Jordbærtrifli med Cointreau og lime er den lækreste sommerdessert med et spændende twist af alkohol. Og så er den hurtig at lave.
Jordbærtrifli med Cointreau og lime er nok den nemmest dessert, man kan lave. Dens smag er elegant med den lækreste balance mellem det søde, de sprøde, de sure og så det bløde fra flødeskummet.
Originalt laves en trifli uden alkohol, men Cointreau giver virkelig den bedste smag og tager denne dessert til nye højder. Ved at lade jordbær marinere i saft fra lime samt likøren bliver de bare helt fantastiske.
Jeg serverer dem i høje martini-glas, da jeg synes, de ser smukke ud, men man kan også servere dem i små skåle eller i normale glas.
Pynt gerne med mynteblade og lidt friske jordbær eller måske knuste makroner.
Opskrift på jordbærtrifli med Cointreau
Jordbærtrifli med Cointreau og lime
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 4 spsk cointreau
- 4 tsk limesaft
- 0,5 tsk limeskal
- 12 stk makroner
- 250 ml piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 stk mynteblade - som pynt
Fremgangsmåde
- Start med at skære jorbær i skiver og fordel dem i fire glas.
- Tilføj nu en spiseske cointreau i hver af glassene og en spiseske limesaft i hver. Lad nu jordbærrene trække i safterne.
- Hæld piskefløden i en skål og tilføj limeskal og vaniljesukker. Pisk den nu til en flødeskum.
- Knas makronerne og tilføj lige meget af dem i hvert glas, top op med flødeskum.
- Pynt med mynteblad og et stykke jordbær, så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis ikke man kan lide Cointreau, kan man vælge at bruge en anden alkohol så som cognac eller rom. Det smager godt med hvilken som helst slags.
Se også vores andre lækre opskrifter med jordbær: Hyldeblomstmousse med jordbær, lime og lakrids eller sommerens salat med jordbær og havens blomster
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: