• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bacongryde - nem og lækker simreret med bacon og øl

Bacongryde - nem og lækker simreret med bacon og øl

billede med bacongryde
Bacongryde er en skøn simreret med bacon, øl og oksefond, og den er meget nem at lave. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  26. september 2023 - Udgivet:  16. oktober 2022

Del gerne:
166
SHARES
FacebookMessenger166PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her hvordan du laver en bacongryde, der er en nem gryderet med blandt andet store stykker bacon og øl. En opskrift med billeder.
  2. Opskrift på bacongryde
  3. Bacongryde - nem og lækker simreret med bacon og øl
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Opskriften med billeder
Gå til opskrift

Se her hvordan du laver en bacongryde, der er en nem gryderet med blandt andet store stykker bacon og øl. En opskrift med billeder.

Bacongryde er en rustik og lækker ret, der giver dig varmen og en god mæthed.

Gryderetten laves med tørsaltet bacon, en god øl og oksefond, der simrer ind. Samtidig er der flækærter i retten.

Jeg har her anvendt en oksefond, men den kan erstattes med en almindelig oksebouillon, og du kan jo også selv vælge hvilken øl du vil bruge.

En kold øl passer i øvrigt udemærket til den færdige gryderet.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på bacongryde

billede med bacongryde

Bacongryde - nem og lækker simreret med bacon og øl

Se her hvordan du laver en bacongryde, der er en nem gryderet med blandt andet store stykker bacon og øl. En opskrift med billeder.
Bedømmelse
4.7 fra 3 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g bacon - tørsaltet
  • 1 løg - stort
  • 200 g flækærter
  • 1 øl - gerne Pale Ale, 33 cl.
  • 1 spsk balsamico
  • 3 dl oksefond - evt. 1 terning + 3 dl vand
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk sukker
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at skære sværen på baconstykket i skrå tern (ruder), som du kan se på billedet længere nede. Del derefter baconstykket i to lige store stykker, derefter igen i to, og endnu en gang i to. Så du nu har otte lige store stykker bacon.
  • Varm en god stegegryde op, og brun baconstykkerne grundigt på alle sider. Da bacon indeholder en del fedt, bør det ikke være nødvendigt at tilsætte olie eller smør til bruningen.
  • Læg hakkes groft og kommes ved sammen med flækærter, og det svitses et par minutter.
  • Tilsæt så løg og balsamico og lad det koge uden låg i cirka fem minutter, så væsken reduceres til cirka det halve.
  • Så kommes oksefond og laurbær i gryden sammen med sukker, og låget lægges på. Skru ned for varmen, og lad nu din bacongryde simre i cirka 45 minutter, indtil baconstykkerne er møre og lækre.
  • Smag retten til med friskkværnet peber, men det bør ikke være nødvendigt at komme salt i, da både bacon og oksefond er rigelig saltet. Smag dig frem.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
719
% Daglig værdi*
Fedt
 
52
g
80
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
83
mg
28
%
Natrium
 
976
mg
42
%
Kalium
 
391
mg
11
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
13
g
54
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
93
IU
2
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
114
mg
11
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opskriften med billeder

Den færdige bacongryde kan nydes som den er, men det er godt at servere enten billede med bacon til bacongryde

Bacongryde laves af et stykke tørsaltet bacon på cirka 500 gram, hvor du starter med at ridse sværen i skrå tern. Foto: Madensverden.dk.
tørsaltet bacon til bacongryde skæres ud
Derefter skæres baconstykket ud i otte lige store stykker. Husk at købe et godt stykke tørsaltet bacon, og meget gerne uden brusk eller ben. Foto: Madensverden.dk.
billede med rytzebæk pale ale fra Bryghuset Møn til bacongryde
Der skal selvfølgelig også øl i en bacongryde, og her har jeg brugt en Rytzebæk pale ale fra Bryghuset Møn, der er et bryggeri i Stege på Møn. Men andre øl kan selvfølgelig også anvendes. Foto: Madensverden.dk.
billede med flækærter til bacongryde
Flækærter er tørrede ærter, der er flækket (halveret), og de bruges blandt andet til gule ærter. Men også i denne bacongryde, hvor de suger en del af væden, og dermed får en rigtig god smag. Og så er de sunde. Foto: Madensverden.dk.
baconstykker brunes af i gryde til bacongryde
Baconstykker brunes godt af i en stegegryde, og det er ikke nødvendigt at tilføre fedtstof, for baconen indeholder jo i forvejen en del fedt, der smelter af. Og i øvrigt giver smag tl din bacongryde. Foto: Madensverden.dk.
øl kommes i bacongryde
Når bacon, løg og flækærter er svitset af kommes øl i, og den koges indtil halv mængde. Foto: Madensverden.dk.
billede med bacongryde der simrer
Bacongryde skal simre i cirka 45 minutter, og her samler retten masser af smag, og baconen steges mør og lækker. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thor

    december 09, 2022 at 6:51 pm

    Synes flækærterne var lidt melede og baconens svær stadig lidt sejt, hvis jeg havde haft tid havde jeg nok givet den mere end 45 minutter, men smagen var fantastisk, rig og varmende, perfekt til en kold vinterdag

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required