• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Pasta e fagioli - italiensk ret med bønner

Pasta e fagioli - italiensk ret med bønner

Pasta e fagioli
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. januar 2023 - Udgivet:  24. marts 2022

Pasta e fagioli er en ægte klassiker fra nonnas italienske køkken. Retten indeholder blandt andet bønner, grøntsager og hvidvin.

Pasta e fagioli smager skønt. Den indeholder ingredienser som selleri og gulerødder, og så får retten den lækreste smag fra bønner og hvidvin, hvilket gør den helt unik.

Alle regioner af Italien har deres egen udgave af retten. Denne opskrift er vegetarisk, og så har jeg valgt at bruge black eyed hvide bønner, da jeg synes, de er så kønne.

Traditionelt bliver cannellinibønner eller favabønner brugt, men ligegyldigt valg af bønner smager retten fantastisk, så du kan bruge lige dem, du vil.

Opskrift på pasta e fagioli

Pasta e fagioli
Rakel Seneca

Pasta e fagioli

5 fra 5 stemmer
Pasta e fagioli er en ægte klassiker fra nonnas italienske køkken. Retten indeholder blandt andet bønner, grøntsager og hvidvin.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 486
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk gulerødder
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk selleri
  • 1 dl hvidvin - helst tør
  • 2 dåser hvide bønner
  • 2,5 dl passata - eller tomatsauce
  • 1 stk bouillonterning - vegetarisk
  • 1 l vand
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 spsk basilikum - friskhakket
  • 1 tsk oregano - stødt
  • 250 g makaroni
  • parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at hakke løget fint, skær derefter hvidløg fint og hak gulerødder og selleri i små skiver eller tern.
  2. Tag nu en gryde og tilføj olivenolie og hakket løg, steg det sammen i to minutter.
  3. Tilføj nu hvidløg, gulerod og selleri, steg det sammen i fem minutter mere.
  4. Tilføj hvidvin og lad alkoholen koge ud, dette tager cirka fem minutter.
  5. Tilføj nu bønner, passata, laurbærblade, stødt oregano og frisk basilikum. Lad det komme op og simre, tilføj derefter bouillonterning og vand.
  6. Lad suppen simre i 20 minutter. Smag til med salt og sort peber.
  7. Tilføj nu små makaroni og lad retten simre i cirka syv minutter, eller indtil pastaen er al dente.
  8. Server pasta e fagioli med revet parmesan og basilikumsblade.

Næringsindhold

Kalorier: 486kcalKulhydrater: 85gProtein: 22gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 0.01mgNatrium: 685mgKalium: 1152mgKostfibre: 11gSukker: 5gVitamin A: 468IUVitamin C: 7mgCalcium: 166mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan vælge at lave pasta e fagioli dagen i forvejen. Dog skal du først tilføje pastaen, lige før den serveres, ellers kan den godt blive for blød og smattet.

Retten er vegansk, hvis du udelader at drysse med revet parmesan. Brug eventuelt lidt gærflager i stedet.

Andre opskrifter på pastaretter:

  • billede med mamas koteletter
    Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
  • Panzanella - italiensk brødsalat
    Panzanella - autentisk brødsalat fra Toscana
  • Pasta alla norna
    Pasta alla Norma - vegetarret med auberginer
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required