Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pangasius med parmaskinke og olivenfyld

Pangasius med parmaskinke og olivenfyld

Pangasius med billederesultat for parmaskinke og olivenfyld
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS

En skøn opskrift på pangasius med parmaskinke og lækkert olivenfyld. Her kan du også læse lidt om den hvide fisk fra Sydøstasien.

Pangasius med parmaskinke er en nem ret til aftensmad med fisken pangasius.

Og hvad er pangasius så for noget?

Jo, det er en spisefisk, der er lys i kødet, og som typisk kommer fra dambrug i Sydøstasien, oftest fra Vietnam. Den opdrættes i ferskvand.

Tilbage i 2011 blev der rejst en voldsom kritik af opdræt af pangasius fisken i en udsendelse på den tyske TV-station ARD.

Her viste programmet hvordan pangasius blev opdrættet i det store Mekong-delta, der afvander Kina, Laos, Cambodia, Burma, Thailand og Vietnam.

Her var der mistanke om blandt andet risiko for medicinrester i vandet og dermed i fisken, men dette fandt Fødestyrelsen ikke bevis for i de partier, der blev importeret til Danmark.

Nå, det var lidt om den hvide fisk fra Vietnam, men her kan du se hvordan du kan bruge den i din madlavning.

Bemærk: Opskriften er til to personer, men du kan jo nemt gange op til fire personer.

Opskrift på pangasius med parmaskinke

Pangasius med parmaskinke og olivenfyld

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
En skøn opskrift på pangasius med parmaskinke og lækkert olivenfyld. Her kan du også læse lidt om den hvide fisk fra Sydøstasien.
Antal: 2
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 pangasiusfileter
  • 40 g sorte oliven uden sten, hakket (brug evt. smagfulde oliven som Kalamata)
  • 1 håndfuld basilikum blade, hakket
  • 1 spsk pinjekerner ristet og hakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver parmaskinke
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 250 g cherrytomater
  • olivenolie
  • ¾ dl hvidvin tør
  • 1 håndfuld babyspinat godt skyllet og slynget
  • 1 spsk smør kold

Fremgangsmåde

  1. Bland finhakket oliven, basilikum og pinjekerner sammen.
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og smør et ovnfast fad.
  3. Dup pangasius fileterne tørre og del dem på langs, krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  4. Kom lidt fyld på hver filet og rul dem så stramt sammen som muligt.
  5. Vikl et stykke parmaskinke (evt. lagt dobbelt på den lange led) om og stil dem på sammenføjningen i det smurte fad.
  6. Varm olivenolie op på en pande (pas på det ikke bliver for varmt, det må IKKE begynde at ryge).
  7. Kom hvidløg på og sauter dem UDEN at de tager farve, rør i dem hele tiden! Kom tomater ved og sauter kort, krydr med salt og friskkværnet peber.
  8. Hæld hvidvin ved og lad det koge op.
  9. Hæld det over fisken og sæt i en 200 grader varm ovn i 15-17 minutter, til fisken er netop gennembagt.
  10. Tag fisken over på en lille tallerken og pisk en klat koldt smør i stegeskyen.
  11. Vend babyspinaten i og bliv ved med at vende rundt, til bladene falder lidt sammen.
  12. Smag skyen til og læg fiskerullerne tilbage i fadet.

Næringsindhold

Kalorier180kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Pangasius med parmaskinke serveres straks med ris eller pasta.

Se også disse fiskeopskrifter:

Fisk i fad
Lækker opskrift på fisk i fad med porrer og gulerødder. Du kan bruge brosme, torsk eller kuller, og sovsen laves med lidt hvidvin og fløde.
Se opskriften her
billede med fisk i fad
Lakseroulade
Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.
Se opskriften her
lakseroulade
Laks med asparges og spidskål
Her er min opskrift på laks med asparges, som er en nem og fyldig laksesalat med masser af grøntsager. Sund og perfekt som aftensmad med et stykke brød til.
Se opskriften her
laks med asparges og spidskål
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required