Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Gedeostsalat med valnød, æble og vinaigrette

Gedeostsalat med valnød, æble og vinaigrette

Gedeostsalat
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Gedeostsalat med valnødder, æbler og vinaigrette, bedre kendt som salade de chevre chaud, er en fransk bistroret, som smager virkelig godt.

Gedeostssalat med valnødder, æbler og vinaigrette er den perfekte smagskombination af sødme, syre og lækker friskhed.

Man kan selv vælge, hvor sød eller hvor sur man ønsker sin vinaigrette skal være ved at smage den til, før den hældes ud over salaten. Min opskrift vil jeg mene, har en god balance af alle smage.

Traditionelt bruges almindelig grøn salat, men jeg bruger friske spinatblade, da jeg synes, at smagen er så dejlig mild og passer rigtig godt sammen med gedeostens fedme.

Det er op til en selv, hvad man synes.

Opskrift på gedeostsalat med vinaigrette

Gedeostsalat med valnødder og vinaigrette

Rakel Seneca
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Gedeostsalat med valnødder, æbler og vinaigrette, bedre kendt som salade de chevre chaud, er en fransk bistroret, som smager virkelig godt.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk honning (flydende )
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g gedeost
  • 100 g valnødder
  • 1 stk æble
  • 100 g spinat
  • 1 dl granatæblekerner
  • 1 stk rødløg
  • 0,5 tsk friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en lille skål og bland dijonsennep, honning, olivenolie, citronsaft og hvidvinseddike sammen. Smag dressingen til og stil den til side, i mens du tilbereder resten af salaten.
  2. Skyl spinaten og put den i en stor skål. Skær æblet i små tern og rødløg i fine strimler. Bland det sammen. Tilføj derefter hele valnødder og granatæblekerner.
  3. Hæld dressingen ud over salaten og bland den sammen.
  4. Nu tager du en pande og tilføjer en smule olie på den. Skær nu gedeosten i skiver på cirka en halv centimeter i tykkelse og steg dem på panden. Giv dem cirka tre minutter på hver side for høj varme.
  5. Put gedeosten på salaten og top op med friskkværnet peber samt eventuelt flagesalt.
  6. Server straks og nyd den lækre gedeostsalat med flutes til.

Næringsindhold

Kalorier405kcalKulhydrater14gProtein14gFedt34gMættet fedt10gFlerumættet fedt13gEnkelumættet fedt10gKolesterol23mgNatrium247mgKalium343mgKostfibre3gSukker9gVitamin A2870IUVitamin C13mgCalcium126mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Jeg tilføjede æbler og granatæblekerner i denne gedeostsalat, men det er faktisk bare fantasien som sætter grænser.

Alle lidt syrlige eller søde frugter som figner og blåbær passer super godt til den salat.

Gedeost har en unik og raffineret smag, og hvis du ligesom mig er helt vild med den, så har vi også en opskrift på pizza med kartofler og gedeost og en gedeosttærte med karamelliserede rødløg.

Se flere opskrifter:

Bruschetta med gedeost

Tærte med gedeost og figner

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required