Her får du min opskrift på appelsinkylling, der er lækre stykker stegt kyllingebryst i en skøn appelsinsovs. Serveres med ris og bønner.
Appelsinkylling er en lækker middagsret, hvor kyllingestykker steges møre og lækre, inden de vendes med en skøn appelsinsovs.
Opskriften er med tydelig inspiration fra det asiatiske køkken, hvor du laves en sovs af friskpresset appelsinsaft tilsat soja, hvidløg og ingefær.
Retten er rimelig nem at lave, den er børnevenlig og så er der nok til fire personer.
Opskrift på appelsinkylling
Appelsinkylling
Ingredienser
- 4 kyllingebryst - skåret i mundrette stykker
- 5 spsk majsstivelse
- 2 æg - piskes sammen med 2 spsk. mælk
- Lidt solsikkeolie - til stegning
- 4 dl appelsinsaft - friskpresset
- 50 g sukker
- 3 spsk soja
- 1 tsk ingefær - fintrevet
- 3 fed hvidløg - fintrevet
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til appelsinkylling starter du med, at skære kyllingebrystfileterne ud i mundrette stykker.
- Kom 5 spiseskefulde majsstivelse i en tallerken, og vend kyllingestykkerne i majsstivelsen. Lad det ligge mens du laver din appelsinsovs.
- Her kommes 4 deciliter friskpresset appelsinsaft i en gryde sammen med sukker, soja, ingefær og hvidløg. Lad det koge op og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere soja. Lad det simre ved helt svag varme mens du steger kyllingestykkerne.
- Her kommes solsikkeolie på en pande. Steg først ca. halvdelen af kyllingestykkerne, som inden turen på panden lige dyppes i sammenpisket æg og mælk.
- Gennemsteges derefter på panden og tages til side. Krydres med lidt salt og peber. Steg den anden halvdel af kyllingestykkerne på samme måde, altså først dyppet i æg og mælk, og derefter på panden. Tag også dem til side og krydr.
- Vask panden af og stil den tilbage på kogepladen. Kom de stegte kyllingestykker på panden sammen med appelsinsovsen og varm det igennem.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige appelsinkylling serveres straks sammen med kogte ris og grønne bønner. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Janne Herencia
En virkelig skøn ret. Ligesom mange andre. Jeg bor i Spanien og for at variere den daglige mad bruger jeg mange af dine opskrifter og min spanske familie synes de er super gode og sende mange hilsner med tak til “ køkkenchefen” .
Ulla Sørensen
Kan man bruge færdig appelsinjuice , hvor der står friskpresset juice, uden tilsatte ting og uden koncentrat , til appelsinkylling.
Holger Rørby Madsen
Hej Ulla
Ja, det kan du sagtens, men jeg synes en friskpresset juice lige giver lidt ekstra smag 🙂
Alt det bedste
Holger