En skøn opskrift på græsk tærte med klassisk fyld. Den græske tærte bages nemlig med blandt andet oksekød, feta og oliven, og en nem aftensmad.
Græsk tærte får hurtigt sendt dine tanker hen på ferien på Kreta, Kos, Rhodos eller et af de mange andre populære feriemål i Grækenland.
Det er nemlig en tærte med masser af typisk smag fra det græske køkken, herunder naturligvis feta og de lækre kalamata oliven.
Samtidig er den græske tærte altså ret nem at lave helt fra bunden, og der er rigeligt til fire personer.
Opskrift på græsk tærte
Græsk tærte med oksekød, feta og oliven
Ingredienser
Tærtedej
- 75 g grahamsmel
- 175 g hvedemel
- 125 g smør - skåret i mindre stykker
- ½ tsk. salt
- 3-4 spsk koldt vand
Fyld
- 450 g hakket oksekød
- 2 løg - finthakket
- 1 rød peberfrugt - i meget små tern
- 4 hvidløg - knust og finthakket
- salt - friskkværnet peber
- Lidt timian - frisk, finthakket
- Lidt græsk krydderiblanding fra Santa Maria
- olie - til stegning
- 1 dåse hakkede tomater - godt afdryppede
Desuden
- 150 g feta - brækket i mindre stykker
- 3 æg
- 1½ dl madlavningsfløde 7%
- 50 g kalamataoliven uden sten
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom de 2 slags mel i en skål sammen med salt og smør. Brug fingrene til at gnide smørret ud i melet, så det får en grynet konsistens. Tilsæt det kolde vand og saml hurtig dejen.
- Smør en tærteform - jeg brugte en der er 28 cm. i diameter) og tryk dejen ud i formen.
- Prik dejen godt over det hele med en gaffel og sæt den så i en KOLD oven, skru op på 200 grader og giv den 20 minutter.
- Varm olie op i en gryde og sauter løgene, til de bliver klare og bløde. Tilsæt hakket kød, steg og rør i det, til det bliver grynet.
- Tilsæt peberfrugt og hvidløg, krydr med salt, friskkværnet peber, timian og græsk krydder, lad det stege i et par minutter under omrøring. Smag til og tag det af varmen, lad det køle lidt af.
- Kom det let afkølede fyld i den forbagte tærteform. Fordel de afdryppede tomater ovenpå.
- Kom fløde, æg og groft smuldret feta i en foodprocessor eller blender, kør til det bliver en glat masse.
- Tilsæt oliven og friskkværnet peber, kør et øjeblik mere.
- Hæld feta-/flødeblandingen over kødfyldet og sæt tærten tilbage i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter.
- Tag tærten ud og lad den sætte sig i 10 minutter, inden den serveres.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Græsk tærte serveres eventuelt sammen med en lækker græsk salat med feta.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: