Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Green curry - thai opskrift med kylling

Green curry - thai opskrift med kylling

Green curry
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook48PinterestSMSEmailMessenger
48
DELINGER

Green curry er en ret, der bare smager af Thailand. Her er en autentisk opskrift på den dejligste thaimad med hjemmelavet grøn karrypasta og kokos.

Green curry er en af de retter, mange har spist med stor nydelse, når de har været på ferie i Thailand. Eller henter take away på den lokale thairestaurant.

Retten er baseret på grøn karrypasta, som giver smag og duft til kokosmælken, kyllingestykkerne og grøntsagerne.

Man kan enten bruge en god, grøn karrypasta fra glas eller lave sin egen hjemmelavet. Opskriften på hjemmelavet karrypasta får du her.

Retten er ganske enkel: Ris sættes over kog, imens simrer thailandske auberginer i tern, forårsløg, tomatbåde og kyllingebryst i en blanding af karrypasta og kokosmælk.

Opskrift på green curry

Green curry - thai opskrift med kylling og grøn karry

Karen SenecaKaren Seneca
4.9 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Green curry er en ret, der bare smager af Thailand. Her er en autentisk opskrift på den dejligste thaimad med hjemmelavet grøn karrypasta og kokos.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst (min. 300 gram i alt)
  • 1 spsk fiskesauce
  • 4 stk thailandske auberginer (i tern)
  • 4 stk forårsløg (i skiver)
  • 1 stk grøn chili (i ringe)
  • 2 stk tomater (i både)
  • 2 spsk karrypasta (grøn)
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 dl hønsebouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dl jasminris (kogte)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at skære kyllingebryst i tern. Læg dem i en dyb tallerken og hæld fiskesaucen henover, bland med en gaffel og lad kødet marinere, imens du skærer grøntsager.
  2. Sæt risene over og lad dem koge, mens du laver din green curry.
  3. Skær bunden af de små auberginer, del dem i tern. Skrællen skal blive på.
  4. Skyl forårsløg, skær i skiver. Del dem i en bunke med det grønne og en bunke med det hvide.
  5. Skær chilien ud i tynde ringe og tomaterne i både.
  6. Nu skal du hælde en tredjedel af kokosmælken i en varm stegegryde eller wok. Steg ind, til der dannes olie på overfladen.
  7. Når det er sket, hælder du den grønne karrypasta i kokosmælken og steger det sammen et par minutter.
  8. Herefter tilsætter du kylling og rører rundt i et par minutter.
  9. Hæld hønsebouillon og resten af kokosmælken i retten.
  10. Tilsæt auberginerne og de grønne forårsløg. Lad retten simre ti minutter.
  11. Tilsæt tomaterne og chiliringene. Lad simre et minut, hvorefter du rører de grønne forårsløg i retten.
  12. Smag til med salt, peber og limesaft. Når din green curry har den ønskede smag, serverer du den med jasminris og hakkede korianderblade.

Næringsindhold

Kalorier288kcalKulhydrater61gProtein6gFedt1gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.4gKolesterol0.3mgNatrium1141mgKalium111mgKostfibre1gSukker1gVitamin A1196IUVitamin C1mgCalcium38mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Da den karrypasta, vi køber, kan være lidt spids i spidsen, hvor den hjemmelavede er mere nuanceret, kan retten godt tåle en ekstra skefuld af den hjemmelavede.

Jeg bruger kun to kyllingebryster til en green curry for fire, men du kan sagtens bruge flere, hvis du vil. Husk blot at undgå pakker med kylling tilsat vand.

Du kan sådan set bruge alle mulige grøntsager til denne ret, for eksempel: minimajs, sukkerærter og broccolibuketter.

Se flere opskrifter på thaimad her:

  • Thailandske forårsruller
  • Kylling med cashewnødder
  • Thai beef salat
Thai grøntsager
Et lille udsnit af ingredienserne i den grønne karrygryde: Citrongræs, forårsløg, grønne chilifrugter og små, thailandske auberginer. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required