En skøn opskrift på pangasius med parmaskinke og lækkert olivenfyld. Her kan du også læse lidt om den hvide fisk fra Sydøstasien.
Pangasius med parmaskinke er en nem ret til aftensmad med fisken pangasius.
Og hvad er pangasius så for noget?
Jo, det er en spisefisk, der er lys i kødet, og som typisk kommer fra dambrug i Sydøstasien, oftest fra Vietnam. Den opdrættes i ferskvand.
Tilbage i 2011 blev der rejst en voldsom kritik af opdræt af pangasius fisken i en udsendelse på den tyske TV-station ARD.
Her viste programmet hvordan pangasius blev opdrættet i det store Mekong-delta, der afvander Kina, Laos, Cambodia, Burma, Thailand og Vietnam.
Her var der mistanke om blandt andet risiko for medicinrester i vandet og dermed i fisken, men dette fandt Fødestyrelsen ikke bevis for i de partier, der blev importeret til Danmark.
Nå, det var lidt om den hvide fisk fra Vietnam, men her kan du se hvordan du kan bruge den i din madlavning.
Bemærk: Opskriften er til to personer, men du kan jo nemt gange op til fire personer.
Opskrift på pangasius med parmaskinke
Pangasius med parmaskinke og olivenfyld
Ingredienser
- 2 pangasiusfileter
- 40 g sorte oliven - uden sten, hakket (brug evt. smagfulde oliven som Kalamata)
- 1 håndfuld basilikum - blade, hakket
- 1 spsk pinjekerner - ristet og hakket
- salt og friskkværnet peber
- 4 skiver parmaskinke
- 2 fed hvidløg - i tynde skiver
- 250 g cherrytomater
- olivenolie
- ¾ dl hvidvin - tør
- 1 håndfuld babyspinat - godt skyllet og slynget
- 1 spsk smør - kold
Fremgangsmåde
- Bland finhakket oliven, basilikum og pinjekerner sammen.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og smør et ovnfast fad.
- Dup pangasius fileterne tørre og del dem på langs, krydr dem med salt og friskkværnet peber.
- Kom lidt fyld på hver filet og rul dem så stramt sammen som muligt.
- Vikl et stykke parmaskinke (evt. lagt dobbelt på den lange led) om og stil dem på sammenføjningen i det smurte fad.
- Varm olivenolie op på en pande (pas på det ikke bliver for varmt, det må IKKE begynde at ryge).
- Kom hvidløg på og sauter dem UDEN at de tager farve, rør i dem hele tiden! Kom tomater ved og sauter kort, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Hæld hvidvin ved og lad det koge op.
- Hæld det over fisken og sæt i en 200 grader varm ovn i 15-17 minutter, til fisken er netop gennembagt.
- Tag fisken over på en lille tallerken og pisk en klat koldt smør i stegeskyen.
- Vend babyspinaten i og bliv ved med at vende rundt, til bladene falder lidt sammen.
- Smag skyen til og læg fiskerullerne tilbage i fadet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Pangasius med parmaskinke serveres straks med ris eller pasta.
Se også disse fiskeopskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: