vend æggehviderne sammen med blandingen fra foodprocessoren. Hak valnødder og chokolade groft og vend det sammen med resten af dejen.
  6. Put dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader normal ovn i cirka 25 minutter.
  7. Tag nu kagen ud af ovnen og lad den køle ned, før du skærer den ud og serverer den.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan også vælge at bruge forskellige slags chokolade. Både hvid og lys chokolade smager også godt.

Dog foretrækker jeg mørk chokolade, da det er sundere, og så giver det også en dejlig fyldig smag. Se også vores opskrift på den klassiske chokoladekage.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required