• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Drinks og cocktails › Rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær

Rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær

Rødbeder giver en utrolig flot farve og masser af smag til din juice. Prøv at lave din rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær som her. Foto: Charlotte Mithril / madensverden.dk
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. februar 2024 - Udgivet: 13. juli 2020

Prøv denne opskrift på en lækker og fyldig rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær. Den er let at lave - helt uden svineri fra rødbedesaft.

Rødbeder giver en dejlig smag til din juice og en utrolig flot og dyb farve. Denne rødbedejuice indeholder også æble, appelsin og ingefær, der giver en god og afrundet smag. Bryder du dig ikke om ingefær, kan du sagtens udelade denne.

Rødbeder er sunde og rige på blandt andet C-vitamin, B-vitaminet folat, der er vigtig for vores celledeling, og kalium, der er med til at regulere nerve- og muskelfunktioner samt blodtrykket.

Et glas af denne juice tæller for én af dine seks stykker frugt og grønt, vi ifølge kostrådene bør spise hver dag.

Intet svineri

Rødbeder afgiver meget farve, så snart du kommer ind under skallen. Mange undgår derfor at lave mad med friske rødbeder.

Men til denne rødbedejuice behøver du ikke at skrælle rødbeden og undgår dermed svineriet, der kan være forbundet med at arbejde med dem.

Du skal bare skrubbe rødbeden godt, så den er fri for jord, og evt. skære enderne af, hvis der sidder jordrester her, der er svære at få rene.

Her får du min opskrift på en sund og lækker rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær:

Ingredienser

1 rødbede (cirka 200 gram)
2 æbler
1 appelsin
5 gram ingefær (lille stykke)

Sådan gør du

  1. Skrub rødbederne rene og skær evt. enderne fra, så du undgår jord.
  2. Skyl æblerne, fjern stilken og skær dem i stykker, der passer til din saftpressers hul.
  3. Skræl appelsinen og skær den i både, der passer til din saftpressers hul.
  4. Skræl ingefæren eller skrub den godt, så du er sikker på, der ikke er jordrester.
  5. Kom det hele i saftpresseren.
  6. Server med isterninger i, hvis du vil have din rødbedejuice kold.

Tips

Rengør din saftpresser med det samme efter brug. Den frasorterede juicepulp i maskinen tørrer hurtigt ind, og den er meget lettere at rengøre, inden det sker.

Rødbeder indeholder mange kostfibre, som sorteres fra, når du laver juice af den. Men du kan få glæde af kostfibrene, hvis du bruger juicepulpen i dej til brød og boller eller i kødsovsen. Ud over de sunde kostfibre, giver det også masser af smag og saftighed. Se for eksempel denne opskrift på lækre og sunde boller:

Grove boller med juicepulp

Rødbeder smager fantastisk i mange andre sammenhænge end i juice. Undgår du at lave mad med friske rødbeder på grund af svineriet med farven, så prøv at bruge engangshandsker. Det er ærgerligt at misse de mange madoplevelser, rødbeder kan give.

Vær opmærksom på, at der findes mange forskellige saftpressere på markedet, så læs manualen for netop din saftpresser og følg instrukserne her.

Kilde: Vitakost.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af Hugo Spritz
    Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco
  • Billede med Manhattan cocktail.
    Manhattan cocktail - sådan laver du den
  • jordbær caipirinha
    Jordbær caipirinha
  • billede med blue lagoon drink
    Blue Lagoon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Forsiden lige nu

Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften
Billede resultat for flanksteak i grill
Flanksteak→ Se opskriften
billederesultat for italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler
Italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler→ Se opskriften
billede til panna cotta med lakrids
Panna cotta med lakrids og hindbærgelé→ Se opskriften
glaseret laks med honning og soja
Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift→ Se opskriften
kagemand af frugt
Kagemand af frugt (opskrift til en sund fødselsdag)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her