• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Chokolade mazarinkage

Chokolade mazarinkage

chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. september 2023 - Udgivet:  1. september 2023

Her får du min opskrift på chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache. Kagen er god til kaffe eller som den himmelsk gode dessertkage.

Chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache er en helt fantastisk kage, der samtidig er rimelig nem at bage.

Kagen laves blandt andet med kokos og marcipan, og desuden naturligvis smeltet chokolade. Så der er masser af chokoladesmag i kagen.

Chokolade mazarinkagen passer perfekt til en god kop kaffe om eftermiddagen, men den er bestemt også velegnet som dessertkage, hvor du kan servere den med lidt vaniljeis og friske bær.

Se også disse opskrifter:

  • Lava kage - nem opskrift på fondant au chocolate
  • Gateau Marcel kage - nem opskrift med 5 ingredienser
  • Alletiders mumse chokoladekage - nem opskrift

Opskrift på chokolade mazarinkage

chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokolade mazarinkage

5 fra 3 stemmer
Her får du min opskrift på chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache. Kagen er god til kaffe eller som den himmelsk gode dessertkage.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 400
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 175 g smør - blødt smør
  • 100 g sukker
  • 50 g marcipan
  • 3 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • 75 g kokosmel
  • 30 g hvedemel
  • 1 nip salt
Hvid chokoladeganache
  • 80 g hvid chokolade
  • 50 g fløde
  • 20 g smør - blødt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme, og smør en tærteform eller lignende med lidt smør. Strø siderne med lidt sukker.
  2. Kom blødt smør og sukker i en skål, og piskes det godt sammen med en el-pisker.
  3. Smuldr marcipan i og pisk lidt mere.
  4. Derefter piskes æggene i et ad gangen, så du får en luftig æggemasse med marcipan. Læg nu el-piskeren væk.
  5. Smelt den mørke chokolade i en lille gryde, og chokoladen skal blot netop være smeltet.
  6. Kom kokosmel, hvedemel, den smeltede chokolade og et nip salt ned til æggemassen, og vend dejen til din chokolade mazarinkage forsigtigt sammen. Brug gerne en dejskraber. Vær sikker på der ikke er lommer af hvedemel tilbage i dejen, men bevar samtidig dejen så luftig som muligt.
  7. Fordel forsigtigt dejen i formen og glat den ud.
    dej til chokolade mazarinkage
  8. Chokolade mazarinkage skal nu bages på næstnederste rille i ca. 30 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Mærk gerne om kagen er bagt, og giv den ellers fem minutter mere. Du kan evt. prikke i kagen med en strikkepind, og der må ikke følge dej med op på pinden. Husk dog heller ikke at overbage mazarinkagen, da den så bliver tør og kedelig. Og den nøjagtige bagetid afhænger af hvor meget din ovn varmer.
  9. Tag mazarinkagen ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
    færdigbagt mazarin chokoladekage
  10. Hvid chokoladeganache: Hak den hvide chokolade og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet, og tag den af. Lad den køle 5 minutter. Kom fløden ned til chokoladen og rør det ud. Rør derefter den bløde smør i.
  11. Fordel den hvide chokolade ganache over mazarinkagen, og lad ganachen sætte sig. Pynt evt. også med lidt chokoladespåner.
    chokolade mazarinkage med hvid chokolademousse

Næringsindhold

Kalorier: 400kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Den færdige chokolade mazarinkage kan nydes med det samme, hvor kagen luftig og lækker. Her vil den hvide chokoladeganache løbe lidt ud når du skærer kagen i stykker, men det er kun lækkert.

Men du kan også stille den på køl, og dagen efter har mazarinkagen sat sig, og er blevet mere kompakt. Det er også lækkert.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required