• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dampede blåmuslinger: Videoguide til nytårsforretten

Dampede blåmuslinger: Videoguide til nytårsforretten

Dampede blåmuslinger
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. december 2020 - Udgivet:  4. december 2020

Indhold

  1. Dampede blåmuslinger er nemme og hurtige at lave. Og så ser retten indbydende ud. Her er Kokkelandsholdets videoguide til en nytårsforret.
  2. Opskrift på dampede blåmuslinger
  3. Dampede blåmuslinger - opskrift på en nytårsforret
  4. Rejecurry med kokosmælk opskrift
  5. Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe
  6. Spaghetti i jomfruhummersauce

Dampede blåmuslinger er nemme og hurtige at lave. Og så ser retten indbydende ud. Her er Kokkelandsholdets videoguide til en nytårsforret.

Dampede blåmuslinger er et festligt skue, når de serveres. Og så er de nemme at tilberede. Derfor er retten et godt bud på en forret nytårsaften.

Vi er glade for at bringe en skridt for skridt-guide til, hvordan du laver denne duftende, indbydende ret.

Det er endda det danske kokkelandsholds dygtige holdkaptajn, kokken Christian Wellendorf, der viser vejen.

I samarbejde med Lidl har kokkelandsholdet udviklet opskrifter og guides til en række retter, både sommerretter, juleopskrifter og nytårsideer.

Denne opskrift er en del af kokkelandsholdets masterclass, og som du ser, er det både let at forstå og lave. Videoen ses under opskriften.

Opskrift på dampede blåmuslinger

Dampede blåmuslinger
Christian Wellendorf/Kokkelandsholdet

Dampede blåmuslinger - opskrift på en nytårsforret

4.75 fra 8 stemmer
Dampede blåmuslinger er nemme og hurtige at lave. Og så ser retten indbydende ud. Her er Kokkelandsholdets videoguide til en nytårsforret.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Forret
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 kg blåmuslinger
  • 2 stk citroner
  • 0,5 l hvidvin
  • 2 fed hvidløg - snittet fint
  • 50 g smør
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt persille
  • 2 stk porrer - snittet fint
  • 2 stk gulerødder - snittet fint
  • 0,5 l fløde

Fremgangsmåde
 

  1. Læg blåmuslingerne i en glasskål, og hæld koldt vand over dem. Brug kun dem, der synker til bunds.
  2. Der kan sidde et lille ”skæg” på blåmuslingerne. Tag fat i det og hiv, indtil det løsner sig. Nu er muslingen renset.
  3. Snit porrer, gulerødder og hvidløg fint. Lad en klat smør smelte i en stor gryde, til det bruser op. Tilsæt grøntsagerne, og rør forsigtigt rundt.
  4. Tilsæt hvidvinen, og lad den reducere ⅓.
  5. Tilsæt fløden, og lad den reducere ⅓. Vinen og fløden skal blive til en tyk creme.
  6. Tilsæt muslingerne, sæt låget på, og skru godt op for blusset. Lad muslingerne dampe i 2-3 min, til de åbner sig.
  7. Smag til, og pynt ovenpå med persille og dild. Servér som forret med sprøde kartofler eller som hovedret.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Du finder mange spændende retter på Madens Verden. Se blandt andet disse retter med skaldyr:

Rejecurry med kokosmælk opskrift

5 fra 5 stemmer
Rejecurry med kokosmælk hedder egentlig Chingti Malai Curry. Det er en ret fra Bangladesh, som smager lige så godt, som den dufter.
Gå til opskrift
Rejecurry med kokosmælk

Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe

5 fra 12 stemmer
Bouillabaisse er velsmag i en gryde. Her er både muslinger, hummer og fisk i den franske suppe, som typisk serveres med rouille samt brød.
Gå til opskrift
Boulllabaise

Spaghetti i jomfruhummersauce

4.7 fra 21 stemmer
Spaghetti i jomfruhummersauce, eller spaghetti al sugo di scampi, er en fantastisk lækker ret fra det italienske køkken. Her får du opskriften direkte fra Enzo & C.
Gå til opskrift
Spaghetti i jomfruhummersauce
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lis Gregersen

    april 27, 2023 at 2:28 pm

    I opskriften på dampede blåmuslinger står, der skal bruge 2 citroner,
    men i selve opskriften kan jeg ikke se, hvor de indgår?
    Mvh
    Lis Gregersen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required