Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Græsk tærte med oksekød, feta og oliven

Græsk tærte med oksekød, feta og oliven

græsk tærte
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS

En skøn opskrift på græsk tærte med klassisk fyld. Den græske tærte bages nemlig med blandt andet oksekød, feta og oliven, og en nem aftensmad.

Græsk tærte får hurtigt sendt dine tanker hen på ferien på Kreta, Kos, Rhodos eller et af de mange andre populære feriemål i Grækenland.

Det er nemlig en tærte med masser af typisk smag fra det græske køkken, herunder naturligvis feta og de lækre kalamata oliven.

Samtidig er den græske tærte altså ret nem at lave helt fra bunden, og der er rigeligt til fire personer.

Opskrift på græsk tærte

Græsk tærte med oksekød, feta og oliven

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.8 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Forbagning: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
En skøn opskrift på græsk tærte med klassisk fyld. Den græske tærte bages nemlig med blandt andet oksekød, feta og oliven, og en nem aftensmad.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Tærtedej
  • 75 g grahamsmel
  • 175 g hvedemel
  • 125 g smør (skåret i mindre stykker)
  • ½ tsk. salt
  • 3-4 spsk koldt vand
Fyld
  • 450 g hakket oksekød
  • 2 løg (finthakket)
  • 1 rød peberfrugt (i meget små tern)
  • 4 hvidløg (knust og finthakket)
  • salt (friskkværnet peber)
  • Lidt timian (frisk, finthakket)
  • Lidt græsk krydderiblanding fra Santa Maria
  • olie (til stegning)
  • 1 dåse hakkede tomater (godt afdryppede)
Desuden
  • 150 g feta (brækket i mindre stykker)
  • 3 æg
  • 1½ dl madlavningsfløde 7%
  • 50 g kalamataoliven uden sten
  • friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom de 2 slags mel i en skål sammen med salt og smør. Brug fingrene til at gnide smørret ud i melet, så det får en grynet konsistens. Tilsæt det kolde vand og saml hurtig dejen.
  2. Smør en tærteform - jeg brugte en der er 28 cm. i diameter) og tryk dejen ud i formen.
  3. Prik dejen godt over det hele med en gaffel og sæt den så i en KOLD oven, skru op på 200 grader og giv den 20 minutter.
  4. Varm olie op i en gryde og sauter løgene, til de bliver klare og bløde. Tilsæt hakket kød, steg og rør i det, til det bliver grynet.
  5. Tilsæt peberfrugt og hvidløg, krydr med salt, friskkværnet peber, timian og græsk krydder, lad det stege i et par minutter under omrøring. Smag til og tag det af varmen, lad det køle lidt af.
  6. Kom det let afkølede fyld i den forbagte tærteform. Fordel de afdryppede tomater ovenpå.
  7. Kom fløde, æg og groft smuldret feta i en foodprocessor eller blender, kør til det bliver en glat masse.
  8. Tilsæt oliven og friskkværnet peber, kør et øjeblik mere.
  9. Hæld feta-/flødeblandingen over kødfyldet og sæt tærten tilbage i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter.
  10. Tag tærten ud og lad den sætte sig i 10 minutter, inden den serveres.

Næringsindhold

Kalorier280kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Græsk tærte serveres eventuelt sammen med en lækker græsk salat med feta.

Græsk salat - den ægte opskrift
Græsk salat er en klassisk salat. Her er min opskrift med tomater, agurk, oliven og feta ost. Den græske salat er perfekt som tilbehør.
Se opskriften her
billederesultat for græsk salat
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required