Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Appelsinkylling - lækker kyllingeret med appelsin

Appelsinkylling - lækker kyllingeret med appelsin

billede med appelsinkylling
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailSMS
Opdateret: 29. november 2023 - Udgivet: 29. november 2023

Her får du min opskrift på appelsinkylling, der er lækre stykker stegt kyllingebryst i en skøn appelsinsovs. Serveres med ris og bønner.

Appelsinkylling er en lækker middagsret, hvor kyllingestykker steges møre og lækre, inden de vendes med en skøn appelsinsovs.

Opskriften er med tydelig inspiration fra det asiatiske køkken, hvor du laves en sovs af friskpresset appelsinsaft tilsat soja, hvidløg og ingefær.

Retten er rimelig nem at lave, den er børnevenlig og så er der nok til fire personer.

Opskrift på appelsinkylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Appelsinkylling

4.75 fra 8 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 332
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst - skåret i mundrette stykker
  • 5 spsk majsstivelse
  • 2 æg - piskes sammen med 2 spsk. mælk
  • Lidt solsikkeolie - til stegning
  • 4 dl appelsinsaft - friskpresset
  • 50 g sukker
  • 3 spsk soja
  • 1 tsk ingefær - fintrevet
  • 3 fed hvidløg - fintrevet
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til appelsinkylling starter du med, at skære kyllingebrystfileterne ud i mundrette stykker.
  2. Kom 5 spiseskefulde majsstivelse i en tallerken, og vend kyllingestykkerne i majsstivelsen. Lad det ligge mens du laver din appelsinsovs.
  3. Her kommes 4 deciliter friskpresset appelsinsaft i en gryde sammen med sukker, soja, ingefær og hvidløg. Lad det koge op og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere soja. Lad det simre ved helt svag varme mens du steger kyllingestykkerne.
  4. Her kommes solsikkeolie på en pande. Steg først ca. halvdelen af kyllingestykkerne, som inden turen på panden lige dyppes i sammenpisket æg og mælk.
  5. Gennemsteges derefter på panden og tages til side. Krydres med lidt salt og peber. Steg den anden halvdel af kyllingestykkerne på samme måde, altså først dyppet i æg og mælk, og derefter på panden. Tag også dem til side og krydr.
  6. Vask panden af og stil den tilbage på kogepladen. Kom de stegte kyllingestykker på panden sammen med appelsinsovsen og varm det igennem.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 332kcalKulhydrater: 37gProtein: 32gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.02gKolesterol: 162mgNatrium: 1515mgKalium: 733mgKostfibre: 0.5gSukker: 21gVitamin A: 357IUVitamin C: 52mgCalcium: 37mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige appelsinkylling serveres straks sammen med kogte ris og grønne bønner. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Citronkylling

4.7 fra 22 stemmer
Se den lækre opskrift på citronkylling, hvor kyllingen parteres og ovnsteges sammen med økologiske citroner, hvidløg og rosmarin.
Gå til opskrift
billederesultat for citronkylling

Asiatisk kyllingesalat

4.6 fra 5 stemmer
Her er min opskrift på en lækker asiatisk kyllingesalat, der både smager godt og mætter tilpas som måltid til aftensmad. Og så er det sundt.
Gå til opskrift
billede med asiatisk kyllingesalat

Asiatisk kyllingegryde med ananas

4.7 fra 7 stemmer
Sådan laver du en asiatisk kyllingergryde med ananas. En nem opskrift på en sund gryderet med asiatisk smag. Serveres med kogte ris.
Gå til opskrift
asiatisk kyllingegryde
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janne Herencia skriver

    december 12, 2024 at 10:21 am

    En virkelig skøn ret. Ligesom mange andre. Jeg bor i Spanien og for at variere den daglige mad bruger jeg mange af dine opskrifter og min spanske familie synes de er super gode og sende mange hilsner med tak til “ køkkenchefen” .

    Svar
  2. Ulla Sørensen skriver

    januar 05, 2024 at 10:18 am

    Kan man bruge færdig appelsinjuice , hvor der står friskpresset juice, uden tilsatte ting og uden koncentrat , til appelsinkylling.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 05, 2024 at 1:29 pm

      Hej Ulla
      Ja, det kan du sagtens, men jeg synes en friskpresset juice lige giver lidt ekstra smag 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required