Her er min opskrift på nemme chokoflager. Det er hurtige småkager, som du laver med masser af havregryn og mørk chokolade. Bagetiden er blot 10 minutter.
Lækre og sprøde chokoflager med havregryn og mørk chokolade. Helt uimodståelige.
Du kan både anvende finvalsede og grovvalsede havregryn til chokoflagerne, men jeg foretrækker altid de grovvalsede.
Opskriften giver cirka 25 stk, men det afhænger naturligvis af hvor store/små du laver dem.
Vær dog opmærksom på, at småkagerne flyder en del ud, og derfor passer det med en teskefuld dej til hver.
Hvilket gør at du ikke skal bage mere end ni ad gangen på bagepladen.
Opskrift på chokoflager
Chokoflager
Ingredienser
- 80 g smør
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g havregryn
- 20 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 40 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Smørret smeltes i en gryde, hvorefter gryden tages af blusset.
- Derefter røres sukker og vaniljesukker i sammen med et æg. Brug bare en spiseske eller lille grydeske til det.
- Rør så havregryn i sammen med hvedemel og bagepulver.
- Den mørke chokolade til dine chokoflager hakkes groft og vendes i dejen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Sæt nu klatter af dej på pladen. Brug en teske til hver, og du kan bage 9 chokoflager ad gangen, da kagerne flyder en del ud i ovnen.
- Bag chokoflagerne i 10 minutter midt i ovnen, hvorefter de tages ud og køles af.
- Bag næste hold og fortsæt indtil du har brugt al dej. Du får cirka 25 småkager af denne opskrift.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte chokoflager bliver sprøde under nedkølingen og derefter opbevares de i en lufttæt beholder.
Hvis du da ikke har spist dem inden!
Se også min opskrift på de lækre havreflager.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Alice Futtrup
I ingredienser står der smør men ikke når dejen blandes ? Og når dejen blandes står der æg men æg er ikke en ingrediens. Lidt træls
Ulla Haugaard
Skal der virkli’ kun 20 gram mel i❓
HCH
Skal der ikke kakao i - de ser brune ud?
Sonja
Endnu en lækker sprød småkage er bagt her,chokoflger,tak for god opskrift
Ulla Bonde
Chokoflagerne smager fantastisk og de er lette at bage.
Jeg vil være taknemmelig, hvis du vil tilføje 1 æg ved ingredienser. Man læser først om ægget i teksten og ærgerligt hvis man ikke lige har æg i køleskabet den dag, man beslutter sig for at bage.
Tak for den skønne opskrift og mange andre jeg bruger 👍
God jul 🎄🎄🎄