• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Pangasius med parmaskinke og olivenfyld

Pangasius med parmaskinke og olivenfyld

Pangasius med billederesultat for parmaskinke og olivenfyld
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

En skøn opskrift på pangasius med parmaskinke og lækkert olivenfyld. Her kan du også læse lidt om den hvide fisk fra Sydøstasien.

Pangasius med parmaskinke er en nem ret til aftensmad med fisken pangasius.

Og hvad er pangasius så for noget?

Jo, det er en spisefisk, der er lys i kødet, og som typisk kommer fra dambrug i Sydøstasien, oftest fra Vietnam. Den opdrættes i ferskvand.

Tilbage i 2011 blev der rejst en voldsom kritik af opdræt af pangasius fisken i en udsendelse på den tyske TV-station ARD.

Her viste programmet hvordan pangasius blev opdrættet i det store Mekong-delta, der afvander Kina, Laos, Cambodia, Burma, Thailand og Vietnam.

Her var der mistanke om blandt andet risiko for medicinrester i vandet og dermed i fisken, men dette fandt Fødestyrelsen ikke bevis for i de partier, der blev importeret til Danmark.

Nå, det var lidt om den hvide fisk fra Vietnam, men her kan du se hvordan du kan bruge den i din madlavning.

Bemærk: Opskriften er til to personer, men du kan jo nemt gange op til fire personer.

Opskrift på pangasius med parmaskinke

Pangasius med billederesultat for parmaskinke og olivenfyld
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Pangasius med parmaskinke og olivenfyld

5 fra 2 stemmer
En skøn opskrift på pangasius med parmaskinke og lækkert olivenfyld. Her kan du også læse lidt om den hvide fisk fra Sydøstasien.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 2
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 pangasiusfileter
  • 40 g sorte oliven - uden sten, hakket (brug evt. smagfulde oliven som Kalamata)
  • 1 håndfuld basilikum - blade, hakket
  • 1 spsk pinjekerner - ristet og hakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver parmaskinke
  • 2 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 250 g cherrytomater
  • olivenolie
  • ¾ dl hvidvin - tør
  • 1 håndfuld babyspinat - godt skyllet og slynget
  • 1 spsk smør - kold

Fremgangsmåde
 

  1. Bland finhakket oliven, basilikum og pinjekerner sammen.
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og smør et ovnfast fad.
  3. Dup pangasius fileterne tørre og del dem på langs, krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  4. Kom lidt fyld på hver filet og rul dem så stramt sammen som muligt.
  5. Vikl et stykke parmaskinke (evt. lagt dobbelt på den lange led) om og stil dem på sammenføjningen i det smurte fad.
  6. Varm olivenolie op på en pande (pas på det ikke bliver for varmt, det må IKKE begynde at ryge).
  7. Kom hvidløg på og sauter dem UDEN at de tager farve, rør i dem hele tiden! Kom tomater ved og sauter kort, krydr med salt og friskkværnet peber.
  8. Hæld hvidvin ved og lad det koge op.
  9. Hæld det over fisken og sæt i en 200 grader varm ovn i 15-17 minutter, til fisken er netop gennembagt.
  10. Tag fisken over på en lille tallerken og pisk en klat koldt smør i stegeskyen.
  11. Vend babyspinaten i og bliv ved med at vende rundt, til bladene falder lidt sammen.
  12. Smag skyen til og læg fiskerullerne tilbage i fadet.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Pangasius med parmaskinke serveres straks med ris eller pasta.

Se også disse fiskeopskrifter:

Fisk i fad

4.7 fra 128 stemmer
Lækker opskrift på fisk i fad med porrer og gulerødder. Du kan bruge brosme, torsk eller kuller, og sovsen laves med lidt hvidvin og fløde.
Gå til opskrift
billede med fisk i fad

Lakseroulade

4.9 fra 51 stemmer
Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.
Gå til opskrift
lakseroulade

Laks med asparges og spidskål

4.9 fra 14 stemmer
Her er min opskrift på laks med asparges, som er en nem og fyldig laksesalat med masser af grøntsager. Sund og perfekt som aftensmad med et stykke brød til.
Gå til opskrift
laks med asparges og spidskål
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required