Mince pies er en engelsk klassiker, som bliver serveret hver december. Det er små juletærter med smag af krydderier, æble og tørret frugt.
Mince pies bringer så mange minder frem hos mig, da jeg selv har boet i England og oplevet englændernes kæmpe kærlighed for disse små tærter. For dem er der ingen jul uden mince pies.
Fyldet skal laves aftenen før, du planlægger at bage dem, da de smager ekstra godt, når fyldet får lov til at trække smagene til sig.
Man kan lave forskellige designs med tærtedejen på toppen. Man ser ofte, at dejen er udskåret som stjerner og derefter lagt på toppen, men jeg valgte en lidt mere simpel udgave med et kryds på toppen.
Opskrift på engelske mince pies
Mince pies
Ingredienser
Fyldet
- 350 g kandiseret frugt - blandet
- 1 stk æble
- 50 g mandler
- 40 g smør - smeltet
- 200 g brun farin
- 2 spsk brandy
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk citronskal
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 knivspids stødt muskatnød
Tærtedej
- 160 g smør - koldt
- 300 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 stk æggeblomme
- 2 spsk vand
- 1 stk æg
- 1 spsk sukker
Fremgangsmåde
- Start med at lave fyldet ved at smelte smørret. Tilføj derefter brun farin, brandy og citronsaft. Bland det godt sammen og tilføj derefter krydderierne og citronskal.
- Skær æblet i meget små tern og hak det kandiserede frugt fint. Tilføj det til skålen med resten af ingredienserne. Rør godt rundt i fyldet og dæk det derefter til, sæt på køl natten over.
- Lav nu tærtedejen. I en foodprocessor tilføjer du den kolde smør, hvedemel, 50 gram sukker og æggeblommen. Blend det godt sammen og tilføj derefter vandet.
- Rul dejen sammen til en flad kugle og dæk den til med husholdningsfilm. Stil den på køl i minimum 20 minutter eller natten over.
- Forvarm nu ovnen til 190 grader almindelig ovn. Gør derefter 20 metalmuffinsforme klar.
- Hæld overskydende væske fra fyldet. Tag dejen ud fra køl og rul den tyndt ud til en tykkelse på en halv centimeter. Stik nu 20 cirkler ud på en størrelse af otte centimeter i diameter.
- Pres dejen ned i muffinsformene, så de danner små tærtebunde. Fordel nu fyldet ud i de tyve bunde.
- Tag resten af dejen og rul den tyndt igen. Skær nu 20 cirkler, som passer i størrelsen til bundene. Skær derefter et lille kryds i hver og put lågene ovenpå fyldet.
- Pisk ægget og pensel tærterne med det. Drys derefter en smule sukker på hver tærte. Bag dem nu i cirka 20 minutter, eller indtil de er flot gyldne.
- Køl dine mince pies ned, og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Traditionelt skal der brandy i fyldet, men du kan godt undlade det, hvis du ønsker en alkoholfri opskrift.
Jeg har prøvet begge udgaver, og de er begge lækre.
Se også andre opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne Frederiksen
Hej.
Skal der ikke rosiner i?
God jul fra Hanne.