• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Lakridskarameller - hjemmelavede og lækre

Lakridskarameller - hjemmelavede og lækre

Lakridskarameller
4.9 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
140
SHARES
FacebookMessenger140PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. december 2020 - Udgivet:  17. december 2020

Lakridskarameller smager virkelig godt. Især de hjemmelavede. Her får du en opskrift, som du kan følge uden at bruge et bagetermometer.

Lakridskarameller er virkelig nemme at lave. Og lige så nemme de er at lave, lige så hurtigt forsvinder de. For de smager brandgodt.

Det tager under en time at lave disse karameller, og det meste af tiden går med at massen koger i en gryde.

Det betyder, at du kan gå til og fra - der skal bare røres rundt hver femte-ottende minut, ellers skal karamelmassen bare have lov til at stå og boble.

Men hold dig alligevel i nærheden, så det ikke koger over eller brænder på.

Jeg bruger lakridspulver til karamellerne, fordi jeg godt kan lide, at der er en smule knas i.

Lakridssirup fungerer også godt, og den farver karamellerne mørke. Nogen vil sikkert mene, at det er den farve, lakridskarameller skal have.

Pak dem ind og giv dem som værtindegave

Jeg kan nu godt lide, at flødekaramellernes gyldne farve skinner igennem, derfor nøjes med pulveret af rålakrids.

Opbevar karamellerne i køleskabet og tag dem ud et kvarter, før de skal spises. De bliver ret bløde, hvis du vælger at opbevare dem ved stuetemperatur, men det har også sin charme.

Du kan servere dem som fotoet, eller du kan pakke dem stykvis ind i cellofan.

Det ser festligt ud, og så er der heller ingen fare for, at karamellerne klistrer sammen.

Opskrift på hjemmelavede lakridskarameller

Lakridskarameller
Karen SenecaKaren Seneca

Lakridskarameller - hjemmelavede og lækre

4.94 fra 15 stemmer
Lakridskarameller smager virkelig godt. Især de hjemmelavede. Her får du en opskrift, som du kan følge uden at bruge et bagetermometer.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 30 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 120 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 dl glukosesirup
  • 2 tsk rå-lakridspulver - el. lakridssirup

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld sukker, glukosesirup og piskefløde i en gryde med tyk bund.
  2. Varm op, til det er en flydende masse, som begynder at bruse og boble.
  3. Rør rundt og skru ned til medium-svag varme. Lad nu massen koge i en halv times tid. Rør rundt ca. hver femte minut.
  4. Efter en halv time begynder massen så småt at skifte farve til den klassiske flødekaramel-farve. Nu skal du holde øje med den, da den pludselig begynder at blive mere fast.
  5. Når du mener, at massen er tilpas klistret og tyk, tester du karamellernes konsistens ved at dryppe lidt i et glas med iskoldt vand. Hvis du kan tage karamellen op og forme den løst med fingrene, er massen ved at være klar.
  6. Bland lakridspulveret eller lakridssiruppen i og rør rundt, lad gryden blive på varmen i et par minutter, mens du rører.
  7. Hæld massen i en lille form - ca. 10 x 20 cm. Formen skal være beklædt med bagepapir, som gerne må være penslet med neutral madolie.
  8. Lad nu karamellerne sætte sig et par timer, før du skærer dem i mundrette stykker. Jeg laver rimeligt små stykker, så man ikke skal bide af dem, men kan spise en flødekaramel i en mundfuld.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Du kan også prøve at lave nogle af disse lækkerier:

Hjemmelavede karameller - blød og søde

4.5 fra 27 stemmer
Hjemmelavede karameller er usædvanligt lækre. De laves blandt andet med piskefløde, og du kan sagtens lave dem uden et sukkertermometer.
Gå til opskrift
Hjemmelavede karameller
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita

    november 24, 2024 at 6:22 am

    Først tusind tak for jeres lækre opskrifter😋
    Jeg kunne tænke mig at lave flødekarameller med chokoladesmag. Hvilken slags, hvor meget og hvornår skal det tilsættes?
    Håber, at I kan hjælpe
    Mange hilsner
    Anita

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required