Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Fyldte auberginer - skøn vegetar-ret

Fyldte auberginer - skøn vegetar-ret

Fyldte auberginer
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
71
SHARES
FacebookMessenger71PinterestEmailSMS

Fyldte auberginer er en billig og lækker vegetarisk ret. Her er opskriften på en af mine favorit hverdagsretter med blandt andet kikærter.

Dengang jeg lige var flyttet hjemmefra, var fyldte auberginer en af de faste måltider sidst på måneden. Det var det, fordi alle ingredienserne er billige og oftest er det noget, man har liggende i sit køkken, så man undgår indkøb.

Dog handler mad om så meget mere om, hvor vidt det er praktisk eller ej. Mad handler jo mest om smagen, og denne ret er rig på smag, og sender en direkte ned til Italiens varme.

Ikke nok med den er billig og smager godt, den er også propfuld af proteiner, kostfibre og vitaminer.

Opskrift på fyldte auberginer

Fyldte auberginer - vegetarisk hverdagsmad

Rakel Seneca
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Fyldte auberginer er en billig og lækker vegetarisk ret. Her er opskriften på en af mine favorit hverdagsretter med blandt andet kikærter.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Fyldt aubergine
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk rosmarin (hakket)
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • 1 stk løg (hakket)
  • 2 stk aubergine (skåret på langs)
  • 1 stk portobellosvamp (hakket)
  • 1 dåse kikærter (drænet)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk salt (efter behov)
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 4 spsk hvidvin
  • 4 spsk mozarella (revet)
  • 4 spsk parmesan (revet)
Tomatsauce
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ stk løg (hakket)
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk tørret basilikum
  • ½ tsk tørret oregano

Fremgangsmåde

Tomatsauce
  1. Tag en lille gryde og tilsæt olivenolie, basilikum og oregano. Lad krydderierne syde lidt.
  2. Tilsæt hvidløg og steg det i to minutter, tilsæt derefter løg og lad det stege i cirka tre minutter, eller til det bliver gyldent.
  3. Tilsæt de flådede tomater, tomatpuré og lad det simre i fem minutter.
  4. Smag til med salt, sukker og sort peber. Tomatsaucen er færdig.
Fyldtet
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Tag dine auberginer og udhul dem ved at grave "kødet" ud med en ske uden at beskadige skindet. Skær fyldet i terninger.
  3. Tag et stort fad og hæld tomatsaucen i. Put dine aubergineskind i fadet og drys dem med en smule olie og salt.
  4. På en seperat pande tilsættes olie, chiliflager, timian, basilikum og rosmarin, lad dem stege i et minut. Tilsæt derefter hvidløg, steg dem i et minut, tilsæt derefter løg og lad det stege i fire minutter.
  5. Tilsæt fyldet af aubergine til panden og lad det stege i fem minutter.
  6. Tilsæt nu portobellosvampen og lad det stege i tre minutter.
  7. Tilføj kikærterne og tomatpuré, lad det stege i to minutter.
  8. Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe. Smag til med salt og peber.
  9. Put kikærtefyldet i aubergineskindet og top dem med ost.
  10. Bag dem i 30 minutter, eller indtil osten er smeltet og gylden.
  11. Server fyldte auberginer med frisk basilikumblade og et godt brød som tilbehør.

Næringsindhold

Kalorier201kcalKulhydrater9gProtein6gFedt15gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gKolesterol11mgNatrium1230mgKalium315mgKostfibre2gSukker5gVitamin A407IUVitamin C12mgCalcium126mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Det er superlækkert med tomatsaucen i bunden af fadet med auberginerne, men hvis det skal gå rigtig hurtigt, så kan man vælge at undlade den.

Selve fyldet er jeg helt vild med, men pointen med denne ret er også, at man kan få "tømt køleskabet" så hvis du har grønne bønner, peberfrugt eller lignende i køleskabet, kan de også sagtens tilføjes.

Kikærterne kan også skiftes ud med andre bønner, det er helt op til dig. Men hvis du vil have garanti på et godt resultat, så følg denne opskrift på lækre italienske fyldte auberginer.

Her er andre lækre vegetar-opskrifter

  • Billede af Baba ganoush.
    Baba Ganoush (den lækreste auberginedip)
  • Risfrikadeller
    Risfrikadeller - lækre deller af dine rester
  • Romescosauce
    Romescosauce - spansk sauce til tapas og dip
  • Vegetarisk brændende kærlighed laves her med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder i tern og persilledrys på toppen. Husk at bruge tid på at smage til. Foto: Charlotte Mithril
    Vegetarisk brændende kærlighed med svampe
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. lone.greenfield@hotmail.com skriver

    februar 19, 2023 at 12:45 pm

    Er det meningen, at de udhulede auberginer skal en tur i ovnen inden fyld? For mine var slet ikke bagt ordentligt, så de var helt hårde og rå. Fyldet smagte fantastisk

    Svar
    • Rakel Seneca skriver

      februar 23, 2023 at 11:22 am

      Hej
      Tak for din besked. Nej det er ikke meningen at de udhulede aubergine skal bages før fyldet, men det er selvfølgelig hellere ikke meningen at stå tilbage med rå aubergine. Kan det være at du ikke fik fjernet nok fyld, så de udhulede auberginer simpelthen var for tykke? Ellers så ville jeg give dem længere tid i ovnen, eventuelt dækket med sølvpapir så osten ikke bliver brændt.
      Jeg håber at det hjælper og dejligt at du kunne lide smagen på fyldet.
      Venlig hilsen Rakel

      Svar
  2. Lars skriver

    marts 29, 2021 at 8:50 am

    Aubergine er langt mere klimabelastende end, svinekød. Drop dem og lav frikadeller

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required