• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gedeosttærte med karamelliserede rødløg

Gedeosttærte med karamelliserede rødløg

Gedeosttærte
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. november 2022 - Udgivet:  10. november 2022

Gedeosttærte med karamelliserede rødløg er bagt på en sprød havregrynstærtebund. Server den til frokost eller aftensmad, varm eller kold.

Gedeosttærte med karamelliserede rødløg er den lækreste ret, som smager godt både varmt og kold. Du kan servere denne tærte til frokost og bestemt også aftensmad med salat til.

Balancen mellem sødmen og syren fra de karamelliserede rødløg og den fede, salte smag fra gedeosten er simpelthen så lækker og komplimentere hinanden perfekt.

Selve bunden er sundere end almindelige tærtebunde, da den laves på havregryn og fuldkornsmel samt meget mindre smør end andre opskrifter.

Opskrift på gedeosttærte med rødløg

Gedeosttærte
Rakel Seneca

Gedeosttærte med karamelliserede rødløg

4.50 fra 2 stemmer
Gedeosttærte med karamelliserede rødløg er bagt på en sprød havregrynstærtebund. Server den til frokost eller aftensmad, varm eller kold.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 439
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Tærtebund
  • 80 g havregryn
  • 80 g fuldkornsmel
  • 3 spsk smør - koldt
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,5 dl vand - koldt
Tærtefyld
  • 4 stk rødløg
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 100 g gedeost
  • 2 stk æg
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk timian - frisk
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave tærtebunden. Tilføj havregryn til en blender og blend det til mel, tilføj derefter fuldkornsmel, smør og olie. Blend det sammen. Tilføj vand en smule af gangen i mens dejen blendes og samles sammen.
  2. Tag nu dejen og pres den fladt ud i en tærteform. Bag den i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn i 15 minutter, før fyldet tilføjes.
  3. I mens bunde forbager, så kan du lave fyldet. Skær rødløg i tynde skiver, varm en pande op med smør og tilføj rødløg. Steg dem i cirka ti minutter, tilføj derefter sukker og balsamicoeddike. Lad det stege i fem minutter.
  4. Fordel de karamelliserede rødløg på tærtebunden. Skær gedeost i skiver, og fordel dem udover rødløgene.
  5. I en skål tilføjes æg, creme fraiche, timian, salt og sort peber. Rør det godt sammen, og hæld det udover resten af fyldet.
  6. Bag nu tærten i cirka 20 minutter, eller indtil den føles fast, server din gedeosttærte varm.

Næringsindhold

Kalorier: 439kcalKulhydrater: 23gProtein: 9gFedt: 35gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.5gKolesterol: 43mgNatrium: 817mgKalium: 62mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 660IUVitamin C: 2mgCalcium: 61mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg har tilføjet timian i denne opskrift, men prøv også at lave gedeostsalat med rosmarin i stedet for. Begge dele er fantastisk lækre.

Og så kan du jo tilsætte pinjekerner eller nødder, hvis du har lyst.

Se også andre opskrifter med gedeost her:

Figentærte med gedeost

Pizza med gedeost, kartoffel, chorizo og rosmarin

Salat med gedeost med valnødder

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required