• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Dannebrogskage med hvid chokolademousse

Dannebrogskage med hvid chokolademousse

Dannebrogskage
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. juli 2022 - Udgivet:  28. juni 2021

Dannebrogskage med chokolademousse er den perfekte kage til fejringer. Den har et snit som det danske flag, og så smager den super godt.

Dannebrogskage med hvid chokolademousse er en af de kager, som ser kompliceret ud, men faktisk er ret nem at lave trods dens fine snit, der ligner Danmarks flag.

I Danmark bruger vi jo ofte flag, når der skal fejres fødselsdage eller andre store dage. Ligeledes hører der altid kage til de store dage i ens liv, dermed forener kagen de to.

Måden man laver et flag på, er at skære en ring ud i midten af kagen og fylde den med mousse. Og så skære kagen ud til to bunde og fylde mousse i midten. Men det beskrives nærmere i opskriften.

Opskrift på dannebrogskage med hvid chokolademousse

Dannebrogskage
Rakel Seneca

Dannebrogskage med hvid chokolademousse

5 fra 6 stemmer
Dannebrogskage med chokolademousse er den perfekte kage til fejringer. Den har et snit som det danske flag, og så smager den super godt.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 12 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g sukker
  • 250 g smør - stuetemperatur
  • 6 stk æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 10 g rød pastafarve
  • 275 g hvedemel
  • 10 g kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 1 l piskefløde
  • 300 g hvid chokolade
  • 7 stk husblas
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 spsk citronskal

Fremgangsmåde
 

Chokolademousse
  1. Lad os starte med at lave den hvide chokolademousse. Først ligges husblas i blød i koldt vand i cirka 15 minutter. I mens tager du halvdelen af fløden og varmer den op lige under kogepunkt.
  2. Når fløden er rigtig varm, tilføjes den hakkede hvide chokolade. Tag gryden af varmen og lad fløden smelte chokoladen. Tilføj vaniljepulver og vrid husblas fra vand og tilføj det, rør det godt sammen. Lad det derefter køle af en smule.
  3. I en ren skål tilføjes den anden halvdel af fløden og piskes det til flødeskum med en elpisker. Tilføj citronsaft og citronskal.
  4. Hæld nu lidt af chokoladeblandingen i ganske langsomt, mens du vender det sammen. Dæk moussen til og sæt på køl, imens du laver kagen.
Kage
  1. Tag en stor skål og tilføj sukker, vaniljepulver og smør. Pisk det sammen med en elpisker og tilføj nu et æg af gangen, i mens du pisker. Tilføj nu rød pastafarve og pisk igen.
  2. I en ny skål blandes hvedemel, kakao og bagepulver sammen. Tilføj nu denne melblanding til skålen med de våde ingredienser og pisk det sammen. Hæld mælk i og rør rundt.
  3. Tag nu en rund springform på 24 centimeter og smør den godt. Hæld dejen i formen, og bag kagen i cirka 40 minutter ved 170 grader almindelig under- og overvarme.
  4. Tag kagen ud og lad den køle helt af, før du skærer i den.
Sådan samles kagen
  1. Når kagen er nedkølet, skærer du i den over til to bunde. Tag nu en mindre skål og brug som skabelon til at skære et hul i midten af kagen, og derefter tager du del, du skar af og skærer ud, så du får en to cm. bred ring. Gentag med kagebund to.
  2. Nu lægger du de to små, udskårne bunde i midten af de to bunde, de er skåret ud af. Så nu består kagen af to store ringe og to runde bunde i midten.
  3. Put chokolademousse i en sprøjtepose og tag dit serveringsfad. Kom den store bund, der nu er ringformet, på fadet. Kom den lille, runde bund i midten af ringen. Sprøjt chokolademousse i rillen mellem kagebundene og på hele toppen af dem, brug en kniv til at udjævne moussen. Tilføj andet lag kagebund og sprøjt mousse i rillen ligesom det første lag.
  4. Smør nu hele kagen ind i mousse, så den er helt dækket. Hvis kagen er for blød, og det er svært at arbejde med, kan du sætte den på køl, indtil moussen stivner helt, før du gør dette trin.
  5. Når din dannebrogskage har sat sig i køleskabet, er den klar til servering, pynt eventuelt med bær.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Dannebrogskage kan pyntes, som du har lyst til. Du kan bruge lys til en fødselsdag eller friske, røde bær, som ser flotte ud sammen med den røde kage.

Denne kage er også et hit at servere, når der er vigtige sportsbegivenheder som fodbold- og håndboldslutrunder.

Se også andre kager til de store dage i livet:

Sukkerbrødslagkage med friske bær

Studenterhuekage med hyldeblomstmousse

Fodboldkagen til alle fodboldelskere

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required