• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Fyldte auberginer - skøn vegetar-ret

Fyldte auberginer - skøn vegetar-ret

Fyldte auberginer
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. januar 2023 - Udgivet:  3. juli 2020

Fyldte auberginer er en billig og lækker vegetarisk ret. Her er opskriften på en af mine favorit hverdagsretter med blandt andet kikærter.

Dengang jeg lige var flyttet hjemmefra, var fyldte auberginer en af de faste måltider sidst på måneden. Det var det, fordi alle ingredienserne er billige og oftest er det noget, man har liggende i sit køkken, så man undgår indkøb.

Dog handler mad om så meget mere om, hvor vidt det er praktisk eller ej. Mad handler jo mest om smagen, og denne ret er rig på smag, og sender en direkte ned til Italiens varme.

Ikke nok med den er billig og smager godt, den er også propfuld af proteiner, kostfibre og vitaminer.

Opskrift på fyldte auberginer

Fyldte auberginer
Rakel Seneca

Fyldte auberginer - vegetarisk hverdagsmad

5 fra 7 stemmer
Fyldte auberginer er en billig og lækker vegetarisk ret. Her er opskriften på en af mine favorit hverdagsretter med blandt andet kikærter.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Italiensk
Kalorier: 201
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Fyldt aubergine
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk rosmarin - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 1 stk løg - hakket
  • 2 stk aubergine - skåret på langs
  • 1 stk portobellosvamp - hakket
  • 1 dåse kikærter - drænet
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk salt - efter behov
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 4 spsk hvidvin
  • 4 spsk mozarella - revet
  • 4 spsk parmesan - revet
Tomatsauce
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ stk løg - hakket
  • 1 fed hvidløg - hakket
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk tørret basilikum
  • ½ tsk tørret oregano

Fremgangsmåde
 

Tomatsauce
  1. Tag en lille gryde og tilsæt olivenolie, basilikum og oregano. Lad krydderierne syde lidt.
  2. Tilsæt hvidløg og steg det i to minutter, tilsæt derefter løg og lad det stege i cirka tre minutter, eller til det bliver gyldent.
  3. Tilsæt de flådede tomater, tomatpuré og lad det simre i fem minutter.
  4. Smag til med salt, sukker og sort peber. Tomatsaucen er færdig.
Fyldtet
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Tag dine auberginer og udhul dem ved at grave "kødet" ud med en ske uden at beskadige skindet. Skær fyldet i terninger.
  3. Tag et stort fad og hæld tomatsaucen i. Put dine aubergineskind i fadet og drys dem med en smule olie og salt.
  4. På en seperat pande tilsættes olie, chiliflager, timian, basilikum og rosmarin, lad dem stege i et minut. Tilsæt derefter hvidløg, steg dem i et minut, tilsæt derefter løg og lad det stege i fire minutter.
  5. Tilsæt fyldet af aubergine til panden og lad det stege i fem minutter.
  6. Tilsæt nu portobellosvampen og lad det stege i tre minutter.
  7. Tilføj kikærterne og tomatpuré, lad det stege i to minutter.
  8. Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe. Smag til med salt og peber.
  9. Put kikærtefyldet i aubergineskindet og top dem med ost.
  10. Bag dem i 30 minutter, eller indtil osten er smeltet og gylden.
  11. Server fyldte auberginer med frisk basilikumblade og et godt brød som tilbehør.

Næringsindhold

Kalorier: 201kcalKulhydrater: 9gProtein: 6gFedt: 15gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 11mgNatrium: 1230mgKalium: 315mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 407IUVitamin C: 12mgCalcium: 126mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det er superlækkert med tomatsaucen i bunden af fadet med auberginerne, men hvis det skal gå rigtig hurtigt, så kan man vælge at undlade den.

Selve fyldet er jeg helt vild med, men pointen med denne ret er også, at man kan få "tømt køleskabet" så hvis du har grønne bønner, peberfrugt eller lignende i køleskabet, kan de også sagtens tilføjes.

Kikærterne kan også skiftes ud med andre bønner, det er helt op til dig. Men hvis du vil have garanti på et godt resultat, så følg denne opskrift på lækre italienske fyldte auberginer.

Her er andre lækre vegetar-opskrifter

  • Baba ganoush
    Baba Ganoush - den lækreste auberginedip
  • Risfrikadeller
    Risfrikadeller - lækre deller af dine rester
  • Romescosauce
    Romescosauce - spansk sauce til tapas og dip
  • Vegetarisk brændende kærlighed laves her med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder i tern og persilledrys på toppen. Husk at bruge tid på at smage til. Foto: Charlotte Mithril
    Vegetarisk brændende kærlighed med svampe
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. lone.greenfield@hotmail.com

    februar 19, 2023 at 12:45 pm

    Er det meningen, at de udhulede auberginer skal en tur i ovnen inden fyld? For mine var slet ikke bagt ordentligt, så de var helt hårde og rå. Fyldet smagte fantastisk

    Svar
    • Rakel Seneca

      februar 23, 2023 at 11:22 am

      Hej
      Tak for din besked. Nej det er ikke meningen at de udhulede aubergine skal bages før fyldet, men det er selvfølgelig hellere ikke meningen at stå tilbage med rå aubergine. Kan det være at du ikke fik fjernet nok fyld, så de udhulede auberginer simpelthen var for tykke? Ellers så ville jeg give dem længere tid i ovnen, eventuelt dækket med sølvpapir så osten ikke bliver brændt.
      Jeg håber at det hjælper og dejligt at du kunne lide smagen på fyldet.
      Venlig hilsen Rakel

      Svar
  2. Lars

    marts 29, 2021 at 8:50 am

    Aubergine er langt mere klimabelastende end, svinekød. Drop dem og lav frikadeller

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required