• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Græsk tærte med oksekød, feta og oliven

Græsk tærte med oksekød, feta og oliven

græsk tærte
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMS
Opdateret: 27. maj 2020 - Udgivet: 27. maj 2020

En skøn opskrift på græsk tærte med klassisk fyld. Den græske tærte bages nemlig med blandt andet oksekød, feta og oliven, og en nem aftensmad.

Græsk tærte får hurtigt sendt dine tanker hen på ferien på Kreta, Kos, Rhodos eller et af de mange andre populære feriemål i Grækenland.

Det er nemlig en tærte med masser af typisk smag fra det græske køkken, herunder naturligvis feta og de lækre kalamata oliven.

Samtidig er den græske tærte altså ret nem at lave helt fra bunden, og der er rigeligt til fire personer.

Opskrift på græsk tærte

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Græsk tærte med oksekød, feta og oliven

4.80 fra 10 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Forbagning 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Kalorier: 280
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Tærtedej
  • 75 g grahamsmel
  • 175 g hvedemel
  • 125 g smør - skåret i mindre stykker
  • ½ tsk. salt
  • 3-4 spsk koldt vand
Fyld
  • 450 g hakket oksekød
  • 2 løg - finthakket
  • 1 rød peberfrugt - i meget små tern
  • 4 hvidløg - knust og finthakket
  • salt - friskkværnet peber
  • Lidt timian - frisk, finthakket
  • Lidt græsk krydderiblanding fra Santa Maria
  • olie - til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater - godt afdryppede
Desuden
  • 150 g feta - brækket i mindre stykker
  • 3 æg
  • 1½ dl madlavningsfløde 7%
  • 50 g kalamataoliven uden sten
  • friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom de 2 slags mel i en skål sammen med salt og smør. Brug fingrene til at gnide smørret ud i melet, så det får en grynet konsistens. Tilsæt det kolde vand og saml hurtig dejen.
  2. Smør en tærteform - jeg brugte en der er 28 cm. i diameter) og tryk dejen ud i formen.
  3. Prik dejen godt over det hele med en gaffel og sæt den så i en KOLD oven, skru op på 200 grader og giv den 20 minutter.
  4. Varm olie op i en gryde og sauter løgene, til de bliver klare og bløde. Tilsæt hakket kød, steg og rør i det, til det bliver grynet.
  5. Tilsæt peberfrugt og hvidløg, krydr med salt, friskkværnet peber, timian og græsk krydder, lad det stege i et par minutter under omrøring. Smag til og tag det af varmen, lad det køle lidt af.
  6. Kom det let afkølede fyld i den forbagte tærteform. Fordel de afdryppede tomater ovenpå.
  7. Kom fløde, æg og groft smuldret feta i en foodprocessor eller blender, kør til det bliver en glat masse.
  8. Tilsæt oliven og friskkværnet peber, kør et øjeblik mere.
  9. Hæld feta-/flødeblandingen over kødfyldet og sæt tærten tilbage i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter.
  10. Tag tærten ud og lad den sætte sig i 10 minutter, inden den serveres.

Næringsindhold

Kalorier: 280kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Græsk tærte serveres eventuelt sammen med en lækker græsk salat med feta.

Græsk salat - den ægte opskrift

4.9 fra 17 stemmer
Græsk salat er en klassisk salat. Her er min opskrift med tomater, agurk, oliven og feta ost. Den græske salat er perfekt som tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for græsk salat
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required