• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Green curry - thai opskrift med kylling

Green curry - thai opskrift med kylling

Green curry
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. januar 2023 - Udgivet:  15. april 2021

Green curry er en ret, der bare smager af Thailand. Her er en autentisk opskrift på den dejligste thaimad med hjemmelavet grøn karrypasta og kokos.

Green curry er en af de retter, mange har spist med stor nydelse, når de har været på ferie i Thailand. Eller henter take away på den lokale thairestaurant.

Retten er baseret på grøn karrypasta, som giver smag og duft til kokosmælken, kyllingestykkerne og grøntsagerne.

Man kan enten bruge en god, grøn karrypasta fra glas eller lave sin egen hjemmelavet. Opskriften på hjemmelavet karrypasta får du her.

Retten er ganske enkel: Ris sættes over kog, imens simrer thailandske auberginer i tern, forårsløg, tomatbåde og kyllingebryst i en blanding af karrypasta og kokosmælk.

Opskrift på green curry

Green curry
Karen SenecaKaren Seneca

Green curry - thai opskrift med kylling og grøn karry

4.89 fra 9 stemmer
Green curry er en ret, der bare smager af Thailand. Her er en autentisk opskrift på den dejligste thaimad med hjemmelavet grøn karrypasta og kokos.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 288
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk kyllingebryst - min. 300 gram i alt
  • 1 spsk fiskesauce
  • 4 stk thailandske auberginer - i tern
  • 4 stk forårsløg - i skiver
  • 1 stk grøn chili - i ringe
  • 2 stk tomater - i både
  • 2 spsk karrypasta - grøn
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 dl hønsebouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dl jasminris - kogte

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at skære kyllingebryst i tern. Læg dem i en dyb tallerken og hæld fiskesaucen henover, bland med en gaffel og lad kødet marinere, imens du skærer grøntsager.
  2. Sæt risene over og lad dem koge, mens du laver din green curry.
  3. Skær bunden af de små auberginer, del dem i tern. Skrællen skal blive på.
  4. Skyl forårsløg, skær i skiver. Del dem i en bunke med det grønne og en bunke med det hvide.
  5. Skær chilien ud i tynde ringe og tomaterne i både.
  6. Nu skal du hælde en tredjedel af kokosmælken i en varm stegegryde eller wok. Steg ind, til der dannes olie på overfladen.
  7. Når det er sket, hælder du den grønne karrypasta i kokosmælken og steger det sammen et par minutter.
  8. Herefter tilsætter du kylling og rører rundt i et par minutter.
  9. Hæld hønsebouillon og resten af kokosmælken i retten.
  10. Tilsæt auberginerne og de grønne forårsløg. Lad retten simre ti minutter.
  11. Tilsæt tomaterne og chiliringene. Lad simre et minut, hvorefter du rører de grønne forårsløg i retten.
  12. Smag til med salt, peber og limesaft. Når din green curry har den ønskede smag, serverer du den med jasminris og hakkede korianderblade.

Næringsindhold

Kalorier: 288kcalKulhydrater: 61gProtein: 6gFedt: 1gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.4gKolesterol: 0.3mgNatrium: 1141mgKalium: 111mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 1196IUVitamin C: 1mgCalcium: 38mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Da den karrypasta, vi køber, kan være lidt spids i spidsen, hvor den hjemmelavede er mere nuanceret, kan retten godt tåle en ekstra skefuld af den hjemmelavede.

Jeg bruger kun to kyllingebryster til en green curry for fire, men du kan sagtens bruge flere, hvis du vil. Husk blot at undgå pakker med kylling tilsat vand.

Du kan sådan set bruge alle mulige grøntsager til denne ret, for eksempel: minimajs, sukkerærter og broccolibuketter.

Se flere opskrifter på thaimad her:

  • Thailandske forårsruller
  • Kylling med cashewnødder
  • Thai beef salat
Thai grøntsager
Et lille udsnit af ingredienserne i den grønne karrygryde: Citrongræs, forårsløg, grønne chilifrugter og små, thailandske auberginer. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required