Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Grillet kyllingebryst med hvidløg og citronsaft

Grillet kyllingebryst med hvidløg og citronsaft

Grillet kyllingebryst med hvidløg og sprødt skind. Grillet ved direkte varme i gasgrillen. Foto: Guffeliguf.dk.
Vær venlig at stemme :-)
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMS

Nem og hurtig mad på grillen er grillet kyllingebryst med hvidløg, der steges ved direkte varme, og dryppes undervejs med citronsaft.

Jeg har her anvendt kyllingebrystfileter fra Løgismose, og de er gode og store i størrelsen. Og de har endda et stykke af vingen siddende på.

Hvis du bruger almindelige kyllingebrystfileter er grilltiden lidt kortere

Opskrift på grillet kyllingebryst

Grillet kyllingebryst med hvidløg og citronsaft

Holger Rørby Madsen
Vær venlig at stemme 🙂
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Nem og hurtig mad på grillen er grillet kyllingebryst med hvidløg, der steges ved direkte varme, og dryppes undervejs med citronsaft.
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst 200 gram
  • 0,5 dl rapsolie
  • 2 fed hvidløg pressede
  • 1 tsk salt
  • citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave den hurtige hvidløgsmarinade til kyllingekødet. Kom rapsolie, pressede hvidløgsfed og salt i en lille skål, og rør det godt ud. Mas gerne hvidløgssmagen ud i olien med bagsiden af en teske.
  2. Dup kyllingebrystfileterne tørre med lidt køkkenrulle, og massér nu hvidløgsmarinaden godt ind i kødet. Drys gerne med en smule groft salt (indgår ikke i de angivne mængder).
  3. Lad kød og marinade stå og trække 10-15 minutter, og den tid bruger du på at varme grillen godt op.
  4. Det hvidløgsmarinerede kyllingebryst skal grilles ved direkte varme - uanset om det er gasgrill eller kuglegrill. Så varm grillen godt igennem med begge brændere, sluk den inderste brænder, skrub risten, giv den lidt madolie, og skru varmen ned på laveste blus.
  5. Læg kyllingebrystfileterne midt på risten med skindsiden op ad, og luk låget.
  6. Efter fem minutter giver du kødet en god gang citronsaft, men uden at røre eller vende det!!
  7. Efter ti minutter vender du kyllingebrysterne om, og giver endnu en gang citronsaft.
  8. Grill nu kyllingefileterne færdige i yderligere cirka fem minutter, tag dem af - og lad dem hvile utildækket i cirka 5-7 minutter.
  9. Er du i tvivl om hvorvidt kyllingefileterne er gennemstegte, kan du skære et af dem igennem for at tjekke. Men med sådanne stykker kyllingekød her passer det normalt med 10 minutter på den ene side - og fem minutter på den anden.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required