Her får du min opskrift på chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache. Kagen er god til kaffe eller som den himmelsk gode dessertkage.
Chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache er en helt fantastisk kage, der samtidig er rimelig nem at bage.
Kagen laves blandt andet med kokos og marcipan, og desuden naturligvis smeltet chokolade. Så der er masser af chokoladesmag i kagen.
Chokolade mazarinkagen passer perfekt til en god kop kaffe om eftermiddagen, men den er bestemt også velegnet som dessertkage, hvor du kan servere den med lidt vaniljeis og friske bær.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på chokolade mazarinkage
Chokolade mazarinkage
Ingredienser
- 175 g smør - blødt smør
- 100 g sukker
- 50 g marcipan
- 3 æg
- 100 g mørk chokolade
- 75 g kokosmel
- 30 g hvedemel
- 1 nip salt
Hvid chokoladeganache
- 80 g hvid chokolade
- 50 g fløde
- 20 g smør - blødt
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme, og smør en tærteform eller lignende med lidt smør. Strø siderne med lidt sukker.
- Kom blødt smør og sukker i en skål, og piskes det godt sammen med en el-pisker.
- Smuldr marcipan i og pisk lidt mere.
- Derefter piskes æggene i et ad gangen, så du får en luftig æggemasse med marcipan. Læg nu el-piskeren væk.
- Smelt den mørke chokolade i en lille gryde, og chokoladen skal blot netop være smeltet.
- Kom kokosmel, hvedemel, den smeltede chokolade og et nip salt ned til æggemassen, og vend dejen til din chokolade mazarinkage forsigtigt sammen. Brug gerne en dejskraber. Vær sikker på der ikke er lommer af hvedemel tilbage i dejen, men bevar samtidig dejen så luftig som muligt.
- Fordel forsigtigt dejen i formen og glat den ud.
- Chokolade mazarinkage skal nu bages på næstnederste rille i ca. 30 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Mærk gerne om kagen er bagt, og giv den ellers fem minutter mere. Du kan evt. prikke i kagen med en strikkepind, og der må ikke følge dej med op på pinden. Husk dog heller ikke at overbage mazarinkagen, da den så bliver tør og kedelig. Og den nøjagtige bagetid afhænger af hvor meget din ovn varmer.
- Tag mazarinkagen ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
- Hvid chokoladeganache: Hak den hvide chokolade og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet, og tag den af. Lad den køle 5 minutter. Kom fløden ned til chokoladen og rør det ud. Rør derefter den bløde smør i.
- Fordel den hvide chokolade ganache over mazarinkagen, og lad ganachen sætte sig. Pynt evt. også med lidt chokoladespåner.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige chokolade mazarinkage kan nydes med det samme, hvor kagen luftig og lækker. Her vil den hvide chokoladeganache løbe lidt ud når du skærer kagen i stykker, men det er kun lækkert.
Men du kan også stille den på køl, og dagen efter har mazarinkagen sat sig, og er blevet mere kompakt. Det er også lækkert.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: