Prøv denne opskrift på en lækker og fyldig rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær. Den er let at lave - helt uden svineri fra rødbedesaft.
Rødbeder giver en dejlig smag til din juice og en utrolig flot og dyb farve. Denne rødbedejuice indeholder også æble, appelsin og ingefær, der giver en god og afrundet smag. Bryder du dig ikke om ingefær, kan du sagtens udelade denne.
Rødbeder er sunde og rige på blandt andet C-vitamin, B-vitaminet folat, der er vigtig for vores celledeling, og kalium, der er med til at regulere nerve- og muskelfunktioner samt blodtrykket.
Et glas af denne juice tæller for én af dine seks stykker frugt og grønt, vi ifølge kostrådene bør spise hver dag.
Intet svineri
Rødbeder afgiver meget farve, så snart du kommer ind under skallen. Mange undgår derfor at lave mad med friske rødbeder.
Men til denne rødbedejuice behøver du ikke at skrælle rødbeden og undgår dermed svineriet, der kan være forbundet med at arbejde med dem.
Du skal bare skrubbe rødbeden godt, så den er fri for jord, og evt. skære enderne af, hvis der sidder jordrester her, der er svære at få rene.
Her får du min opskrift på en sund og lækker rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær:
Ingredienser
1 rødbede (cirka 200 gram)
2 æbler
1 appelsin
5 gram ingefær (lille stykke)
Sådan gør du
- Skrub rødbederne rene og skær evt. enderne fra, så du undgår jord.
- Skyl æblerne, fjern stilken og skær dem i stykker, der passer til din saftpressers hul.
- Skræl appelsinen og skær den i både, der passer til din saftpressers hul.
- Skræl ingefæren eller skrub den godt, så du er sikker på, der ikke er jordrester.
- Kom det hele i saftpresseren.
- Server med isterninger i, hvis du vil have din rødbedejuice kold.
Tips
Rengør din saftpresser med det samme efter brug. Den frasorterede juicepulp i maskinen tørrer hurtigt ind, og den er meget lettere at rengøre, inden det sker.
Rødbeder indeholder mange kostfibre, som sorteres fra, når du laver juice af den. Men du kan få glæde af kostfibrene, hvis du bruger juicepulpen i dej til brød og boller eller i kødsovsen. Ud over de sunde kostfibre, giver det også masser af smag og saftighed. Se for eksempel denne opskrift på lækre og sunde boller:
Rødbeder smager fantastisk i mange andre sammenhænge end i juice. Undgår du at lave mad med friske rødbeder på grund af svineriet med farven, så prøv at bruge engangshandsker. Det er ærgerligt at misse de mange madoplevelser, rødbeder kan give.
Vær opmærksom på, at der findes mange forskellige saftpressere på markedet, så læs manualen for netop din saftpresser og følg instrukserne her.
Kilde: Vitakost.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: