Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Chokolade mazarinkage

Chokolade mazarinkage (med hvid ganache)

chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook43PinterestSMSEmailMessenger
43
DELINGER
Indhold
  • Chokolade mazarinkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på chokolade mazarinkage
  • Note
  • Kommentarer

Chokolade mazarinkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache. Kagen er god til kaffe eller som den himmelsk gode dessertkage.
Antal: 10
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 175 g smør (blødt smør)
  • 100 g sukker
  • 50 g marcipan
  • 3 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • 75 g kokosmel
  • 30 g hvedemel
  • 1 nip salt
Hvid chokoladeganache
  • 80 g hvid chokolade
  • 50 g fløde
  • 20 g smør (blødt)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme, og smør en tærteform eller lignende med lidt smør. Strø siderne med lidt sukker. Formen skal være ca. 20-22 centimeter.
  2. Kom 175 g smør (blødt) og 100 g sukker i en skål, og piskes det godt sammen med en el-pisker.
  3. Smuldr 50 g marcipan i og pisk lidt mere.
  4. Derefter piskes 3 æg i et ad gangen, så du får en luftig æggemasse med marcipan. Læg nu el-piskeren væk.
  5. Smelt 100 g mørk chokolade i en lille gryde, og chokoladen skal blot netop være smeltet.
  6. Kom 75 g kokosmel, 30 g hvedemel, den smeltede chokolade og 1 nip salt ned til æggemassen, og vend dejen til din chokolade mazarinkage forsigtigt sammen. Brug gerne en dejskraber. Vær sikker på der ikke er lommer af hvedemel tilbage i dejen, men bevar samtidig dejen så luftig som muligt.
  7. Fordel forsigtigt dejen i formen og glat den ud.
    dej til chokolade mazarinkage
  8. Chokolade mazarinkage skal nu bages på næstnederste rille i ca. 30 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Mærk gerne om kagen er bagt, og giv den ellers fem minutter mere. Du kan evt. prikke i kagen med en strikkepind, og der må ikke følge dej med op på pinden. Husk dog heller ikke at overbage mazarinkagen, da den så bliver tør og kedelig. Og den nøjagtige bagetid afhænger af hvor meget din ovn varmer.
  9. Tag mazarinkagen ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
    færdigbagt mazarin chokoladekage
  10. Hvid chokoladeganache: Hak 80 g hvid chokolade og kom den i en skål. Varm 50 g fløde op til kogepunktet, og tag den af. Lad den køle 5 minutter. Kom fløden ned til chokoladen og rør det ud. Rør derefter 20 g smør i.
  11. Fordel den hvide chokolade ganache over mazarinkagen, og lad ganachen sætte sig. Pynt evt. også med lidt chokoladespåner.
    chokolade mazarinkage med hvid chokolademousse

Næringsindhold

Kalorier384kcalKulhydrater29gProtein5gFedt28gMættet fedt17gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol99mgNatrium211mgKalium139mgKostfibre4gSukker20gVitamin A639IUVitamin C0.1mgCalcium42mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på chokolade mazarinkage

Chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache er en helt fantastisk kage, der samtidig er rimelig nem at bage.

Kagen laves blandt andet med kokos og marcipan, og desuden naturligvis smeltet chokolade. Så der er masser af chokoladesmag i kagen.

Chokolade mazarinkagen passer perfekt til en god kop kaffe om eftermiddagen, men den er bestemt også velegnet som dessertkage, hvor du kan servere den med lidt vaniljeis og friske bær.

Se også disse opskrifter:

  • Lava kage
  • Gateau Marcel kage
  • Alletiders mumse chokoladekage

Note

Den færdige chokolade mazarinkage kan nydes med det samme, hvor kagen luftig og lækker. Her vil den hvide chokoladeganache løbe lidt ud når du skærer kagen i stykker, men det er kun lækkert.

Men du kan også stille den på køl, og dagen efter har mazarinkagen sat sig, og er blevet mere kompakt. Det er også lækkert.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Larsen skriver

    november 08, 2025 at 9:41 am

    Hvor stor en tærteform skal der bruges til kagen ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 08, 2025 at 2:49 pm

      Hej Hanne
      Det er ca. 20-22 centimeter. Og tak - jeg har opdateret den med mål nu 🙂
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required