• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bøf med perlespelt og det lækreste tilbehør

Bøf med perlespelt og det lækreste tilbehør

bøf med perlespelt
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. marts 2021 - Udgivet:  5. marts 2021

Denne opskrift på bøf med perlespelt er en anderledes og mere sund måde at servere møre bøffer på. Uden sovs, men den behøves heller ikke.

Bøf med perlespelt er en lidt anden måde at servere en god bøf på.

Her er nemlig ingen sovs, men det behøver du bestemt heller ikke.

I stedet er der masser af den sunde perlespelt, peberfrugt og andre lækre sager.

Jeg har anvendt tre bøffer til fire personer, fordi jeg synes det er en passende mængde kød. Men du kan sagtens bruge en bøf pr. person, hvis du synes det.

Salaten er en såkaldt napolitana-blanding med blandt andet rucola og babyspinat, og den kan fås i Coops butikker.

Den passer perfekt ind her, men du kan også blot anvende rucola, spinat eller en tredje salat.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på bøf med perlespelt

bøf med perlespelt
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bøf med perlespelt og det lækreste tilbehør

5 fra 3 stemmer
Denne opskrift på bøf med perlespelt er en anderledes og mere sund måde at servere møre bøffer på. Uden sovs, men den behøves heller ikke.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 5 dl kalvefond
  • 250 g perlespelt - parboiled
  • 2 spsk sherryeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 stk. ribeye - på 200 gram stykket
  • salt
  • 3-4 kviste rosmarin
  • 2 rødløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 200 g tomater - små
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 75 g salat - napolitana blandet salat

Fremgangsmåde
 

  1. Krydr bøfferne med salt og friskkværnet peber på begge sider, og lad dem hvile 10 minutter.
  2. Start med at koge perlespelt. Kom kalvefond i en gryde, skyl perlespelt under vandhanen og kom den i kalvefonden sammen med sherryeddike og olivenolie. Kog så længe som angivet på pakken. Tilsæt lidt kogende vand hvis perlespelten koger før tør - hæld overskydende vand fra til sidst.
  3. Varm en pande op ved høj varme og tilsæt lidt olie og smør. Steg bøfferne to minutter på hver side ved høj varme. Kom undervejs plukkede blade rosmarin ved. Læg til side til hvile på et skærebræt uden at overdække.
  4. Rødløg deles i halve og snittes derefter i tynde skiver. Peberfrugter skæres i tynde strimler, mens de små tomater halveres.
  5. Steg først rødløg og peberfrugt i et minuts tid ved høj varme, og kom derefter tomaterne ved.
  6. Steg yderligere et minuts tid sammen med lidt balsamico og oregano, og krydr med lidt salt og peber.
  7. Anret fire lune tallerkner med salat fordelt på midten. Kom 3-4 spiseskefulde perlespelt løst rundt om salaten.
  8. Herover fordeles grøntsagerne. Bøfferne skæres i 5-6 tynde strimler, og fordeles på de fire tallerkener. Krydr din bøf med perlespelt med lidt friskkværnet peber, og servér straks.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Bøf med perlespelt serveres straks - gerne sammen med et lækkert stykke madbrød.

Se også mine opskrifter på:

Bøf med chimichurri

Bøfsalat

Thai beef salad

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required