Fyldte bagte kartofler med bacon og spinat smager himmelsk godt. Her er min opskrift på fyldte bagekartofler, der er nemme at lave med eller uden ost.
Prøv lige disse fyldte bagte kartofler med bacon og spinat, for de smager altså himmelsk godt.
Det bagekartofler, som du bager møre i ovnen, hvorefter de udhules. Fyldet vendes med sprøde bacontern og spinat, inden det kommer tilbage i bagekartoflerne.
Hvor mange bagte kartofler du skal bruge, ja det afhænger især af hvor store de er. Er det store bagekartofler er en pr. mand sikkert nok, og ellers laver du bare nogle flere.
Tilbered de bagte kartofler med fyld med eller uden ost på toppen - det er op til dig.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på fyldte bagte kartofler med bacon
Fyldte bagte kartofler med bacon og spinat
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- olivenolie
- 150 g bacon - i tern, gerne tørsaltet
- 1 rødløg - finthakket
- 50 g spinat - frisk og skyllet
- fløde
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm din ovn til 200 grader varmluft.
- Skyld bagekartoflerne og skær det nederste af bunden af, så de kan stå jævnt. Pensles med olie og bages ca. en time og 15 minutter midt i ovnen. Kartoflerne skal være helt møre!
- Bacontern steges sprøde på en pande. Evt. i en smule olie, hvis det er tørsaltet bacon, der ikke smider meget fedtstof og vand.
- Tilsæt hakket rødløg og lad det sautere hurtigt med.
- Kom så spinat ved, og jeg plejer at bruge et par håndfulde. Lad spinaten falde helt sammen på panden, krydr med lidt friskkværnet peber og stil til side.
- Når bagekartoflerne er møre, tages de ud af ovnen og køles en smule af, så du kan håndtere dem. Skær toppen af, og med en teske udhules du nu kartoflerne.
- Kom indmaden i en skål, hvor kartoffelmassen vendes med indholdet fra panden. Tilsæt lidt fløde, så du får en mere lind kartoffelmos med fyld. Ikke for tynd og ikke får tyk. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kom nu fyldet tilbage i bagekartoflerne, og du kan slutte af med lidt revet ost på toppen.
- De fyldte bagte kartofler med bacon og spinat stilles tilbage i ovnen, hvor de nu skal have ca. 10 minutter. Stadig ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De fyldte bagte kartofler med bacon og spinat må gerne stå 5-10 minutter inden servering, da bagekartoflerne er meget varme.
Nydes gerne med en lækker salat til, og her kan du eksempelvis servere en dejlig salat med olie- og eddikedressing. Helt klassisk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Henning Eriksen
Hej Holger
Jeg har et par spørgsmål til denne ret. Kan man starte med kartofler i mikroovn og så slutte i varmluftovn? Kan de fryses og genopvarmes senere?
Med venlig hilsen
Henning
Annette Bak Nielsen
Tomat suppe Tomater fra Drivhus rigtigt godt
Lissi
Velsmagende - nem opskrift 👌
Birgith Albrektsen
jeg er glad for opskrifterne fra madens verden.
Så glad at jeg blev medlem den 3. maj 2023
ID-229017.
Jeg har printet flere lækre retter ud, men nu står der, at jeg skal være medlem, og det er jeg. Venlig hilsen Birgith Albrektsen
Holger Rørby Madsen
Hej Birgith
Tak for din opbakning - det er jeg glad for at høre.
Der er muligvis sket det. at du er blevet logget af igen. Prøv lige at logge på og se om ikke det virker.
Ellers er du meget velkommen til at skrive til mig hej@madensverden.dk - så skal jeg nok hjælpe dig.
Alt det bedste
Holger
Lone Petersen
Kan du hjælpe jeg vil gerne have en bagtkartoffel i 2 skiver - 1 til top og en til bund, med fyld af bacon og bønner og kartoffelmos til at binde det sammen?