Glutenfri brownie med sorte bønner og valnødder er fuld af chokolade, og smager helt fantastisk. Man kan slet ikke smage, hvor sund den er.
Glutenfri brownies med sorte bønner og valnødder er blevet min nye yndlingskage. Den er perfekt svampet og så giver valnødderne den lækreste "crunch". Den har også en dyb chokoladesmag.
Det vigtigste af alt er, at man slet ikke kan smage bønnerne. Det lover jeg. De skal blendes, og det gør, at de er med til at tilføje kagen en fantastisk konsistens samt gode næringsstoffer og proteiner.
Der er hellere ikke nogen mel i kagen, hvilke jo er ret usædvanligt. Men det er med til at gøre den glutenfri, og på grund af bønnerne mangler der hellere ikke andre ingredienser til at holde dejen sammen.
Opskrift på glutenfri brownie med valnødder
Glutenfri brownie med sorte bønner og valnødder
Ingredienser
- 120 gram sorte bønner - fra dåse
- 2 stk æg
- 45 gram smør
- 80 gram sukker
- 20 gram kakaopulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk bagepulver
- 25 gram mørk chokolade - 70%
- 1 dl valnødder
Sådan gør du
- Start med at dele æggeblommer og æggehvider fra hinanden. Put æggeblommerne i en foodprocessor og hviderne i en skål.
- I foodprocessoren med æggeblommer tilføjer du sorte bønner og blender det godt sammen, det skal have en fuldstændig ensartet konsistens.
- Æggehviderne pisker du nu helt stive med en elpisker.
- I en lille gryde tilføjes smør, sukker og kakaopulver. Smelt det sammen, indtil sukkeret er helt smeltet. Kom nu denne blanding i foodprocessoren og tilføj også vaniljesukker og bagepulver. Blend det sammen.
- Vend æggehviderne sammen med blandingen fra foodprocessoren. Hak valnødder og chokolade groft og vend det sammen med resten af dejen.
- Put dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader normal ovn i cirka 25 minutter.
- Tag nu kagen ud af ovnen og lad den køle ned, før du skærer den ud og serverer den.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du kan også vælge at bruge forskellige slags chokolade. Både hvid og lys chokolade smager også godt.
Dog foretrækker jeg mørk chokolade, da det er sundere, og så giver det også en dejlig fyldig smag. Se også vores opskrift på den klassiske chokoladekage.
Del dine ideer og tanker med os andre her: