Djævlesovs er en super dejlig og stærk sovs til bøffer. Se her hvordan du laver den djævelske sovs, der også hedder sauce diablo.
Bøffer med djævlesovs er dejlig og ret nem mad at lave, og så kan jeg jeg love dig for, at denne ret giver dig varmen.
Du kan selv justere hvor stærk din djævlesovs skal være.
Husk at servere med en kraftig rødvin, eventuelt fra Californien, hvor vinene har masser af smag, sol og kraft.
Opskriften er til to personer, men nem at gange op.
Opskrift på bøffer med djævlesovs
Møre bøffer med sennep og djævlesovs (nem opskrift)
Ingredienser
- 2 stk. oksemørbrad - bøffer, ca. 200 gram/stk.
- 4 tsk sennep
- smør - til stegning
- 1 tsk paprika
- 0,5 dl portvin
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk balsamico
- 1 tsk rød karrypasta
- 1 tsk sukker
- 1 dl kalvefond - eller oksefond, vand + koncenteret fond
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at tage dine bøffer af oksemørbrad ud af køleskabet. Smør bøfferne med en teskefuld sennep på begge sider - og gnid det godt ind i kødet. Lad bøfferne hvile fem minutter.
- Varm en pande op ved høj varme, kom en god klat smør på, og brun bøfferne hurtigt - cirka 30 sekunder på hver side.
- Skru ned til middel varme (5 på 9-skala), og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side. Det afhænger af hvor tykke bøfferne er, hvordan du ønsker dem. Vend dem med et minuts mellemrum.
- Krydr med salt, peber og eventuelt et grillkrydderi - lige hvad du synes.
- Tag dem af panden, og læg dem over på en tallerken. De skal IKKE dækkes over.
- Så skal vi lave djævlesovs: Skru op for varmen (7 på en 9-skala), og hæld portvin på panden. Så skal der fond, paprika, rød karrypasta, balsamico og sukker på. Lad det koge op.
- Når grundsovsen er reduceret lidt, tilsætter du piskefløden, og lader det creme ind nogle minutter. Tilsæt om nødvendigt mere vand eller fløde.
- Smag til med salt og peber (og eventuelt mere karrypasta, hvis du ønsker en stærkere djævlesovs).
- Når du er tilfreds med din djævlesovs, slukker du for varmen. Læg bøfferne forsigtigt tilbage på panden, og hæld en eventuel sky fra tallerkenen ned i saucen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er dine bøffer med djævlesovs klar til servering.
Det er en rigtig herre-ret, der er velkrydret og giver dig varmen.
En fremragende gæstemad med lidt slaw i.
Tilbehør kan eksempelvis være kartoffelrøsti og grønne bønner
Eller en dejlig omgang jordskokker med timian og citron.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: