• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Mince pies

Mince pies

Mince pies
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. november 2021 - Udgivet:  25. november 2021

Mince pies er en engelsk klassiker, som bliver serveret hver december. Det er små juletærter med smag af krydderier, æble og tørret frugt.

Mince pies bringer så mange minder frem hos mig, da jeg selv har boet i England og oplevet englændernes kæmpe kærlighed for disse små tærter. For dem er der ingen jul uden mince pies.

Fyldet skal laves aftenen før, du planlægger at bage dem, da de smager ekstra godt, når fyldet får lov til at trække smagene til sig.

Man kan lave forskellige designs med tærtedejen på toppen. Man ser ofte, at dejen er udskåret som stjerner og derefter lagt på toppen, men jeg valgte en lidt mere simpel udgave med et kryds på toppen.

Opskrift på engelske mince pies

Mince pies
Rakel Seneca

Mince pies

4.80 fra 5 stemmer
Mince pies er en engelsk klassiker, som bliver serveret hver december. Det er små juletærter med smag af krydderier, æble og tørret frugt.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
hvile 8 timer t 20 minutter min
Samlet tid 9 timer t
Antal: 20 tærter
Ret: Dessert
Køkken: Engelsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Fyldet
  • 350 g kandiseret frugt - blandet
  • 1 stk æble
  • 50 g mandler
  • 40 g smør - smeltet
  • 200 g brun farin
  • 2 spsk brandy
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk citronskal
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 knivspids stødt muskatnød
Tærtedej
  • 160 g smør - koldt
  • 300 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 stk æggeblomme
  • 2 spsk vand
  • 1 stk æg
  • 1 spsk sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave fyldet ved at smelte smørret. Tilføj derefter brun farin, brandy og citronsaft. Bland det godt sammen og tilføj derefter krydderierne og citronskal.
  2. Skær æblet i meget små tern og hak det kandiserede frugt fint. Tilføj det til skålen med resten af ingredienserne. Rør godt rundt i fyldet og dæk det derefter til, sæt på køl natten over.
  3. Lav nu tærtedejen. I en foodprocessor tilføjer du den kolde smør, hvedemel, 50 gram sukker og æggeblommen. Blend det godt sammen og tilføj derefter vandet.
  4. Rul dejen sammen til en flad kugle og dæk den til med husholdningsfilm. Stil den på køl i minimum 20 minutter eller natten over.
  5. Forvarm nu ovnen til 190 grader almindelig ovn. Gør derefter 20 metalmuffinsforme klar.
  6. Hæld overskydende væske fra fyldet. Tag dejen ud fra køl og rul den tyndt ud til en tykkelse på en halv centimeter. Stik nu 20 cirkler ud på en størrelse af otte centimeter i diameter.
  7. Pres dejen ned i muffinsformene, så de danner små tærtebunde. Fordel nu fyldet ud i de tyve bunde.
  8. Tag resten af dejen og rul den tyndt igen. Skær nu 20 cirkler, som passer i størrelsen til bundene. Skær derefter et lille kryds i hver og put lågene ovenpå fyldet.
  9. Pisk ægget og pensel tærterne med det. Drys derefter en smule sukker på hver tærte. Bag dem nu i cirka 20 minutter, eller indtil de er flot gyldne.
  10. Køl dine mince pies ned, og så er de klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Traditionelt skal der brandy i fyldet, men du kan godt undlade det, hvis du ønsker en alkoholfri opskrift.

Jeg har prøvet begge udgaver, og de er begge lækre.

Se også andre opskrifter:

  • Key Lime Pie
  • Gammeldags æbleskiver
  • Jordbærgalette - nem og lækker dessert
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Frederiksen

    december 01, 2023 at 7:49 am

    Hej.
    Skal der ikke rosiner i?
    God jul fra Hanne.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required