• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Snacks og søde sager › Havretern med nougat - skønne havresnitter

Havretern med nougat - skønne havresnitter

Havretern med nougat
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. januar 2023 - Udgivet: 23. januar 2023

Havretern med blød nougat som top er så lækre. De er nemme og hurtige at lave og kan nydes både kolde og lune. Kan opbevares i et par uger.

Havretern eller havresnitter med et låg af blød nougat er de rene godter, som kan opbevares i et par uger.

Men sandsynligheden taler for, at I når at spise dem inden da. De smager nemlig super godt og er svære at modstå.

Det er meget enkelt at lave dem: Ingredienserne blandes sammen og glattes ud på en bageplade. Først når de er bagt skæres de i tern og toppes med smeltet, blød nougat.

Opskrift på havretern med nougat

Havretern med nougat
Karen SenecaKaren Seneca

Havretern med nougat

5 fra 5 stemmer
Havretern med blød nougat som top er så lækre. De er nemme og hurtige at lave, og kan nydes både kolde og lune. Kan opbevares i et par uger.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 82
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 125 g havregryn - lidt under 4,5 dl
  • 85 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 2 spsk sirup - helst lys sirup
  • 100 g smør - smeltet
  • 80 g blød nougat - smeltet

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft eller 190 grader, hvis du bruger almindelig over- og undervarme.
  2. Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  3. Rør sukker, vaniljesukker og havregryn sammen. Bland bagepulveret med to spiseskefulde hvedemel og rør det i blandingen.
  4. Rør smeltet smør og sirup i de tørre ingredienser, så du får en temmelig klumpet masse.
  5. Bred 'dejen' ud på en bageplade beklædt med bagepapir ca. 20 x 30 cm. Bages i 12-15 minutter.
  6. Når kagen er kommet ud af ovnen, smører du smeltet nougat ud over den. Pynt evt. med hakkede nødder eller lav en mønster med en gaffel. Du kan også skære tynde skiver af nougaten ud og lade dem smelte på havrekagen i stedet for at smelte nougaten forinden.
  7. Efter et par minutter skærer du den ud i havretern og lader dem køle af, til nougaten er stivnet. Du kan lade dem køle af i køleskabet. Mange elsker at spise dem kolde. Det er en smagssag.
  8. Opbevares i en kagedåse i 2-3 uger. Kan også fryses ned.

Næringsindhold

Kalorier: 82kcalKulhydrater: 11gProtein: 0.4gFedt: 4gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 11mgNatrium: 116mgKalium: 15mgKostfibre: 0.3gSukker: 8gVitamin A: 125IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 5mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan vælge at toppe dine havretern med chokolade, hvis du ikke er vild med blød nougat.

Og så kan du pynte dem præcis, som du vil med krymmel, hakkede nødder, frysetørrede hindbær eller blot med et mønster lavet med gaflen.

Se andre opskrifter

  • Billede med hjemmelavet Bounty
    Bounty - opskrift på kokosstænger med 3 ingredienser
  • Hjemmelavede oreos
    Hjemmelavede Oreos på kun 20 minutter
  • Hjemmelavede skildpadder
    Hjemmelavede skildpadder med rom og karamel
  • Hjemmelavet müslibar - myslibar
    Hjemmelavet müslibar med nødder og dadler
  • Marcipanhjerter
    Marcipanhjerter med lakrids i lyserød chokolade
  • romkugle snitter
    Romkugle snitter - nemme kager med romkugledej

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter - sådan laver du dem nemt
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required