• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon

Gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon

billederesultat for gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon
Gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon på Møn. Måske Danmarks bedste gærkringle, og den er nem at lave selv. Foto: Lars Kleist.

Opdateret:  12. november 2020 - Udgivet:  17. august 2019

Del gerne:
410
SHARES
FacebookMessenger410PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon på Møn. Den fantastiske kringle er med remonce, creme og kransekagemasse.
  2. Opskrift på gammeldags gærkringle
  3. Gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Fanefjord Skovpavillon
Gå til opskrift

Opskrift på gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon på Møn. Den fantastiske kringle er med remonce, creme og kransekagemasse.

Hvis du holder af en gammeldags gærkringle, kan du hver søndag slå et smut ind forbi Fanefjord Skovpavillon på Møn, hvor den erfarne kok og restauratør Lars Kleist byder på Danmarks måske bedste kringle.

Kringlen er en god grund til at besøge stedet, som er fantastisk beliggende på skønne Møn, og længere nede får du historien om både skovpavillonen og Lars Kleist, som har været så venlig at dele opskriften på den klassiske gærkringle med os andre.

Opskriften giver fire stk. kringle, men du kan fryse dem ned inden de bages, og så har du altid lige en lækker kringle ved hånden.

OBS: Du kan med fordel lave kransekagemassen dagen før, og vaniljecremen i god tid.

Opskrift på gammeldags gærkringle

billederesultat for gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon

Gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon

Opskrift på gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon på Møn. Den fantastiske kringle er med remonce, creme og kransekagemasse.
Bedømmelse
4.4 fra 23 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 1 time time
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 50 g gær
  • 3 æg
  • 3 spsk sukker
  • 250 g margarine - blød
  • 450 g hvedemel
  • 100 g makroner
  • 100 g rosiner
  • 1 æg - til pensling
  • 100 g hasselnøddeflager
  • 100 g perlesukker

Remonce

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 spsk kanel

Vaniljecreme

  • 50 g Maizena
  • 50 g sukker
  • 2 store æggeblommer
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl sødmælk

Kransekagemasse

  • 500 g marcipan
  • 100 g mandler
  • 200 g sukker
  • 1 dl æggehvider

Fremgangsmåde

  • Start med dejen til den lækre gærkringle. Vand, gær, æg og sukker røres sammen i en skål, så gæren bliver helt opløst. Ælt derefter margarine og hvedemel i dejen. Hæver 30 minutter med et fugtigt viskestykker over skålen.
  • Imens laver du fyldet til kringlen. Remonce laves ved at røre smør, sukker og kanel sammen, som derefter rulles til en pølse i en smule hvedemel.
  • Vaniljecreme laver du ved at komme Maizena i en lille gryde, og derefter en smule af mælken. Rør det ud så alle klumper er væk. Flæk vaniljestangen og mas kornene ud i sukkeret, som derefter kommes i gryden sammen med vaniljestangen (så vi får al smag med). Tilsæt æggeblommer og resten af mælken, varm op, og rør rundt indtil cremen tykner. Køles af og rulles til en pølse i lidt mel.
  • Kransekagemasse laver du ved at blende mandler og sukker sammen, så mandlerne hakkes helt fint. Tilsæt æggehvide og blend videre i et par minutter til en tyk grød. I en røremaskine med spartel røres mandelblandingen godt sammen med marcipan. Kom den færdige kransekagemasse i en frysepose, og læg på køl. Bedst er den efter et døgn på døgn. Trilles til en pølse.
  • Tag dejen op, ælt den hurtigt igennem og del i fire lige store stykker.
  • Med hånden rulles hvert stykke ud til tyk og aflang pølse, som derefter rulles ud til en firkant med en kagerulle.
  • Drys med knuste makroner på bunden, og derpå lægges rosiner, en passende pølse med henholdsvis remonce, kagecreme og kransekagemasse. Se evt. billedet herunder.
  • Fold enderne ind, derefter sider og sørg for at kringlen er godt lukket, så fyldet ikke løber ud. Sådan laver du alle fire stænger.
  • Lad gærkringlerne hæve 30 minutter. Eller frys dem ned nu, hvis du skal bruge dem på et senere tidspunkt.
  • Pensl hver gærkringle med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker.
  • De gammeldags gærkringler bages syv minutter ved 225 grader varmluft, og derefter i 7-8 minutter ved 200 grader.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
340
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
gærkringle med fyld
Sådan fordeles fyldet i gærkringlen fra Fanefjord Skovpavillon. Foto: Lars Kleist.

Fanefjord Skovpavillon

Den fantastiske gærkringle stammer som sagt fra Fanefjord Skovpavillon, der ligger idylisk på Møn.

Her driver Gitte og Lars Kleist skovpavillonen i udkanten af den smukke Fanefjord Skov, og både restauranten og skoven er bestemt et besøg værd.

Lars Kleist på Fanefjord Skovpavillon på Møn
Kok og restauratør Lars Kleist på Fanefjord Skovpavillon.

Parret overtog stedet i 2014, men faktisk har Fanefjord Skovpavillon en historie, der strækker sig mere end 100 år tilbage.

Siden 1906 har der været afholdt rigtig mange festlige arrangementer på stedet, og den dag i dag kan man fortsætte slå vejen forbi, nyde noget af Lars's lækre mad.

Og om søndagen altså indtage en kop kaffe og et stykke lækkert gærkringle.

Fanefjord Skovpavillon byder ellers også på både a la carte restaurant og selskabslokaler, og åbningstiderne med mere finder du på deres hjemmeside.

Fanefjord Skovpavillon på Møn
Den smukke Fanefjord Skovpavillon i Fanefjord Skov på Møn. Foto: Lars Kleist.

Hvis du i øvrigt synes du måske genkeder stedet på billedet, så er det muligvis også fordi Fanefjord Skovpavillon blev brugt som lokation til Hotel Udsigten i den populære TV2-serie Badehotellet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mia Lagergaard

    juli 20, 2024 at 4:12 pm

    Der må være noget galt her. Jeg var nødt til at komme væsentlig mere mel i, og dejen var stadig tynd og klistret.
    Efter de første 7 min i ovn på 225 gr varmluft var mine kringler forkullede ovenpå! Øv! Hvordan man får 7 min ekstra på 200 gr er mig en gåde

    Svar
  2. Marianne Jensen

    august 07, 2022 at 9:13 pm

    Margarine føj for klamt. Det troede jeg ikke blev brugt i dagens Danmark. Jeg ville aldrig spise sådan et sted.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 09, 2022 at 11:25 am

      Hej Marianne
      Aaah, så slem er margarine heller ikke. Du kan læse mere om margarinen her: https://madensverden.dk/margarine/
      Du kan i øvrigt nemt erstatte margarinen med smør i samme mængdeforhold 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kirsten Larsen

    juli 18, 2022 at 2:16 pm

    Har i ikke en opskrift på galop kringle, kan huske jeg fik den som barn, fik dsv ikke opskriften fra min mor inden hun gik bort. Vh. Kirsten Larsen

    Svar
  4. Lise Rasmussen

    december 10, 2021 at 11:16 am

    Hej,
    Tak for mange dejlige opskrifter.
    Når jeg fryser Gammeldags gærkringle fra Fanefjord, skal den så optøes helt inden den bages eller hvordan gør jeg?
    Venlig hilsen
    Lise

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 10, 2021 at 12:45 pm

      Hej Lise
      Tak for de venlige ord - de glæder mig.
      Ja, hvis det er en ubagt kringle, vil jeg tø den helt op og derefter bage den færdig.
      Man kan også bage kringlen helt, fryse den ned, og så lune den i ovnen.
      Med de bedste hilsner og ønsket om god jul
      Holger

      Svar
  5. Dora jacobsen

    september 07, 2021 at 1:27 am

    Super gode opskrifter

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required