Green curry er en ret, der bare smager af Thailand. Her er en autentisk opskrift på den dejligste thaimad med hjemmelavet grøn karrypasta og kokos.
Green curry er en af de retter, mange har spist med stor nydelse, når de har været på ferie i Thailand. Eller henter take away på den lokale thairestaurant.
Retten er baseret på grøn karrypasta, som giver smag og duft til kokosmælken, kyllingestykkerne og grøntsagerne.
Man kan enten bruge en god, grøn karrypasta fra glas eller lave sin egen hjemmelavet. Opskriften på hjemmelavet karrypasta får du her.
Retten er ganske enkel: Ris sættes over kog, imens simrer thailandske auberginer i tern, forårsløg, tomatbåde og kyllingebryst i en blanding af karrypasta og kokosmælk.
Opskrift på green curry
Green curry - thai opskrift med kylling og grøn karry
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst - min. 300 gram i alt
- 1 spsk fiskesauce
- 4 stk thailandske auberginer - i tern
- 4 stk forårsløg - i skiver
- 1 stk grøn chili - i ringe
- 2 stk tomater - i både
- 2 spsk karrypasta - grøn
- 1 ds kokosmælk
- 2 dl hønsebouillon
- salt og friskkværnet peber
- 3 dl jasminris - kogte
Fremgangsmåde
- Begynd med at skære kyllingebryst i tern. Læg dem i en dyb tallerken og hæld fiskesaucen henover, bland med en gaffel og lad kødet marinere, imens du skærer grøntsager.
- Sæt risene over og lad dem koge, mens du laver din green curry.
- Skær bunden af de små auberginer, del dem i tern. Skrællen skal blive på.
- Skyl forårsløg, skær i skiver. Del dem i en bunke med det grønne og en bunke med det hvide.
- Skær chilien ud i tynde ringe og tomaterne i både.
- Nu skal du hælde en tredjedel af kokosmælken i en varm stegegryde eller wok. Steg ind, til der dannes olie på overfladen.
- Når det er sket, hælder du den grønne karrypasta i kokosmælken og steger det sammen et par minutter.
- Herefter tilsætter du kylling og rører rundt i et par minutter.
- Hæld hønsebouillon og resten af kokosmælken i retten.
- Tilsæt auberginerne og de grønne forårsløg. Lad retten simre ti minutter.
- Tilsæt tomaterne og chiliringene. Lad simre et minut, hvorefter du rører de grønne forårsløg i retten.
- Smag til med salt, peber og limesaft. Når din green curry har den ønskede smag, serverer du den med jasminris og hakkede korianderblade.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Da den karrypasta, vi køber, kan være lidt spids i spidsen, hvor den hjemmelavede er mere nuanceret, kan retten godt tåle en ekstra skefuld af den hjemmelavede.
Jeg bruger kun to kyllingebryster til en green curry for fire, men du kan sagtens bruge flere, hvis du vil. Husk blot at undgå pakker med kylling tilsat vand.
Du kan sådan set bruge alle mulige grøntsager til denne ret, for eksempel: minimajs, sukkerærter og broccolibuketter.
Se flere opskrifter på thaimad her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: