Gedeosttærte med karamelliserede rødløg er bagt på en sprød havregrynstærtebund. Server den til frokost eller aftensmad, varm eller kold.
Gedeosttærte med karamelliserede rødløg er den lækreste ret, som smager godt både varmt og kold. Du kan servere denne tærte til frokost og bestemt også aftensmad med salat til.
Balancen mellem sødmen og syren fra de karamelliserede rødløg og den fede, salte smag fra gedeosten er simpelthen så lækker og komplimentere hinanden perfekt.
Selve bunden er sundere end almindelige tærtebunde, da den laves på havregryn og fuldkornsmel samt meget mindre smør end andre opskrifter.
Opskrift på gedeosttærte med rødløg
Gedeosttærte med karamelliserede rødløg
Ingredienser
Tærtebund
- 80 g havregryn
- 80 g fuldkornsmel
- 3 spsk smør - koldt
- 3 spsk olivenolie
- 0,5 dl vand - koldt
Tærtefyld
- 4 stk rødløg
- 1 spsk smør
- 1 spsk sukker
- 1 spsk balsamicoeddike
- 100 g gedeost
- 2 stk æg
- 2 dl creme fraiche
- 2 tsk timian - frisk
- 1 tsk salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave tærtebunden. Tilføj havregryn til en blender og blend det til mel, tilføj derefter fuldkornsmel, smør og olie. Blend det sammen. Tilføj vand en smule af gangen i mens dejen blendes og samles sammen.
- Tag nu dejen og pres den fladt ud i en tærteform. Bag den i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn i 15 minutter, før fyldet tilføjes.
- I mens bunde forbager, så kan du lave fyldet. Skær rødløg i tynde skiver, varm en pande op med smør og tilføj rødløg. Steg dem i cirka ti minutter, tilføj derefter sukker og balsamicoeddike. Lad det stege i fem minutter.
- Fordel de karamelliserede rødløg på tærtebunden. Skær gedeost i skiver, og fordel dem udover rødløgene.
- I en skål tilføjes æg, creme fraiche, timian, salt og sort peber. Rør det godt sammen, og hæld det udover resten af fyldet.
- Bag nu tærten i cirka 20 minutter, eller indtil den føles fast, server din gedeosttærte varm.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Jeg har tilføjet timian i denne opskrift, men prøv også at lave gedeostsalat med rosmarin i stedet for. Begge dele er fantastisk lækre.
Og så kan du jo tilsætte pinjekerner eller nødder, hvis du har lyst.
Se også andre opskrifter med gedeost her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: