• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Rengøring af køkkenet - 8 steder du glemmer

Rengøring af køkkenet - 8 steder du glemmer

Rengøring af køkkenet - køkkenskuffe
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. april 2023 - Udgivet:  14. april 2023

Rengøring af køkkenet er ofte rutine, hvor du gør rent, som du plejer. Men ofte overser vi områder, som står og samler bakterier. Se hvilke.

Rengøring af køkkenet er vigtigt, det ved vi. Så køkkenbordet får en daglig tur, vasken gøres rent og gulvet bliver regelmæssigt vasket.

Det kan dog være, at vi glemmer områder, som ikke er helt synlige, men som alligevel bør få en tur engang i mellem, fordi de står og samler snavs og dermed bakterier.

1. Køkkenskufferne

Måske kender du det, at du åbner skuffen til bestikket og tænker, at den snart skal gøres rent, fordi der ligger fnuller og krummer.

Så glemmer man det, fordi skuffen kun åbnes, når man skal dække bord eller bruge en ske eller kniv til tilberedning af mad.

Men køkkenskufferne samler ret meget skidt, hvis de ikke vaskes af regelmæssigt, så husk at gå dem igennem engang imellem. Særligt for dem, der har alle krydderierne i en skuffe, er det vigtigt.

2. Stikkontakter og håndtag

Hvornår har du sidst renset dine stikkontakter? Formodentlig er det længe siden. Selvom køkkenstik bliver rørt mange gange om dagen og ofte af flere i husholdningen, er de ofte overset.

Det samme med håndtag, ikke kun til dørene men også til mikrobølgeovnen, køleskabet, køkkenlågerne og opvaskemaskinen.

3. Knivblokken

En undersøgelse af forskellige, amerikanske hjem foretaget af NSF International, viste, at knivblokke både kan indeholde svampesporer og mug.

Rillerne, knivene stikkes i, samler både støv og fedt fra madlavningen. Desuden er der mange, som stikker knivene halvvåde ned i blokken, og fugt er grobund for bakterier, så vask den lige en gang om måneden.

Det gør du ved at tage knivene ud, ryste den og derefter vaske den med opvaskesæbe og en smal flaskebørste. Selvom du tørrer den, skal den lige stå med rillerne nedad, til de er helt tørre.

4. Affaldsspande

Er du i gang med en rengøring af køkkenet, skal du huske de skraldespande, der står under vasken. Det kan ikke undgås, at der samles snavs på eller i bunden af dem.

Vask dem med vand og sæbe og sørg for at tørre dem ordentligt.

5. Opvaskebørsten

En opvaskebørste kan blive brugt til lidt af hvert, selvom den kun bør bruges til det, navnet indikerer: opvask.

Sæt den i opvaskemaskinen, hver gang du tænder maskinen. Hvis du ikke har en opvaskemaskine, kan du vaske den med vand og sæbe.

6. Opvaskemaskinen

Opvaskemaskinen vasker hele tiden, så den må være ren. Nej, for selvom du renser filteret regelmæssigt, så samler opvaskemaskinens sider og gummilister ofte på fedt og snavs.

Hold øje med maskinen, ikke kun indeni og på lågen men også i siderne. Se, hvordan du holder opvaskemaskinen ren.

7. Emhætten og dens filter

Du gør formodentlig emhætten ren som del af rengøring af køkkenet, men husk den indvendige del og filteret.

Vask filteret i hånden eller opvaskemaskinen en gang om måneden, hvis du ofte laver mad.

8. Ovenpå køleskab og skabe

Hvis det ikke kan ses, findes det ikke, men jo desværre. Støv og fedt fra madlavningen samler sig øverst oppe, hvor man ikke kan se det - nemlig på toppen af køkkenskabene og køleskabet.

Hvis der er dannet et fedtlag, du ikke kan få væk med vand og sæbe, kan du bruge en blanding af vand og grundrens, som du skrubber på og lader sidde et par minutter. Vask derefter af.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her