Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Gedeosttærte med karamelliserede rødløg

Gedeosttærte med karamelliserede rødløg

Gedeosttærte
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Gedeosttærte med karamelliserede rødløg er bagt på en sprød havregrynstærtebund. Server den til frokost eller aftensmad, varm eller kold.

Gedeosttærte med karamelliserede rødløg er den lækreste ret, som smager godt både varmt og kold. Du kan servere denne tærte til frokost og bestemt også aftensmad med salat til.

Balancen mellem sødmen og syren fra de karamelliserede rødløg og den fede, salte smag fra gedeosten er simpelthen så lækker og komplimentere hinanden perfekt.

Selve bunden er sundere end almindelige tærtebunde, da den laves på havregryn og fuldkornsmel samt meget mindre smør end andre opskrifter.

Opskrift på gedeosttærte med rødløg

Gedeosttærte med karamelliserede rødløg

Rakel Seneca
4.5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Gedeosttærte med karamelliserede rødløg er bagt på en sprød havregrynstærtebund. Server den til frokost eller aftensmad, varm eller kold.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Tærtebund
  • 80 g havregryn
  • 80 g fuldkornsmel
  • 3 spsk smør (koldt)
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,5 dl vand (koldt)
Tærtefyld
  • 4 stk rødløg
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 100 g gedeost
  • 2 stk æg
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk timian (frisk )
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave tærtebunden. Tilføj havregryn til en blender og blend det til mel, tilføj derefter fuldkornsmel, smør og olie. Blend det sammen. Tilføj vand en smule af gangen i mens dejen blendes og samles sammen.
  2. Tag nu dejen og pres den fladt ud i en tærteform. Bag den i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn i 15 minutter, før fyldet tilføjes.
  3. I mens bunde forbager, så kan du lave fyldet. Skær rødløg i tynde skiver, varm en pande op med smør og tilføj rødløg. Steg dem i cirka ti minutter, tilføj derefter sukker og balsamicoeddike. Lad det stege i fem minutter.
  4. Fordel de karamelliserede rødløg på tærtebunden. Skær gedeost i skiver, og fordel dem udover rødløgene.
  5. I en skål tilføjes æg, creme fraiche, timian, salt og sort peber. Rør det godt sammen, og hæld det udover resten af fyldet.
  6. Bag nu tærten i cirka 20 minutter, eller indtil den føles fast, server din gedeosttærte varm.

Næringsindhold

Kalorier439kcalKulhydrater23gProtein9gFedt35gMættet fedt17gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.5gKolesterol43mgNatrium817mgKalium62mgKostfibre3gSukker5gVitamin A660IUVitamin C2mgCalcium61mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Jeg har tilføjet timian i denne opskrift, men prøv også at lave gedeostsalat med rosmarin i stedet for. Begge dele er fantastisk lækre.

Og så kan du jo tilsætte pinjekerner eller nødder, hvis du har lyst.

Se også andre opskrifter med gedeost her:

Figentærte med gedeost

Pizza med gedeost, kartoffel, chorizo og rosmarin

Salat med gedeost med valnødder

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required