Her får du min opskrift på en krydret kalkunpande. En lækker ret med kalkun, grøntsager og en krydret sauce, som du serverer med kogte ris.
Kalkunpande er en nem og sund opskrift på god aftensmad, og her er den blandt andet lavet med champignon, peberfrugt og lækre krydderier.
Du kan enten købe færdige kalkuntern eller kalkunstrimler i dit supermarked, eller selv skære kødet ud af kalkunbryst eller kalkunschnitzler. Kalkunkødet er jo sundt, fordi det indeholder meget lidt fedt. Og er derfor også godt for folk med forhøjet kolesteroltal.
Opskriften her er beregnet til fire personer.
Opskrift på kalkunpande
Krydret kalkunpande med grøntsager og ris
Ingredienser
- 200 g champignon - i kvarte eller skiver
- 1 bundt forårsløg - i skiver
- 4 fed hvidløg - grofthakket
- 1 rød peberfrugt - i tern
- 2 spsk olivenolie - til stegning
- 400 g kalkunbryst - i tern eller strimler
- 2 tsk karry
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl hønsebouillon - gerne kogende
- 2 tsk paprika
- 2 spsk soja
- 1 tsk oregano - tørret
- 300 g ris - koges som anvist på pakken
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Gør alle ingredienserne til din kalkunpande klar.
- Kog ris som anvist på pakken.
- Start med at svitse champignon, så de får en god farve. Det sker ved en nogenlunde høj varme.
- Tilsæt så forårsløg sammen med hvidløg og peberfrugt, og steg et minuts tid mere. Tages til side.
- Kom lidt mere olie på panden, og steg nu kalkunkødet hurtigt, så det får lidt stegeskorpe. Drys karry over og lad det kort svitse af under omrøring.
- Drys hvedemel over, vend rundt og hæld varm bouillon ved. Vend rundt.
- Kom paprika ved sammen med soja og tørret oregano.
- Kom grøntsagerne tilbage på panden.
- Skru ned for varmen, og lad nu din krydrede kalkunpande simre i ca. 10 minutter.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdige kalkunpande serveres med kogte ris, og det er altså også en børnevenlig ret til aftensmad.
Der er i øvrigt forskel på krydderier, og jeg har fået mulighed for at teste krydderier fra svenske Spicemaster, som desværre endnu ikke kan købes i de danske supermarkeder.
I denne ret har jeg anvendt deres Curry Madras, paprika og oregano, og der er tale om økologiske krydderier, der virkelig har en god smag. Og jo, man kan faktisk sagtens smage forskel.
Krydderierne fra Spicemaster er lavet uden tilsætningsstoffer som eks. sukker, der desværre tilsættes i mange krydderier, da sukkerstoffer jo både er smagsforstærkende og billigere end selve krydderierne.
Du bruger selvfølgelig bare de krydderier, som du har stående i dit køkken. Det er skam også fint.
Spicemaster har leveret krydderierne i denne opskrift, men ikke betalt for indhold og har heller ikke haft indflydelse på brug og opskrift.
Se flere opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: