Fyldte auberginer er en billig og lækker vegetarisk ret. Her er opskriften på en af mine favorit hverdagsretter med blandt andet kikærter.
Dengang jeg lige var flyttet hjemmefra, var fyldte auberginer en af de faste måltider sidst på måneden. Det var det, fordi alle ingredienserne er billige og oftest er det noget, man har liggende i sit køkken, så man undgår indkøb.
Dog handler mad om så meget mere om, hvor vidt det er praktisk eller ej. Mad handler jo mest om smagen, og denne ret er rig på smag, og sender en direkte ned til Italiens varme.
Ikke nok med den er billig og smager godt, den er også propfuld af proteiner, kostfibre og vitaminer.
Opskrift på fyldte auberginer
Fyldte auberginer - vegetarisk hverdagsmad
Ingredienser
Fyldt aubergine
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk rosmarin - hakket
- 3 fed hvidløg - hakket
- 1 stk løg - hakket
- 2 stk aubergine - skåret på langs
- 1 stk portobellosvamp - hakket
- 1 dåse kikærter - drænet
- 2 spsk tomatpuré
- 1 tsk salt - efter behov
- 1 tsk friskkværnet peber
- 4 spsk hvidvin
- 4 spsk mozarella - revet
- 4 spsk parmesan - revet
Tomatsauce
- 1 spsk olivenolie
- ½ stk løg - hakket
- 1 fed hvidløg - hakket
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- ½ tsk tørret basilikum
- ½ tsk tørret oregano
Fremgangsmåde
Tomatsauce
- Tag en lille gryde og tilsæt olivenolie, basilikum og oregano. Lad krydderierne syde lidt.
- Tilsæt hvidløg og steg det i to minutter, tilsæt derefter løg og lad det stege i cirka tre minutter, eller til det bliver gyldent.
- Tilsæt de flådede tomater, tomatpuré og lad det simre i fem minutter.
- Smag til med salt, sukker og sort peber. Tomatsaucen er færdig.
Fyldtet
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Tag dine auberginer og udhul dem ved at grave "kødet" ud med en ske uden at beskadige skindet. Skær fyldet i terninger.
- Tag et stort fad og hæld tomatsaucen i. Put dine aubergineskind i fadet og drys dem med en smule olie og salt.
- På en seperat pande tilsættes olie, chiliflager, timian, basilikum og rosmarin, lad dem stege i et minut. Tilsæt derefter hvidløg, steg dem i et minut, tilsæt derefter løg og lad det stege i fire minutter.
- Tilsæt fyldet af aubergine til panden og lad det stege i fem minutter.
- Tilsæt nu portobellosvampen og lad det stege i tre minutter.
- Tilføj kikærterne og tomatpuré, lad det stege i to minutter.
- Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe. Smag til med salt og peber.
- Put kikærtefyldet i aubergineskindet og top dem med ost.
- Bag dem i 30 minutter, eller indtil osten er smeltet og gylden.
- Server fyldte auberginer med frisk basilikumblade og et godt brød som tilbehør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det er superlækkert med tomatsaucen i bunden af fadet med auberginerne, men hvis det skal gå rigtig hurtigt, så kan man vælge at undlade den.
Selve fyldet er jeg helt vild med, men pointen med denne ret er også, at man kan få "tømt køleskabet" så hvis du har grønne bønner, peberfrugt eller lignende i køleskabet, kan de også sagtens tilføjes.
Kikærterne kan også skiftes ud med andre bønner, det er helt op til dig. Men hvis du vil have garanti på et godt resultat, så følg denne opskrift på lækre italienske fyldte auberginer.
Her er andre lækre vegetar-opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
lone.greenfield@hotmail.com
Er det meningen, at de udhulede auberginer skal en tur i ovnen inden fyld? For mine var slet ikke bagt ordentligt, så de var helt hårde og rå. Fyldet smagte fantastisk
Rakel Seneca
Hej
Tak for din besked. Nej det er ikke meningen at de udhulede aubergine skal bages før fyldet, men det er selvfølgelig hellere ikke meningen at stå tilbage med rå aubergine. Kan det være at du ikke fik fjernet nok fyld, så de udhulede auberginer simpelthen var for tykke? Ellers så ville jeg give dem længere tid i ovnen, eventuelt dækket med sølvpapir så osten ikke bliver brændt.
Jeg håber at det hjælper og dejligt at du kunne lide smagen på fyldet.
Venlig hilsen Rakel
Lars
Aubergine er langt mere klimabelastende end, svinekød. Drop dem og lav frikadeller