• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Mad over bål: Vildmarks-Jons opskrift på porter-ribben

Mad over bål: Vildmarks-Jons opskrift på porter-ribben

Ribben med ribs - mad over bål
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Mad over bål smager altid godt, fordi det er hyggeligt at lave og spise. Her er Jon Lindbergs opskrift på porter-ribben med ribs fra hans nye bog 'Bålkogebogen'.

Mad over bål kan være besværligt, men når det lykkes, er det umagen værd.

Intet smager så godt, som noget man selv har tilberedt over ilden, og hvis nogen ved det, er det Vildmarks-Jon, vinderen af den første udgave af 'Alene i vildmarken'.

Han har netop udgivet 'Bålkogebogen' i samarbejde med outdoor-kokken Kresten Kronborg, og vi har fået lov at bringe en af de "vilde" opskrifter: Porter-ribben med ribs.

Det er fingermad, som er nemt at spise uden de store foranstaltninger, og så smager det godt. Velbekomme.

Grej til opskriften

To gryder og en rist eller et hjemmelavet ophæng til ribbenene.

Opskrift på porter-ribben til bål

Ribben med ribs - mad over bål
Karen SenecaKaren Seneca

Mad over bål: Vildmarks-Jons opskrift på porter-ribben

5 fra 1 stemme
Mad over bål smager altid godt, fordi det er hyggeligt at lave og spise. Her er Jon Lindbergs opskrift på porter-ribben med ribs fra hans nye bog 'Bålkogebogen'.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • ribben - fra svin, lam eller vildt - så mange I kan spise
  • 1 løg
  • vilde krydderurter som røllike - enebær, granskud eller gråbynke
  • salt - 1 teskefuld per liter vand til kogelagen
  • ribs - friske eller frosne
  • 1 porter øl
  • 1 glas honning
  • enebær
  • sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd et bål med hårdt træ, så du får gode gløder, der holder længe.
  2. Sæt en gryde med koldt vand, salt, halve løg, vilde krydderurter og ribbenene over bålet, og lad den koge stille og roligt i ca. 40 minutter.
  3. Pluk ribsene imens, og tag dem fra stilkene.
  4. Sæt en lille gryde over bålet, og kog porter og honning ind til en marinade til ribbenene. Smag den til med salt, og knus nogle enebær og kom i.
  5. Når ribbenene er møre, tages de op af vandet og køler lidt ned. Gem eventuel kogelagen til en suppe eller gryderet.
  6. Smør honning/porter-marinaden på ribbenene, og grill dem dejligt sprøde på en rist over bålets gløder.
  7. Tilsæt et par skefulde sukker til ribsene, og vend dem godt rundt.
  8. Spis det hele med fingrene, og smid knoglerne ud til ræven.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fakta om Bålkogebogen

Bålkogebogens coverfoto, hvor der laves mad over bål.
Jon Lindbergs bog er inddelt i forskellige niveauer, fra den seje vildmarkstur til hygge i baghaven.

Forfatter: Jon Lindberg, der vandt første udgave af DRs 'Alene i vildmarken' i 2017, i samarbejde med outdoor-kokken Kresten Kronborg.

Indhold: En masse tips blandt andet til at bygge et godt bål og sanke urter og bær samt 45 opskrifter på mad over bål fra blåbærpandekager til dyrekølle.

Vejledende pris: 249,95 kroner.

Forlag: Turbine.

Udgivelsesdato: Maj 2020.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required