Crackers med surdej på kun 15 minutter er den letteste og lækreste måde at få brugt sin overskuds-surdej på. Perfekt som en sund snack.
Crackers med surdej på kun 15 minutter. Så kan det ikke blive nemmere når man pludselig får lyst til en sund og lækker snack.
Du kan helt selv vælge, hvilke krydderier du topper dem med, så de passer til din smag.
De løser også et problem som os surdejsbagere har, fordi hver gang man fodrer sin surdej, skal man fjerne størstedelen af den, hvilket både er spild af gode ingredienser, men også synd når nu man kan bruge overskudsdejen.
Denne opskrift bruger nemlig det overskydende dej, du har til overs, når du fodrer din surdej.
Opskrift på crackers med surdej
Crackers med surdej på kun 15 minutter
Ingredienser
- 200 g surdej
- 60 g hvedemel
- 70 g fuldkornsmel
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk krydderiblanding
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Start med at tage en skål og tilføj surdejen, som har stået på køl. Tilføj nu hvedemel og fuldkornsmel, bland det sammen.
- Tilføj olivenolie, salt og halvdelen af krydderierne i dejen og ælt det sammen med dine hænder.
- Hvis dejen føles blød, kan det hjælpe at lade den køle ned i 10 minutter. Fordel nu dejen i fire dele og rul en del af gangen ud.
- Den skal rulles så tyndt ud som muligt, ligesom hvis du laver hjemmelavet pasta.
- Tag nu dejen hen på en rist, drys med en smule vand, drys med krydderier og salt.
- Bag den i 10 minutter ved 200 grader. Tag den ud af ovnen og lade den køle helt ned, før du knækker brødet til crackers.
- Når det er kølet ned, knækker du rustikke stykker ud, og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Video
Tip
Jeg bruger surdejen direkte fra køl, hvis din moder-sur står i stuetemperatur, skal du køle selve crackerdejen ned, før den rulles.
Se også vores andre opskrifter med surdej:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: