Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Appelsinkylling - lækker kyllingeret med appelsin

Appelsinkylling - lækker kyllingeret med appelsin

billede med appelsinkylling
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
89
SHARES
FacebookMessenger89PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på appelsinkylling, der er lækre stykker stegt kyllingebryst i en skøn appelsinsovs. Serveres med ris og bønner.

Appelsinkylling er en lækker middagsret, hvor kyllingestykker steges møre og lækre, inden de vendes med en skøn appelsinsovs.

Opskriften er med tydelig inspiration fra det asiatiske køkken, hvor du laves en sovs af friskpresset appelsinsaft tilsat soja, hvidløg og ingefær.

Retten er rimelig nem at lave, den er børnevenlig og så er der nok til fire personer.

Opskrift på appelsinkylling

Appelsinkylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på appelsinkylling, der er lækre stykker stegt kyllingebryst i en skøn appelsinsovs. Serveres med ris og bønner.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst skåret i mundrette stykker
  • 5 spsk majsstivelse
  • 2 æg piskes sammen med 2 spsk. mælk
  • Lidt solsikkeolie til stegning
  • 4 dl appelsinsaft friskpresset
  • 50 g sukker
  • 3 spsk soja
  • 1 tsk ingefær fintrevet
  • 3 fed hvidløg fintrevet
  • 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til appelsinkylling starter du med, at skære kyllingebrystfileterne ud i mundrette stykker.
  2. Kom 5 spiseskefulde majsstivelse i en tallerken, og vend kyllingestykkerne i majsstivelsen. Lad det ligge mens du laver din appelsinsovs.
  3. Her kommes 4 deciliter friskpresset appelsinsaft i en gryde sammen med sukker, soja, ingefær og hvidløg. Lad det koge op og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere soja. Lad det simre ved helt svag varme mens du steger kyllingestykkerne.
  4. Her kommes solsikkeolie på en pande. Steg først ca. halvdelen af kyllingestykkerne, som inden turen på panden lige dyppes i sammenpisket æg og mælk.
  5. Gennemsteges derefter på panden og tages til side. Krydres med lidt salt og peber. Steg den anden halvdel af kyllingestykkerne på samme måde, altså først dyppet i æg og mælk, og derefter på panden. Tag også dem til side og krydr.
  6. Vask panden af og stil den tilbage på kogepladen. Kom de stegte kyllingestykker på panden sammen med appelsinsovsen og varm det igennem.

Næringsindhold

Kalorier332kcalKulhydrater37gProtein32gFedt6gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.02gKolesterol162mgNatrium1515mgKalium733mgKostfibre0.5gSukker21gVitamin A357IUVitamin C52mgCalcium37mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige appelsinkylling serveres straks sammen med kogte ris og grønne bønner. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Citronkylling

4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift

Asiatisk kyllingesalat

4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift

Asiatisk kyllingegryde med ananas

4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janne Herencia skriver

    december 12, 2024 at 10:21 am

    En virkelig skøn ret. Ligesom mange andre. Jeg bor i Spanien og for at variere den daglige mad bruger jeg mange af dine opskrifter og min spanske familie synes de er super gode og sende mange hilsner med tak til “ køkkenchefen” .

    Svar
  2. Ulla Sørensen skriver

    januar 05, 2024 at 10:18 am

    Kan man bruge færdig appelsinjuice , hvor der står friskpresset juice, uden tilsatte ting og uden koncentrat , til appelsinkylling.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 05, 2024 at 1:29 pm

      Hej Ulla
      Ja, det kan du sagtens, men jeg synes en friskpresset juice lige giver lidt ekstra smag 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required