Her er min opskrift på lynstegt oksekød med grøntsager og nudler. Retten er super nem og hurtig at lave i enten en pande eller wok.
Lynstegt oksekød er en genial ret til aftensmad, fordi retten både er super nem og hurtig at lave.
Du kan enten lave den i en god og stor stegepande eller i en wok. Begge dele er fint. Men husk, at panden eller wokken skal være meget varm inden du starter stegningen.
Mængden af de forskellige ingredienser er vejledende, og du kan nemt selv justere dem til. Dem behøver du altså ikke tage så bogstaveligt. Nudler kan i øvrigt sagtens udskiftes med ris.
Jeg har her skåret et par ribeye-bøffer ud i tynde strimler, men andre udskæringer kan også bruges. Også en bakke med oksekød i strimler fra dit supermarked.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på lynstegt oksekød
Lynstegt oksekød med grøntsager
Ingredienser
- 300 g oksekød - i tynde strimler, evt. ribeye
- 2 spsk soja
- salt og friskkværnet peber
- 2 rødløg - halveret, skåret i tynde skiver
- 6 fed hvidløg - i tynde skiver
- 1 rød chili - snittes fint
- 1 lille broccoli - i små buketter
- 2 røde peberfrugter - i tynde strimler
- 4 spsk soja
- 2 spsk sød chilisauce
- 1 dl vand - koldt
- 2 tsk majsstivelse
- 125 g nudler
Fremgangsmåde
- Oksekød skæres i tynde strimler, så stegetiden er meget kort. Du kan evt. dele et par bøffer af ribeye på langs, og derefter skære kødet ud i meget tynde strimler.
- Gør alle grøntsager klar som beskrevet, og rør majsstivelse ud i en deciliter koldt vand.
- Bræk nudlerne i mindre stykker og kom dem i en skål. Overhæld med kogende vand, og lad dem trække ca. 4-5 minutter i vandet. Rør lidt rundt.
- Så laver du lynstegt oksekød med grøntsager. Varm en stor pande eller en wok op ved høj varme. Kom oksekød på og lad det stege hårdt i et minut. Vendes rundt når det har fået lidt stegeskorpe. Tilsæt et par spiseskefulde soja, steg 30 sekunder mere. vendes rundt og krydres med salt og peber. Læg kødet til side.
- Kom lidt olie på panden eller wokken, og steg nu rødløg, hvidløg og rød chili hurtigt. Tilsæt broccoli og peberfrugt, og lad det stege et halvt minut mere. Tilsæt soja og sød chilisauce og vend rundt.
- Kom det lynstegte oksekød tilbage på panden, og hæld majsstivelse udrørt i vand ved, og vend rundt.
- Vend nudlerne i og smag til.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lynstegt oksekød med grøntsager serveres straks.
Du kan evt. drysse lidt hakkede peanuts eller cashewnødder over inden servering.
Se lignende opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pia Christensen
Det er en rigtig god opskrift, jeg bruger den næsten hver gang jeg får gæster som en forret serveret i små portioner, derefter får vi enten fjerkræ eller fisk og slutter af med en Irish coffee 👍😘
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Tak for det - og det var da en god ide 🙂
Alt det bedste
Holger