Dannebrogskage med chokolademousse er den perfekte kage til fejringer. Den har et snit som det danske flag, og så smager den super godt.
Dannebrogskage med hvid chokolademousse er en af de kager, som ser kompliceret ud, men faktisk er ret nem at lave trods dens fine snit, der ligner Danmarks flag.
I Danmark bruger vi jo ofte flag, når der skal fejres fødselsdage eller andre store dage. Ligeledes hører der altid kage til de store dage i ens liv, dermed forener kagen de to.
Måden man laver et flag på, er at skære en ring ud i midten af kagen og fylde den med mousse. Og så skære kagen ud til to bunde og fylde mousse i midten. Men det beskrives nærmere i opskriften.
Opskrift på dannebrogskage med hvid chokolademousse
Dannebrogskage med hvid chokolademousse
Ingredienser
- 250 g sukker
- 250 g smør - stuetemperatur
- 6 stk æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 10 g rød pastafarve
- 275 g hvedemel
- 10 g kakao
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- 1 l piskefløde
- 300 g hvid chokolade
- 7 stk husblas
- 0,5 dl citronsaft
- 1 spsk citronskal
Fremgangsmåde
Chokolademousse
- Lad os starte med at lave den hvide chokolademousse. Først ligges husblas i blød i koldt vand i cirka 15 minutter. I mens tager du halvdelen af fløden og varmer den op lige under kogepunkt.
- Når fløden er rigtig varm, tilføjes den hakkede hvide chokolade. Tag gryden af varmen og lad fløden smelte chokoladen. Tilføj vaniljepulver og vrid husblas fra vand og tilføj det, rør det godt sammen. Lad det derefter køle af en smule.
- I en ren skål tilføjes den anden halvdel af fløden og piskes det til flødeskum med en elpisker. Tilføj citronsaft og citronskal.
- Hæld nu lidt af chokoladeblandingen i ganske langsomt, mens du vender det sammen. Dæk moussen til og sæt på køl, imens du laver kagen.
Kage
- Tag en stor skål og tilføj sukker, vaniljepulver og smør. Pisk det sammen med en elpisker og tilføj nu et æg af gangen, i mens du pisker. Tilføj nu rød pastafarve og pisk igen.
- I en ny skål blandes hvedemel, kakao og bagepulver sammen. Tilføj nu denne melblanding til skålen med de våde ingredienser og pisk det sammen. Hæld mælk i og rør rundt.
- Tag nu en rund springform på 24 centimeter og smør den godt. Hæld dejen i formen, og bag kagen i cirka 40 minutter ved 170 grader almindelig under- og overvarme.
- Tag kagen ud og lad den køle helt af, før du skærer i den.
Sådan samles kagen
- Når kagen er nedkølet, skærer du i den over til to bunde. Tag nu en mindre skål og brug som skabelon til at skære et hul i midten af kagen, og derefter tager du del, du skar af og skærer ud, så du får en to cm. bred ring. Gentag med kagebund to.
- Nu lægger du de to små, udskårne bunde i midten af de to bunde, de er skåret ud af. Så nu består kagen af to store ringe og to runde bunde i midten.
- Put chokolademousse i en sprøjtepose og tag dit serveringsfad. Kom den store bund, der nu er ringformet, på fadet. Kom den lille, runde bund i midten af ringen. Sprøjt chokolademousse i rillen mellem kagebundene og på hele toppen af dem, brug en kniv til at udjævne moussen. Tilføj andet lag kagebund og sprøjt mousse i rillen ligesom det første lag.
- Smør nu hele kagen ind i mousse, så den er helt dækket. Hvis kagen er for blød, og det er svært at arbejde med, kan du sætte den på køl, indtil moussen stivner helt, før du gør dette trin.
- Når din dannebrogskage har sat sig i køleskabet, er den klar til servering, pynt eventuelt med bær.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Dannebrogskage kan pyntes, som du har lyst til. Du kan bruge lys til en fødselsdag eller friske, røde bær, som ser flotte ud sammen med den røde kage.
Denne kage er også et hit at servere, når der er vigtige sportsbegivenheder som fodbold- og håndboldslutrunder.
Se også andre kager til de store dage i livet:
Sukkerbrødslagkage med friske bær
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: