Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Sprøde kuvertbrød med kærnemælk

Sprøde kuvertbrød med kærnemælk

billede med kuvertbrød
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
123
SHARES
FacebookMessenger123PinterestEmailSMS

Opskrift på sprøde kuvertbrød med kærnemælk. Brødene bliver spændstige og smagfulde, og er perfekte kuvertbrød til middagsbordet.

Kuvertbrød er skønne brød at servere til maden, og disse er bagt med kærnemælk, hvilket gør dem virkelig lækre.

Samtidig er de nemme at bage, og så kan de sagtens fryses ned.

Opskriften giver 16 stk.

Opskrift på kuvertbrød

Kuvertbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Opskrift på sprøde kuvertbrød med kærnemælk. Brødene bliver spændstige og smagfulde, og er perfekte kuvertbrød til middagsbordet.
Antal: 16 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g vand håndvarmt
  • 25 g gær
  • 150 g kærnemælk
  • 400 g hvedemel gerne manitoba mel
  • 1 tsk rørsukker eller alm. sukker
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i det lunkne vand - brug gerne røremaskine. Kom kærnemælk ved.
  2. Tilsæt hvedemel sammen med rørsukker og salt. Gerne en manitoba hvedemel, der ofte har et proteinindhold på ca. 12.
  3. Ælt dejen ved middel hastighed o ca. 8 minutter.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk den op. Læg dejen tilbage i skålen.
  5. Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve en halv time ved stuetemperatur.
  6. Del dejen i 16 lige store stykker. Du har ca. 700 gram dej, så derfor skal hvert stykke brød være på ca. 43 gram.
  7. Sæt brødene på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, som drysses med lidt mel.
  8. Læg et viskestykke over, og lad nu brødene hæve i yderligere 30 minutter.
  9. Sprøjt dem med vandstøv - eller pensl let med vand.
  10. Bag dine kuvertbrød med kærnemælk i cirka 15 minutter ved 225 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier99kcalKulhydrater20gProtein3gFedt1gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.1gKolesterol1mgNatrium36mgKalium49mgKostfibre1gSukker1gVitamin A15IUVitamin C0.002mgCalcium15mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte kuvertbrød med kærnemælk køles af på en rist. De serveres gerne lune.

Hvis du ønsker mere sprøde brød, kan du sætte en skål med vand ind nederst i ovnen - eller sprøjte vandstøv ind i ovnen. Det giver en sprød bageskorpe.

Se flere brødopskrifter

  • billede med grydebrød
    Grydebrød (nem opskrift på verdens bedste brød i gryde)
  • Billede af italiensk focaccia brød.
    Italiensk focaccia brød (med rosmarin og olivenolie)
  • billederesultat for koldhævede speltboller
    Koldhævede speltboller
  • billede med kærnemælksboller
    Kærnemælksboller (boller med kærnemælk og god holdbarhed)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne S skriver

    september 28, 2024 at 6:35 pm

    Hurtige og nemme brød. Jeg har lige serveret dem til en fødselsdag. Nogle spurgte endda, om de måtte få nogle af de overskydende med hjem. Og bad om opskriften.

    Svar
  2. Tina skriver

    august 17, 2022 at 10:15 am

    Hvorfor er der lavet om på den her opskrift ??? Nu har jeg lavet dem så mange gange og de er uundværlige. Men hvorfor der er lavet helt om i opskrift forstår jeg ikke. Der plejer at være halv manitoba og halv tipo og ikke så meget gær… øv øv at jeg ikke havde fået udskrevet den gamle opskrift… nu må jeg så tá den lidt på det jegkan huske

    Svar
  3. Peter Berg skriver

    april 08, 2021 at 6:50 pm

    Det ville være dejligt, hvis du også tilbød en printvenlig version af din opskrift

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required