Colakage er en chokoladekage med et twist. Her er nemlig både cola i dejen og den lækre glasur. En kage, der helt sikkert vækker lykke.
Colakage opstod i USAs sydstater i 1960'erne, hvor Coca Cola var blevet voldsomt populær.
Og hvad kunne man så bruge colaen til udover at drikke den? Putte den i en chokoladekage selvfølgelig.
Siden er opskriften blevet ændret, justeret og lavet på alle mulige og umulige måder, men en svampet chokoladekage med colaglasur er den mest ikoniske af dem alle.
Jeg har leget lidt med Coca Colas egen opskrift for at tilpasse den søde kage til danske ganer. Resultatet er mildest talt uimodståeligt.
Se flere opskrifter:
Opskrift på colakage med chokolade
Svampet colakage med chokolade
Ingredienser
- 120 g smør
- 1 dl rapsolie
- 1,25 dl kærnemælk
- 3 spsk kakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl cola
- 5 dl hvedemel
- 2 æg
- 5 dl sukker
- 1 dl skumfiduser
- 1 tsk bagepulver
Glasur
- 100 g smør
- 2 spsk kakao
- 1 dl cola
- 300 g flormelis
- nødder - til pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
- Smelt smørret i en gryde med olie, kakao, cola og rapsolie.
- Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt skumfiduser.
- Hæld colamassen over sukker og mel-blandingen, rør hurtigt, så skumfiduserne ikke smelter helt.
- Pisk æggene sammen og hæld kærnemælk og natron ned til æggene.
- Bland de to skåles indhold sammen.
- Hæld dejen i en smurt bageform og bag kagen i 45 minutter.
Glasuren
- Varm smør, kakao og cola i en gryde.
- Hæld flormelis i en skål og hæld langsomt den varme masse over, imens du rører rundt. Den skal ikke blive for tynd, så pas på med at hælde det hele op på en gang.
- Pynt med pecannødder eller andre nødder.
- Køl lidt af, før du serverer kagen.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du behøver ikke bruge skumfiduser i dejen, den er fin nok uden. Prøv eventuelt at bage kagen med en cola med citronsmag, så får du en mere syrlig smag.
Du kan også bruge hakkede valnødder, sukkerkrymmel eller smuttede, hakkede mandler som pynt i stedet for pecannødder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Johnny Sørensen
Er det bagepulver eller natron man skal bruge
Susanne Petersen
Der er en del fejl i opskriften. Under punkt 2 i dejen står der olie 2 gange. Og under ingredienser står der bagepulver men i fremgangsmåden står der natron!